תבשיל קארי ירוק עם עוף וירקות
איילת הירשמן מכינה תבשיל קארי ירוק עם עוף וירקות - מנה מהמטבח התאילנדי עם חלב קוקוס והמון כוסברה. אל תשכחו להכין אורז לבן לרוטב
איילת הירשמן מכינה תבשיל קארי ירוק עם עוף וירקות - מנה מהמטבח התאילנדי עם חלב קוקוס והמון כוסברה. אל תשכחו להכין אורז לבן לרוטב
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 284.5 קק״ל 1138.0 קק״לפחמימות 14.9 גרם 59.8 גרםשומן 8.9 גרם 35.7 גרםנתרן 1058.1 מ״ג 4232.4 מ״גחלבון 32.9 גרם 131.5 גרםסיבים תזונתיים 4.6 גרם 18.5 גרםשומן רווי 0.3 גרם 1.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 54.1 מ״ג 216.3 מ״גברזל 1.0 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 676.1 מ״ג 2704.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות15 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 284.5 קק״ל 1138.0 קק״לפחמימות 14.9 גרם 59.8 גרםשומן 8.9 גרם 35.7 גרםנתרן 1058.1 מ״ג 4232.4 מ״גחלבון 32.9 גרם 131.5 גרםסיבים תזונתיים 4.6 גרם 18.5 גרםשומן רווי 0.3 גרם 1.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 54.1 מ״ג 216.3 מ״גברזל 1.0 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 676.1 מ״ג 2704.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 285 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כף שמן קנולה
-
3 גזרים בינוניים
-
1 כרובית קטנה
-
1 חבילה פטריות שמפיניון
-
3 כפות ממרח קארי ירוק
-
500 גרם סטייק פרגית
-
1כוס או 240 מ"ל מים
-
2 כפיות רוטב סויה
-
1 כפית מיץ לימון
-
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
-
1 צרור כוסברה
הגשה
אופן הכנה
- קולפים את הגזר וחותכים למקלונים באורך 4 ס”מ.
- חותכים את הפטריות לפרוסות דקות ומפרידים את הכרובית לפרחים. קוצצים דק את הכוסברה.
- חותכים את הפרגיות לפרוסות בעובי 3-2 ס”מ.
- מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הגזר, הכרובית והפטריות ומטגנים תוך ערבוב על להבה גבוהה כ-5 דקות, עד שהם מתחילים להזהיב אבל לא נחרכים.
- מסיטים את הירקות לצד, מוסיפים את נתחי הפרגיות ומטגנים על להבה גבוהה 1-2 דקות, תוך ערבוב וקרצוף תחתית הסיר בכף עץ, עד שהן מזהיבות קצת.
- מוסיפים את מחית הקארי, מערבבים ומטגנים יחד כדקה.
- מוסיפים חלב קוקוס, מים, רוטב סויה ורוטב צ’ילי המתוק. מביאים לרתיחה ומנמיכים מיד את הלהבה לבינונית, כך שהבישול יהיה בבעבוע עדין אך לא ברתיחה, כ-10 דקות.
- מכבים את האש, מוסיפים את הכוסברה ומערבבים. מגישים לצד אורז לבן.
אופן הכנה
- קולפים את הגזר וחותכים למקלונים באורך 4 ס”מ.
- חותכים את הפטריות לפרוסות דקות ומפרידים את הכרובית לפרחים. קוצצים דק את הכוסברה.
- חותכים את הפרגיות לפרוסות בעובי 3-2 ס”מ.
- מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הגזר, הכרובית והפטריות ומטגנים תוך ערבוב על להבה גבוהה כ-5 דקות, עד שהם מתחילים להזהיב אבל לא נחרכים.
- מסיטים את הירקות לצד, מוסיפים את נתחי הפרגיות ומטגנים על להבה גבוהה 1-2 דקות, תוך ערבוב וקרצוף תחתית הסיר בכף עץ, עד שהן מזהיבות קצת.
- מוסיפים את מחית הקארי, מערבבים ומטגנים יחד כדקה.
- מוסיפים חלב קוקוס, מים, רוטב סויה ורוטב צ’ילי המתוק. מביאים לרתיחה ומנמיכים מיד את הלהבה לבינונית, כך שהבישול יהיה בבעבוע עדין אך לא ברתיחה, כ-10 דקות.
- מכבים את האש, מוסיפים את הכוסברה ומערבבים. מגישים לצד אורז לבן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן