-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 803.1 קק״ל 6424.4 קק״לפחמימות 41.8 גרם 334.6 גרםשומן 64.3 גרם 514.7 גרםנתרן 196.4 מ״ג 1571.2 מ״גחלבון 16.7 גרם 133.7 גרםסיבים תזונתיים 12.9 גרם 103.0 גרםשומן רווי 25.7 גרם 205.5 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.4 מ״גסידן 167.1 מ״ג 1337.2 מ״גברזל 6.3 מ״ג 50.2 מ״גאשלגן 923.8 מ״ג 7390.5 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 41.6 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 40 דק׳כולל 10 שעות
-
פחמימות42 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 803.1 קק״ל 6424.4 קק״לפחמימות 41.8 גרם 334.6 גרםשומן 64.3 גרם 514.7 גרםנתרן 196.4 מ״ג 1571.2 מ״גחלבון 16.7 גרם 133.7 גרםסיבים תזונתיים 12.9 גרם 103.0 גרםשומן רווי 25.7 גרם 205.5 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.4 מ״גסידן 167.1 מ״ג 1337.2 מ״גברזל 6.3 מ״ג 50.2 מ״גאשלגן 923.8 מ״ג 7390.5 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 41.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 10 שעות | קלוריות 803 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
2 כוסות שקדים טבעיים
-
10 תמרי מג'הול בינוניים
-
20גרם או 2 כפות אבקת קקאו
-
2 כפות סירופ מייפל
-
1 כף שמן קוקוס
-
1 קורט מלח דק
קרם פטל
-
400גרם או 3 כוסות אגוזי קשיו טבעיים
-
400 גרם פטל קפוא
-
1/4 כוס סירופ מייפל
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
1 קורט מלח דק
-
3/4 כוס שמן קוקוס
קישוט
-
20 גרם שוקולד מריר
-
1 חופן פטל טרי
אופן הכנה
- משרים את הקשיו למשך 4 שעות לפחות ומסננים.
- מגלענים את התמרים.
- מניחים תבנית/רינג על קרש מרופד בנייר אפייה. מרפדים מבפנים בשקף או פס נייר אפייה.
- מפשירים את הפטל קצרות במים, מעבירים למעבד המזון וטוחנים למחית חלקה. מעבירים דרך מסננת לקבלת מחית חלקה מאוד ללא גרגירים.
- מכינים את התחתית: מניחים את כל הרכיבים בבלנדר חזק או מעבד מזון וטוחנים בפולסים במשך כדקה עד שמתקבלת תערובת יחסית אחידה ודביקה. מהדקים אותה היטב לתחתית בעזרת האצבעות או תחתית כוס. מעבירים למקפיא.
- מכינים את קרם הפטל: מניחים בקערת בלנדר או מעבד מזון את כל רכיבי המתכון, למעט שמן הקוקוס, וטוחנים עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את השמן וממשיכים לעבד עוד כ-1/2 דקה.
- יוצקים את הקרם מעל התחתית המקוררת, טופחים כמה פעמים על השיש, עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומחזירים למקפיא לפחות ל-5 שעות.
- מחלצים את העוגה מהתבנית, בעזרת קולפן מייצרים שבבי שוקולד ומפזרים במרכז העוגה. מניחים מסביב את הפטל ומגישים.
אופן הכנה
- משרים את הקשיו למשך 4 שעות לפחות ומסננים.
- מגלענים את התמרים.
- מניחים תבנית/רינג על קרש מרופד בנייר אפייה. מרפדים מבפנים בשקף או פס נייר אפייה.
- מפשירים את הפטל קצרות במים, מעבירים למעבד המזון וטוחנים למחית חלקה. מעבירים דרך מסננת לקבלת מחית חלקה מאוד ללא גרגירים.
- מכינים את התחתית: מניחים את כל הרכיבים בבלנדר חזק או מעבד מזון וטוחנים בפולסים במשך כדקה עד שמתקבלת תערובת יחסית אחידה ודביקה. מהדקים אותה היטב לתחתית בעזרת האצבעות או תחתית כוס. מעבירים למקפיא.
- מכינים את קרם הפטל: מניחים בקערת בלנדר או מעבד מזון את כל רכיבי המתכון, למעט שמן הקוקוס, וטוחנים עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את השמן וממשיכים לעבד עוד כ-1/2 דקה.
- יוצקים את הקרם מעל התחתית המקוררת, טופחים כמה פעמים על השיש, עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומחזירים למקפיא לפחות ל-5 שעות.
- מחלצים את העוגה מהתבנית, בעזרת קולפן מייצרים שבבי שוקולד ומפזרים במרכז העוגה. מניחים מסביב את הפטל ומגישים.
הערות
- אפשר להשרות את הקשיו יום מראש ולשמור בכלי אטום במקרר
- אחרי שקרם הפטל מוכן, מומלץ לטעום ולהוסיף במידת הצורך עוד לימון, או עוד מייפל
- אם אין פטל טרי להגשה, אפשר להגיש עם כל פרי יער אחר שאוהבים
הערות
- אפשר להשרות את הקשיו יום מראש ולשמור בכלי אטום במקרר
- אחרי שקרם הפטל מוכן, מומלץ לטעום ולהוסיף במידת הצורך עוד לימון, או עוד מייפל
- אם אין פטל טרי להגשה, אפשר להגיש עם כל פרי יער אחר שאוהבים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
היי, רציתי לדעת אם אפשר להחליף את השמן קוקוס במשהו אחר? אני פשוט לא חובבת קוקוס
בוודאי, בשמן קנולה באותה כמות