קונפיטורת תות תוצרת בית
קונפיטורת תות תוצרת בית? ממש לא בעייה. תראו כמה פשוט להכין ריבת תותים ביתית עשירה, בגרסה חלקה או כקונפיטורה, עם חתיכות גדולות במיוחד של פרי
קונפיטורת תות תוצרת בית? ממש לא בעייה. תראו כמה פשוט להכין ריבת תותים ביתית עשירה, בגרסה חלקה או כקונפיטורה, עם חתיכות גדולות במיוחד של פרי
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4.4 קק״ל 4.4 קק״לפחמימות 1.4 גרם 1.4 גרםשומן 0.0 גרם 0.0 גרםנתרן 0.2 מ״ג 0.2 מ״גחלבון 0.1 גרם 0.1 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.1 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1.2 מ״ג 1.2 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 20.6 מ״ג 20.6 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים4
-
הכנה 20 דק׳כולל 4 שעות
-
פחמימות1 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4.4 קק״ל 4.4 קק״לפחמימות 1.4 גרם 1.4 גרםשומן 0.0 גרם 0.0 גרםנתרן 0.2 מ״ג 0.2 מ״גחלבון 0.1 גרם 0.1 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.1 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1.2 מ״ג 1.2 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 20.6 מ״ג 20.6 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
ריבת תותים ביתית עשירה, שאפשר להכין בגרסה חלקה או כקונפיטורה, עם חתיכות גדולות במיוחד של פרי. גם בכמות הסוכר אפשר לשחק בהתאם לרמת המתיקות של התותים.
כדי לשמור קונפיטורה ביתית לזמן ארוך יש להשתמש בצנצנות סטריליות (מעוקרות). איך מעקרים צנצנות? מנקים אותן היטב ומניחים אותן לחימום של 10 דקות בתנור, ב-200 מעלות צלזיוס. לחילופין, מכניסים את הצנצנות לסיר מלא מים רותחים ומביאים לרתיחה נוספת על הגז.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 4 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 4 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג תותים
-
2 כפות מיץ לימון
-
3 מקלות קינמון בינוניים
אופן הכנה
- מערבבים תותים וסוכר ומשהים בין חצי שעה ללילה על השיש.
- מדליקים את האש מביאים לרתיחה ומבשלים שעה עד 3 שעות על אש קטנה, לפי מידת הסמיכות הרצויה (מומלץ להכניס חצי תפוח לריבה סמיכה במיוחד).
- בסוף הבישול מוסיפים מיץ לימון. ממלאים צנצנות מעוקרות בריבה החמה.
- סוגרים היטב כל צנצנת, מנגבים שאריות ומעמידים הפוך להצטננות.
- שומרים בטמפרטורת החדר ואחרי הפתיחה - במקרר.
אופן הכנה
- מערבבים תותים וסוכר ומשהים בין חצי שעה ללילה על השיש.
- מדליקים את האש מביאים לרתיחה ומבשלים שעה עד 3 שעות על אש קטנה, לפי מידת הסמיכות הרצויה (מומלץ להכניס חצי תפוח לריבה סמיכה במיוחד).
- בסוף הבישול מוסיפים מיץ לימון. ממלאים צנצנות מעוקרות בריבה החמה.
- סוגרים היטב כל צנצנת, מנגבים שאריות ומעמידים הפוך להצטננות.
- שומרים בטמפרטורת החדר ואחרי הפתיחה - במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן