צלי עוף עם פלפלים אדומים ושעועית לבנה
החורף הגיע ומתחשק לכם תבשיל חם ומנחם? ישראל אהרוני מכין צלי עוף עם פלפלים אדומים ושעועית לבנה, עם רוטב מטריף שממש כיף לאכול עם אורז לבן
החורף הגיע ומתחשק לכם תבשיל חם ומנחם? ישראל אהרוני מכין צלי עוף עם פלפלים אדומים ושעועית לבנה, עם רוטב מטריף שממש כיף לאכול עם אורז לבן
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 780.6 קק״ל 3122.4 קק״לפחמימות 77.4 גרם 309.5 גרםשומן 21.1 גרם 84.4 גרםנתרן 1339.3 מ״ג 5357.0 מ״גחלבון 59.1 גרם 236.3 גרםסיבים תזונתיים 21.7 גרם 87.0 גרםשומן רווי 3.7 גרם 14.8 גרםכולסטרול 145.6 מ״ג 582.4 מ״גסידן 355.2 מ״ג 1421.0 מ״גברזל 14.9 מ״ג 59.6 מ״גאשלגן 3010.2 מ״ג 12040.9 מ״גאבץ 7.2 מ״ג 28.7 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
פחמימות77 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 780.6 קק״ל 3122.4 קק״לפחמימות 77.4 גרם 309.5 גרםשומן 21.1 גרם 84.4 גרםנתרן 1339.3 מ״ג 5357.0 מ״גחלבון 59.1 גרם 236.3 גרםסיבים תזונתיים 21.7 גרם 87.0 גרםשומן רווי 3.7 גרם 14.8 גרםכולסטרול 145.6 מ״ג 582.4 מ״גסידן 355.2 מ״ג 1421.0 מ״גברזל 14.9 מ״ג 59.6 מ״גאשלגן 3010.2 מ״ג 12040.9 מ״גאבץ 7.2 מ״ג 28.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 781 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 כוס קמח לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
8 שוקי עוף עם עור בינוניות
-
5 כפות שמן זית
-
1 כפית תבלין כוסברה טחון
-
1 כפית אורגנו יבש
-
2 בצלים סגולים בינוניים
-
4 שיני שום
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
2 פלפלים אדומים בינוניים
-
1קופסת שימורים או 400 גרם עגבניות מרוסקות
-
2 כוסות מים
-
2 כוסות שעועית לבנה קפואה
הגשה
-
1/2 צרור כוסברהרק העלים
אופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל השחור.
- מוסיפים את שוקי העוף לקערת הקמח ומערבבים לציפוי מלא של השוקיים. מנערים מעודפי קמח ושומרים בצד.
- מחממים מחבת רחבה על אש גבוהה ומוסיפים שמן זית.
- מטגנים את שוקי העוף המקומחות כך שיזהיבו מכל הצדדים. מוסיפים כוסברה טחונה ואורגנו ומערבבים. מוציאים לצלחת.
- חותכים את הבצל ל-8 פלחים וקוצצים את שיני השום ואת הפלפל החריף. חותכים את הפלפלים האדומים לקוביות.
- מוסיפים מעט שמן למחבת ומטגנים בה את הבצל, השום, הפלפל החריף והפלפלים האדומים כ-3 דקות.
- מחזירים את שוקי העוף למחבת, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את השעועית הלבנה, מעלים שוב לרתיחה, מכסים בחצי מכסה ומבשלים על אש נמוכה 45 דקות, עד שהעוף רך מאוד ומוכן.
- לפני ההגשה, מפזרים עלי כוסברה ומגישים.
אופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל השחור.
- מוסיפים את שוקי העוף לקערת הקמח ומערבבים לציפוי מלא של השוקיים. מנערים מעודפי קמח ושומרים בצד.
- מחממים מחבת רחבה על אש גבוהה ומוסיפים שמן זית.
- מטגנים את שוקי העוף המקומחות כך שיזהיבו מכל הצדדים. מוסיפים כוסברה טחונה ואורגנו ומערבבים. מוציאים לצלחת.
- חותכים את הבצל ל-8 פלחים וקוצצים את שיני השום ואת הפלפל החריף. חותכים את הפלפלים האדומים לקוביות.
- מוסיפים מעט שמן למחבת ומטגנים בה את הבצל, השום, הפלפל החריף והפלפלים האדומים כ-3 דקות.
- מחזירים את שוקי העוף למחבת, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את השעועית הלבנה, מעלים שוב לרתיחה, מכסים בחצי מכסה ומבשלים על אש נמוכה 45 דקות, עד שהעוף רך מאוד ומוכן.
- לפני ההגשה, מפזרים עלי כוסברה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן