צ’ורוס

צ'ורוס זה קינוח ספרדי מסורתי מפורסם שכבר מזמן הפך לחלק מתרבות האוכל הישראלית, במיוחד בחנוכה כשיש חגיגה של מתוקים מטוגנים מושחתים
צ'ורוס זה קינוח ספרדי מסורתי מפורסם שכבר מזמן הפך לחלק מתרבות האוכל הישראלית, במיוחד בחנוכה כשיש חגיגה של מתוקים מטוגנים מושחתים
  • קרין גורן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • פחמימות
    4 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 63.2 קק״ל 1579.4 קק״ל
    פחמימות 4.3 גרם 107.5 גרם
    שומן 4.3 גרם 107.6 גרם
    נתרן 44.9 מ״ג 1122.2 מ״ג
    חלבון 1.9 גרם 47.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 3.8 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 58.2 גרם
    כולסטרול 49.2 מ״ג 1230.2 מ״ג
    סידן 7.1 מ״ג 177.0 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 6.0 מ״ג
    אשלגן 19.8 מ״ג 495.4 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 3.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • פחמימות
    4 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 63.2 קק״ל 1579.4 קק״ל
    פחמימות 4.3 גרם 107.5 גרם
    שומן 4.3 גרם 107.6 גרם
    נתרן 44.9 מ״ג 1122.2 מ״ג
    חלבון 1.9 גרם 47.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 3.8 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 58.2 גרם
    כולסטרול 49.2 מ״ג 1230.2 מ״ג
    סידן 7.1 מ״ג 177.0 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 6.0 מ״ג
    אשלגן 19.8 מ״ג 495.4 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 3.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני חגים
קרין גורן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

ציפוי

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. בסיר מביאים לרתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח.
  2. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים נמרצות עד לבצק חלק ללא גושים. ממשיכים לבשל תוך ערבוב במשך דקה, עד שהבצק מתגבש לכדור חלק ונפרד מדפנות הסיר.
  3. מסירים מהאש ומעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך דקה, לצינון חלקי של הבצק.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מוסיפים ביצה עד שקודמתה נבלעה בתערובת. הבצק יתפרק לגושים - וזה בסדר: ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה.
  5. על ידיות של סיר גדול קושרים חוט עמיד בחום משני הצדדים. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
  6. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה משוננת בקוטר 1 ס”מ ומזלפים לשמן הרותח. לחיתוך הזילוף משתמשים בחוט שקשור על הסיר. מטגנים מכל הכיוונים עד להזהבה. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
  7. מגלגלים בסוכר ומגישים מיד.

הערות

  • תצטרכו למתכון 3-4 ביצים, תלוי בסמיכות הבצק

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
צ’ורוס

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות