-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1044.8 קק״ל 4179.3 קק״לפחמימות 20.0 גרם 80.2 גרםשומן 50.4 גרם 201.8 גרםנתרן 2574.2 מ״ג 10296.9 מ״גחלבון 86.1 גרם 344.6 גרםסיבים תזונתיים 6.6 גרם 26.6 גרםשומן רווי 5.2 גרם 20.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 101.8 מ״ג 407.4 מ״גברזל 4.7 מ״ג 19.0 מ״גאשלגן 548.6 מ״ג 2194.2 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 7.2 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות
-
פחמימות20 גרם
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1044.8 קק״ל 4179.3 קק״לפחמימות 20.0 גרם 80.2 גרםשומן 50.4 גרם 201.8 גרםנתרן 2574.2 מ״ג 10296.9 מ״גחלבון 86.1 גרם 344.6 גרםסיבים תזונתיים 6.6 גרם 26.6 גרםשומן רווי 5.2 גרם 20.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 101.8 מ״ג 407.4 מ״גברזל 4.7 מ״ג 19.0 מ״גאשלגן 548.6 מ״ג 2194.2 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 7.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 1045 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
צלי בקר
-
4 כפות שמן זית
-
1 ק"ג בשר צלי מס’ 5
-
6 בצלים בינוניים
-
1 כוס ציר בקר
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית כמון טחון
-
2 כפות רוטב סויה
-
1 ק"ג ארטישוקים ירושלמים
טחינה ירוקה
-
1 כוס טחינה גולמית
-
1/2 כוס מיץ לימון
-
1/2 צרור כוסברה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כוס מים קרים
אופן הכנה
- מחממים מחבת סוטאז’ ומוסיפים שמן זית. צולים את נתח הצלי ו”סוגרים” את הבשר מכל צדדיו. מוציאים ושומרים בצד.
- פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומטגנים בסוטאז’ עם מעט שמן זית. כשהבצלים מתרככים מעט, מחזירים לסיר את נתח הצלי.
- מוסיפים לסוטאז’ את כל התבלינים ואת ציר הבקר, מכסים ומבשלים כשעתיים על אש קטנה. כשהבשר רך, מוציאים את הנתח מהסוטאז’, שומרים בצד ומצננים.
- קולפים את הארטישוק הירושלמי, חוצים לחצי ומוסיפים לסוטאז’.
- פורסים את נתח הצלי לפרוסות עבות, מחזירים לסוטאז’ וממשיכים לבשל כ-30 דקות, עד לריכוך הארטישוק הירושלמי.
- מכינים את הטחינה הירוקה: שמים במעבד מזון את כל המרכיבים מלבד המים. מעבדים למשחה חלקה ומוסיפים מים קרים עד הגעה לסמיכות הרצויה.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות. יוצקים את הטחינה מעל הצלי, ומכניסים את הסוטאז’ לתנור לאפייה של 8 דקות. מגישים.
אופן הכנה
- מחממים מחבת סוטאז’ ומוסיפים שמן זית. צולים את נתח הצלי ו”סוגרים” את הבשר מכל צדדיו. מוציאים ושומרים בצד.
- פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומטגנים בסוטאז’ עם מעט שמן זית. כשהבצלים מתרככים מעט, מחזירים לסיר את נתח הצלי.
- מוסיפים לסוטאז’ את כל התבלינים ואת ציר הבקר, מכסים ומבשלים כשעתיים על אש קטנה. כשהבשר רך, מוציאים את הנתח מהסוטאז’, שומרים בצד ומצננים.
- קולפים את הארטישוק הירושלמי, חוצים לחצי ומוסיפים לסוטאז’.
- פורסים את נתח הצלי לפרוסות עבות, מחזירים לסוטאז’ וממשיכים לבשל כ-30 דקות, עד לריכוך הארטישוק הירושלמי.
- מכינים את הטחינה הירוקה: שמים במעבד מזון את כל המרכיבים מלבד המים. מעבדים למשחה חלקה ומוסיפים מים קרים עד הגעה לסמיכות הרצויה.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות. יוצקים את הטחינה מעל הצלי, ומכניסים את הסוטאז’ לתנור לאפייה של 8 דקות. מגישים.
הערות
- אפשר להחליף את ציר הבקר בכמות זהה של מים
הערות
- אפשר להחליף את ציר הבקר בכמות זהה של מים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן