-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 708.0 קק״ל 2831.9 קק״לפחמימות 45.6 גרם 182.5 גרםשומן 26.1 גרם 104.6 גרםנתרן 970.7 מ״ג 3882.8 מ״גחלבון 51.5 גרם 206.1 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 16.3 גרםשומן רווי 12.5 גרם 50.1 גרםכולסטרול 142.5 מ״ג 570.0 מ״גסידן 150.5 מ״ג 602.1 מ״גברזל 8.4 מ״ג 33.6 מ״גאשלגן 643.2 מ״ג 2572.8 מ״גאבץ 15.5 מ״ג 61.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה שעהכולל 5 שעות
-
פחמימות46 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 708.0 קק״ל 2831.9 קק״לפחמימות 45.6 גרם 182.5 גרםשומן 26.1 גרם 104.6 גרםנתרן 970.7 מ״ג 3882.8 מ״גחלבון 51.5 גרם 206.1 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 16.3 גרםשומן רווי 12.5 גרם 50.1 גרםכולסטרול 142.5 מ״ג 570.0 מ״גסידן 150.5 מ״ג 602.1 מ״גברזל 8.4 מ״ג 33.6 מ״גאשלגן 643.2 מ״ג 2572.8 מ״גאבץ 15.5 מ״ג 61.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 5 שעות | קלוריות 708 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג בשר צוואר בקר
-
2 בצלים בינוניים
-
2 גבעולי כרישות
-
10 שיני שום
-
1 צרור תימין טרי
-
1 שורש סלרי
-
1 שורש פטרוזיליה
-
2 כוסות יין לבן יבש
-
4 כפות דבש
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 שקית עלי תרד
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 230 מעלות או לטמפרטורה מקסימלית. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. חותכים את הבשר לקוביות גדולות. פורסים את הבצל והכרישה. חותכים גס את שורש הכוסברה והפטרוזיליה. קוצצים את התרד.
- מעבירים את הירקות לתבנית תנור גדולה, מרססים בשמן וצולים כ-30 דקות, או עד שהם משחימים (הופכים באמצע).
- מחממים סיר כבד, מרססים בשמן ומטגנים את קוביות הבשר משני הצדדים עד שהוא משחים.
- מוזגים את היין הלבן לסיר עם הבשר, מוסיפים את הטימין, מביאים לרתיחה ומצמצמים 2-3 דקות.
- לאחר שהירקות השחימו מעבירים אותם לסיר, מוסיפים את הדבש והמים לגובה של 2/3 מגובה הבשר והירקות. מביאים לרתיחה.
- מורידים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות. מכסים את הסיר, מכניסים לתנור וצולים 3 שעות.
- לפני ההגשה מעלים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות, מורידים את המכסה וצולים עוד כשעה.
- מכניסים את התרד לסיר, מרטיבים אותו במעט נוזלים, מבשלים 2-3 דקות ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 230 מעלות או לטמפרטורה מקסימלית. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. חותכים את הבשר לקוביות גדולות. פורסים את הבצל והכרישה. חותכים גס את שורש הכוסברה והפטרוזיליה. קוצצים את התרד.
- מעבירים את הירקות לתבנית תנור גדולה, מרססים בשמן וצולים כ-30 דקות, או עד שהם משחימים (הופכים באמצע).
- מחממים סיר כבד, מרססים בשמן ומטגנים את קוביות הבשר משני הצדדים עד שהוא משחים.
- מוזגים את היין הלבן לסיר עם הבשר, מוסיפים את הטימין, מביאים לרתיחה ומצמצמים 2-3 דקות.
- לאחר שהירקות השחימו מעבירים אותם לסיר, מוסיפים את הדבש והמים לגובה של 2/3 מגובה הבשר והירקות. מביאים לרתיחה.
- מורידים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות. מכסים את הסיר, מכניסים לתנור וצולים 3 שעות.
- לפני ההגשה מעלים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות, מורידים את המכסה וצולים עוד כשעה.
- מכניסים את התרד לסיר, מרטיבים אותו במעט נוזלים, מבשלים 2-3 דקות ומגישים.
הערות
- אפשר לצלות את הבשר והירקות בתנור כל הלילה בחום של 100-120 מעלות
הערות
- אפשר לצלות את הבשר והירקות בתנור כל הלילה בחום של 100-120 מעלות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן