צלי בקר ברוטב יין אדום עם ירקות שורש
לפעמים כל מה שצריך כשבחוץ קר והגשם דופק על החלון זה תבשיל מנחם שאפשר לאכול עם פסטה או אורז. איילת הירשמן מכינה צלי בקר ברוטב יין אדום שיחמם לכם את הבטן
לפעמים כל מה שצריך כשבחוץ קר והגשם דופק על החלון זה תבשיל מנחם שאפשר לאכול עם פסטה או אורז. איילת הירשמן מכינה צלי בקר ברוטב יין אדום שיחמם לכם את הבטן
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 192.1 קק״ל 1152.8 קק״לפחמימות 11.4 גרם 68.3 גרםשומן 8.3 גרם 50.1 גרםנתרן 310.1 מ״ג 1860.3 מ״גחלבון 1.1 גרם 6.7 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 14.3 גרםשומן רווי 0.6 גרם 3.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 37.5 מ״ג 225.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 373.6 מ״ג 2241.4 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 3 שעות ו-15 דק׳
-
פחמימות11 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 192.1 קק״ל 1152.8 קק״לפחמימות 11.4 גרם 68.3 גרםשומן 8.3 גרם 50.1 גרםנתרן 310.1 מ״ג 1860.3 מ״גחלבון 1.1 גרם 6.7 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 14.3 גרםשומן רווי 0.6 גרם 3.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 37.5 מ״ג 225.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 373.6 מ״ג 2241.4 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-15 דק׳ | קלוריות 192 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 ק"ג בשר שפונדרה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
2 בצלים בינוניים
-
3 גזרים בינוניים
-
2 גבעולי רוזמרין
-
2 עלי דפנה קטנים
-
1 מקל קינמון קטן
-
1 כף גרידת תפוז
-
1 כפית סוכר חום בהיר – דמררה
-
2 כוסות יין אדום יבש
אופן הכנה
- חותכים את נתח הבשר לחתיכות (עם העצם) של 150 גרם (אפשר גם לבקש מהקצב לעשות זאת).
- מתבלים את נתחי הבשר במלח ובפלפל שחור.
- מחממים את השמן בסיר רחב וגדול (שנתחי הבקר יוכלו להתבשל בו בשכבה אחת) ומטגנים את נתחי הבקר כמה דקות מכל צד, על להבה גבוהה, עד שהם מזהיבים היטב. מוציאים ומעבירים לצלחת נפרדת.
- קולפים את הבצל והגזר וחותכים לקוביות גדולות.
- בעזרת כף עץ, מקרצפים ומגרדים את תחתית הסיר כדי להסיר את המשקעים הטעימים שנדבקו אליה, מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים כמה דקות על להבה בינונית-גבוהה, עד שהירקות מתרככים והבצל שקוף.
- מחזירים לסיר את נתחי הבשר, מוסיפים את הרוזמרין, עלי הדפנה, הקינמון והסוכר, מערבבים, מגררים למעלה את קליפת התפוז ויוצקים את היין כך שיגיע רק עד גובה המרכיבים ולא יותר. אם חסר, מוסיפים עוד קצת יין או מים.
- מביאים לרתיחה, מכסים, מעבירים ללהבת הכיריים הקטנה ביותר ומבשלים 3 שעות, עד שהבשר מתרכך מאוד.
- מגישים את נתחי הבשר על פסטה או אורז ויוצקים מעל את הרוטב.
אופן הכנה
- חותכים את נתח הבשר לחתיכות (עם העצם) של 150 גרם (אפשר גם לבקש מהקצב לעשות זאת).
- מתבלים את נתחי הבשר במלח ובפלפל שחור.
- מחממים את השמן בסיר רחב וגדול (שנתחי הבקר יוכלו להתבשל בו בשכבה אחת) ומטגנים את נתחי הבקר כמה דקות מכל צד, על להבה גבוהה, עד שהם מזהיבים היטב. מוציאים ומעבירים לצלחת נפרדת.
- קולפים את הבצל והגזר וחותכים לקוביות גדולות.
- בעזרת כף עץ, מקרצפים ומגרדים את תחתית הסיר כדי להסיר את המשקעים הטעימים שנדבקו אליה, מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים כמה דקות על להבה בינונית-גבוהה, עד שהירקות מתרככים והבצל שקוף.
- מחזירים לסיר את נתחי הבשר, מוסיפים את הרוזמרין, עלי הדפנה, הקינמון והסוכר, מערבבים, מגררים למעלה את קליפת התפוז ויוצקים את היין כך שיגיע רק עד גובה המרכיבים ולא יותר. אם חסר, מוסיפים עוד קצת יין או מים.
- מביאים לרתיחה, מכסים, מעבירים ללהבת הכיריים הקטנה ביותר ומבשלים 3 שעות, עד שהבשר מתרכך מאוד.
- מגישים את נתחי הבשר על פסטה או אורז ויוצקים מעל את הרוטב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן