-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 873.7 קק״ל 3494.8 קק״לפחמימות 43.3 גרם 173.1 גרםשומן 46.3 גרם 185.2 גרםנתרן 2466.5 מ״ג 9866.2 מ״גחלבון 72.6 גרם 290.3 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 24.5 גרםשומן רווי 25.9 גרם 103.8 גרםכולסטרול 155.6 מ״ג 622.4 מ״גסידן 87.9 מ״ג 351.7 מ״גברזל 4.8 מ״ג 19.1 מ״גאשלגן 1238.9 מ״ג 4955.7 מ״גאבץ 4.1 מ״ג 16.3 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 25 דק׳כולל 45 דק׳
-
פחמימות43 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 873.7 קק״ל 3494.8 קק״לפחמימות 43.3 גרם 173.1 גרםשומן 46.3 גרם 185.2 גרםנתרן 2466.5 מ״ג 9866.2 מ״גחלבון 72.6 גרם 290.3 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 24.5 גרםשומן רווי 25.9 גרם 103.8 גרםכולסטרול 155.6 מ״ג 622.4 מ״גסידן 87.9 מ״ג 351.7 מ״גברזל 4.8 מ״ג 19.1 מ״גאשלגן 1238.9 מ״ג 4955.7 מ״גאבץ 4.1 מ״ג 16.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 874 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבשיל קארי
-
2 כפות שמן קנולה
-
2 כפות ממרח קארי ירוק
-
2 כוסות ציר עוף
-
800 גרם חזה עוף שלם
-
1 תפוח אדמה בינוני
-
1/2 חציל בינוני
-
2 קישואים בינוניים
-
2 כפות רוטב דגים
-
2 כפות מיץ ליים
-
1 כפית סוכר חום בהיר – דמררה
-
1 קופסת שימורים קרם קוקוס
-
3 כפות חמאת בוטנים חלקה
-
5 עלי בזיליקום
אורז
-
2 כוסות אורז יסמין
-
1/2 כפית מלח דק
-
3 כוסות מים
אופן הכנה
- חותכים את העוף לנתחים בעובי 2 ס”מ. מבשלים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ. חותכים את החצילים לרבעים ואת הקישואים לשמיניות ומניחים בקערה עם מים ולימון. מרתיחים את המים בקומקום.
- מחממים את הווק על להבה בינונית. מוסיפים את השמן וממרח הקארי ומטגנים כדקה תוך כדי ערבוב כדי לפתוח את הטעמים.
- מוסיפים 1/2 כוס ציר העוף ומביאים לרתיחה. מוסיפים את חזה העוף, מגבירים את הלהבה ומבשלים כדקה-שתיים תוך כדי בחישה עד שהעוף משנה את צבעו. מוציאים את העוף לצלחת.
- מוסיפים לווק את תפוחי האדמה, החצילים, הקישואים, רוטב הדגים, מיץ הליים, הסוכר ואת שאר ציר העוף, מתבלים במעט מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות עד שהחצילים והקישואים מתרככים מעט.
- מחזירים לווק את העוף. מוסיפים את קרם הקוקוס וחמאת הבוטנים ומערבבים. מבשלים כ-2 דקות עד שהעוף מוכן. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מכינים את האורז: מחממים סיר בינוני על להבה בינונית. משמנים בתרסיס השמן, מוסיפים את האורז, מתבלים במלח ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה. יוצקים מים רותחים ומערבבים. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות עד שהאורז מוכן.
אופן הכנה
- חותכים את העוף לנתחים בעובי 2 ס”מ. מבשלים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ. חותכים את החצילים לרבעים ואת הקישואים לשמיניות ומניחים בקערה עם מים ולימון. מרתיחים את המים בקומקום.
- מחממים את הווק על להבה בינונית. מוסיפים את השמן וממרח הקארי ומטגנים כדקה תוך כדי ערבוב כדי לפתוח את הטעמים.
- מוסיפים 1/2 כוס ציר העוף ומביאים לרתיחה. מוסיפים את חזה העוף, מגבירים את הלהבה ומבשלים כדקה-שתיים תוך כדי בחישה עד שהעוף משנה את צבעו. מוציאים את העוף לצלחת.
- מוסיפים לווק את תפוחי האדמה, החצילים, הקישואים, רוטב הדגים, מיץ הליים, הסוכר ואת שאר ציר העוף, מתבלים במעט מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות עד שהחצילים והקישואים מתרככים מעט.
- מחזירים לווק את העוף. מוסיפים את קרם הקוקוס וחמאת הבוטנים ומערבבים. מבשלים כ-2 דקות עד שהעוף מוכן. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מכינים את האורז: מחממים סיר בינוני על להבה בינונית. משמנים בתרסיס השמן, מוסיפים את האורז, מתבלים במלח ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה. יוצקים מים רותחים ומערבבים. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות עד שהאורז מוכן.
הערות
- אם אין ציר עוף, אפשר להשתמש במים
הערות
- אם אין ציר עוף, אפשר להשתמש במים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן