צלי בקר ברוטב יין אדום עם ירקות שורש

לפעמים כל מה שצריך כשבחוץ קר והגשם דופק על החלון זה תבשיל מנחם שאפשר לאכול עם פסטה או אורז. איילת הירשמן מכינה צלי בקר ברוטב יין אדום שיחמם לכם את הבטן
לפעמים כל מה שצריך כשבחוץ קר והגשם דופק על החלון זה תבשיל מנחם שאפשר לאכול עם פסטה או אורז. איילת הירשמן מכינה צלי בקר ברוטב יין אדום שיחמם לכם את הבטן
  • איילת הירשמן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 3 שעות ו-15 דק׳
  • פחמימות
    11 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 192.1 קק״ל 1152.8 קק״ל
    פחמימות 11.4 גרם 68.3 גרם
    שומן 8.3 גרם 50.1 גרם
    נתרן 310.1 מ״ג 1860.3 מ״ג
    חלבון 1.1 גרם 6.7 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 14.3 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 3.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 37.5 מ״ג 225.0 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 4.4 מ״ג
    אשלגן 373.6 מ״ג 2241.4 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 3 שעות ו-15 דק׳
  • פחמימות
    11 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 192.1 קק״ל 1152.8 קק״ל
    פחמימות 11.4 גרם 68.3 גרם
    שומן 8.3 גרם 50.1 גרם
    נתרן 310.1 מ״ג 1860.3 מ״ג
    חלבון 1.1 גרם 6.7 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 14.3 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 3.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 37.5 מ״ג 225.0 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 4.4 מ״ג
    אשלגן 373.6 מ״ג 2241.4 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.7 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
ארוחות
איילת הירשמן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus
הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. חותכים את נתח הבשר לחתיכות (עם העצם) של 150 גרם (אפשר גם לבקש מהקצב לעשות זאת).
  2. מתבלים את נתחי הבשר במלח ובפלפל שחור.
  3. מחממים את השמן בסיר רחב וגדול (שנתחי הבקר יוכלו להתבשל בו בשכבה אחת) ומטגנים את נתחי הבקר כמה דקות מכל צד, על להבה גבוהה, עד שהם מזהיבים היטב. מוציאים ומעבירים לצלחת נפרדת.
  4. קולפים את הבצל והגזר וחותכים לקוביות גדולות.
  5. בעזרת כף עץ, מקרצפים ומגרדים את תחתית הסיר כדי להסיר את המשקעים הטעימים שנדבקו אליה, מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים כמה דקות על להבה בינונית-גבוהה, עד שהירקות מתרככים והבצל שקוף.
  6. מחזירים לסיר את נתחי הבשר, מוסיפים את הרוזמרין, עלי הדפנה, הקינמון והסוכר, מערבבים, מגררים למעלה את קליפת התפוז ויוצקים את היין כך שיגיע רק עד גובה המרכיבים ולא יותר. אם חסר, מוסיפים עוד קצת יין או מים.
  7. מביאים לרתיחה, מכסים, מעבירים ללהבת הכיריים הקטנה ביותר ומבשלים 3 שעות, עד שהבשר מתרכך מאוד.
  8. מגישים את נתחי הבשר על פסטה או אורז ויוצקים מעל את הרוטב.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
צלי בקר ברוטב יין אדום עם ירקות שורש

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות