קאפקייקס ארץ זבת חלב ודבש
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 282.1 קק״ל 5078.1 קק״לפחמימות 30.7 גרם 551.8 גרםשומן 16.7 גרם 301.3 גרםנתרן 345.6 מ״ג 6221.6 מ״גחלבון 4.5 גרם 81.8 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 9.6 גרםשומן רווי 9.7 גרם 175.4 גרםכולסטרול 76.1 מ״ג 1369.1 מ״גסידן 37.0 מ״ג 666.4 מ״גברזל 0.6 מ״ג 10.7 מ״גאשלגן 63.6 מ״ג 1144.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 8.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
פחמימות31 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 282.1 קק״ל 5078.1 קק״לפחמימות 30.7 גרם 551.8 גרםשומן 16.7 גרם 301.3 גרםנתרן 345.6 מ״ג 6221.6 מ״גחלבון 4.5 גרם 81.8 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 9.6 גרםשומן רווי 9.7 גרם 175.4 גרםכולסטרול 76.1 מ״ג 1369.1 מ״גסידן 37.0 מ״ג 666.4 מ״גברזל 0.6 מ״ג 10.7 מ״גאשלגן 63.6 מ״ג 1144.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 8.0 מ״גסגור
לכבוד החג “גיירתי” את הקאפקייקס והכנתי אותן בטעמי ארץ זבת חלב ודבש – עוגת וניל עם קרם גבינת שמנת ודבש וקישוט של פירורי עוגיות דובשניות. הלוק – אמריקאי, המצרכים – משולבים: קצת אמריקאיים (גבינת פילדלפיה – כי היא מוצקה מאוד ו”מחזיקה” את הקרם יציב – מנסיוני גבינת נפולאון לא מספיק יציבה) והרבה מקומיים (חלב ודבש כבר אמרתי?), הטעם – חגיגי, ולגבי המראה – עיניכם הרואות כמה זה חמוד.
שימו לב – הקאפקייקס מאבדים די מהר מטריותם כי העוגה הקטנה מתייבשת, לכן אם אתם מתכננים להכין אותם בתור מתנה לחג, לכו על זה בערב החג עצמו, או מקסימום יום קודם. אין בעיה להכין את הקאפקייקס ללא הציפוי והקישוט אפילו שבוע לפני החג ולהקפיא בקופסא אטומה. מפשירים לילה במקרר (כשהמאפים בתוך הקופסה הסגורה, שלא יתייבשו) ומקשטים בקרם ודובשניות ברגע האחרון. ושתהיה לנו שנה מתוקה.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 282 | כמות מנות 18 |
---|
מצרכים
מצרכים
קאפקייקס
קרם דבש
-
250 גרם גבינת שמנת 30%
-
50 גרם חמאה רכה
-
1/4 כוס דבש
-
1כוס או 140 גרם אבקת סוכר
קישוט
-
5 דובשניות בינוניות
אופן הכנה
- מכינים את הבצק, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-190 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר לתערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ואת תמצית הווניל. בקערה נפרדת מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם החלב בפעמיים-שלוש.
- ממלאים תבנית שקעים מרופדת מנז’טים בתערובת כמעט עד הסוף.
- אופים כ-20 דקות עד שהעוגות זהובות ותפוחות וקיסם יוצא יבש. מצננים לחלוטין לפני הציפוי והקישוט.
- מכינים את הקרם: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים גבינת שמנת, חמאה ודבש עד לקבלת קרם אחיד. מסננים פנימה את אבקת הסוכר ומעבדים עוד דקה. מעבירים את הקרם לשקית זילוף (רצוי עם פייה משוננת).
- מרכיבים ומקשטים: מזלפים גבעה של קרם מעל כל קאפקייק, מפזרים פירורי דובשניות מעל. אורזים יפה ושומרים במקרר עד שעושים למישהו את החג עם המתנה המתוקה הזו.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-190 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר לתערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ואת תמצית הווניל. בקערה נפרדת מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם החלב בפעמיים-שלוש.
- ממלאים תבנית שקעים מרופדת מנז’טים בתערובת כמעט עד הסוף.
- אופים כ-20 דקות עד שהעוגות זהובות ותפוחות וקיסם יוצא יבש. מצננים לחלוטין לפני הציפוי והקישוט.
- מכינים את הקרם: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים גבינת שמנת, חמאה ודבש עד לקבלת קרם אחיד. מסננים פנימה את אבקת הסוכר ומעבדים עוד דקה. מעבירים את הקרם לשקית זילוף (רצוי עם פייה משוננת).
- מרכיבים ומקשטים: מזלפים גבעה של קרם מעל כל קאפקייק, מפזרים פירורי דובשניות מעל. אורזים יפה ושומרים במקרר עד שעושים למישהו את החג עם המתנה המתוקה הזו.