צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי וטחינה

אבי לוי מכין מנה חגיגית של צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי. אופים את הצלי בתנור עם טחינה ירוקה ומקבלים מנה עיקרית לארוחה משפחתית
אבי לוי מכין מנה חגיגית של צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי. אופים את הצלי בתנור עם טחינה ירוקה ומקבלים מנה עיקרית לארוחה משפחתית
  • אבי לוי
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות
  • פחמימות
    20 גרם
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1044.8 קק״ל 4179.3 קק״ל
    פחמימות 20.0 גרם 80.2 גרם
    שומן 50.4 גרם 201.8 גרם
    נתרן 2574.2 מ״ג 10296.9 מ״ג
    חלבון 86.1 גרם 344.6 גרם
    סיבים תזונתיים 6.6 גרם 26.6 גרם
    שומן רווי 5.2 גרם 20.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 101.8 מ״ג 407.4 מ״ג
    ברזל 4.7 מ״ג 19.0 מ״ג
    אשלגן 548.6 מ״ג 2194.2 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 7.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות
  • פחמימות
    20 גרם
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1044.8 קק״ל 4179.3 קק״ל
    פחמימות 20.0 גרם 80.2 גרם
    שומן 50.4 גרם 201.8 גרם
    נתרן 2574.2 מ״ג 10296.9 מ״ג
    חלבון 86.1 גרם 344.6 גרם
    סיבים תזונתיים 6.6 גרם 26.6 גרם
    שומן רווי 5.2 גרם 20.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 101.8 מ״ג 407.4 מ״ג
    ברזל 4.7 מ״ג 19.0 מ״ג
    אשלגן 548.6 מ״ג 2194.2 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 7.2 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
בשר
אבי לוי
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

טחינה ירוקה

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מחממים מחבת סוטאז’ ומוסיפים שמן זית. צולים את נתח הצלי ו”סוגרים” את הבשר מכל צדדיו. מוציאים ושומרים בצד.
  2. פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומטגנים בסוטאז’ עם מעט שמן זית. כשהבצלים מתרככים מעט, מחזירים לסיר את נתח הצלי.
  3. מוסיפים לסוטאז’ את כל התבלינים ואת ציר הבקר, מכסים ומבשלים כשעתיים על אש קטנה. כשהבשר רך, מוציאים את הנתח מהסוטאז’, שומרים בצד ומצננים.
  4. קולפים את הארטישוק הירושלמי, חוצים לחצי ומוסיפים לסוטאז’.
  5. פורסים את נתח הצלי לפרוסות עבות, מחזירים לסוטאז’ וממשיכים לבשל כ-30 דקות, עד לריכוך הארטישוק הירושלמי.
  6. מכינים את הטחינה הירוקה: שמים במעבד מזון את כל המרכיבים מלבד המים. מעבדים למשחה חלקה ומוסיפים מים קרים עד הגעה לסמיכות הרצויה.
  7. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות. יוצקים את הטחינה מעל הצלי, ומכניסים את הסוטאז’ לתנור לאפייה של 8 דקות. מגישים.

הערות

  • אפשר להחליף את ציר הבקר בכמות זהה של מים

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי וטחינה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות