-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 708.8 קק״ל 2835.0 קק״לפחמימות 76.4 גרם 305.6 גרםשומן 30.5 גרם 121.9 גרםנתרן 1114.5 מ״ג 4458.2 מ״גחלבון 37.2 גרם 148.8 גרםסיבים תזונתיים 13.2 גרם 53.0 גרםשומן רווי 8.5 גרם 34.0 גרםכולסטרול 71.3 מ״ג 285.0 מ״גסידן 167.2 מ״ג 669.0 מ״גברזל 8.4 מ״ג 33.5 מ״גאשלגן 1247.9 מ״ג 4991.4 מ״גאבץ 9.1 מ״ג 36.3 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
פחמימות76 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 708.8 קק״ל 2835.0 קק״לפחמימות 76.4 גרם 305.6 גרםשומן 30.5 גרם 121.9 גרםנתרן 1114.5 מ״ג 4458.2 מ״גחלבון 37.2 גרם 148.8 גרםסיבים תזונתיים 13.2 גרם 53.0 גרםשומן רווי 8.5 גרם 34.0 גרםכולסטרול 71.3 מ״ג 285.0 מ״גסידן 167.2 מ״ג 669.0 מ״גברזל 8.4 מ״ג 33.5 מ״גאשלגן 1247.9 מ״ג 4991.4 מ״גאבץ 9.1 מ״ג 36.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 709 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבשיל צוואר עגל
-
4 כפות שמן זית
-
5 פרוסות בשר צוואר בקר
-
8 שיני שום
-
4 עגבניות בינוניות
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית זרעי כמון
-
1 כפית כורכום
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
חיטה
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
5 שיני שום
-
2 כוסות חיטה
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית אריסה
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כף רוטב סויה
-
2 פרוסות לימון כבוש
אופן הכנה
- מכינים את הבמיה: קוטמים את העוקץ מהבמיה ומטגנים בשמן חצי עמוק עד שהבמיה מזהיבה מעט, כ-2 דקות. מוציאים לנייר סופג.
- מכינים את נתחי צוואר העגל: מחממים שמן זית במחבת סוטאז’ גדולה וצורבים את נתחי הצוואר משני הצדדים להשחמה קלה. מוציאים ומניחים בצד.
- מועכים מעט את שיני השום, מגרדים את העגבניות בפומפייה וקוצצים את הפלפל הירוק החריף.
- באותה מחבת, מטגנים את שיני השום כדקה. מוסיפים את העגבניות, התבלינים והפלפל החריף ומטגנים כ-2 דקות.
- מוסיפים את הבמיה, הבשר וציר הבקר לסיר ומבשלים על אש קטנה עם מכסה כשעה וחצי.
- מכינים את החיטה: פורסים את הבצל והשום לפרוסות דקות.
- מחממים מעט שמן זית בסיר קטן ומטגנים בו את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה. מוסיפים את החיטה ומטגנים 5 דקות תוך כדי ערבוב.
- קוצצים את הלימון הכבוש ומוסיפים לסיר יחד עם כל התבלינים. מכסים את החיטה במים רותחים כך שהמים מכסים לחלוטין את החיטה, ומבשלים עם מכסה על אש קטנה כחצי שעה.
- להגשה: מסדרים חיטה בצלחת הגשה, ומעליה מניחים נתח צוואר עגל עם במיה ורוטב.
אופן הכנה
- מכינים את הבמיה: קוטמים את העוקץ מהבמיה ומטגנים בשמן חצי עמוק עד שהבמיה מזהיבה מעט, כ-2 דקות. מוציאים לנייר סופג.
- מכינים את נתחי צוואר העגל: מחממים שמן זית במחבת סוטאז’ גדולה וצורבים את נתחי הצוואר משני הצדדים להשחמה קלה. מוציאים ומניחים בצד.
- מועכים מעט את שיני השום, מגרדים את העגבניות בפומפייה וקוצצים את הפלפל הירוק החריף.
- באותה מחבת, מטגנים את שיני השום כדקה. מוסיפים את העגבניות, התבלינים והפלפל החריף ומטגנים כ-2 דקות.
- מוסיפים את הבמיה, הבשר וציר הבקר לסיר ומבשלים על אש קטנה עם מכסה כשעה וחצי.
- מכינים את החיטה: פורסים את הבצל והשום לפרוסות דקות.
- מחממים מעט שמן זית בסיר קטן ומטגנים בו את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה. מוסיפים את החיטה ומטגנים 5 דקות תוך כדי ערבוב.
- קוצצים את הלימון הכבוש ומוסיפים לסיר יחד עם כל התבלינים. מכסים את החיטה במים רותחים כך שהמים מכסים לחלוטין את החיטה, ומבשלים עם מכסה על אש קטנה כחצי שעה.
- להגשה: מסדרים חיטה בצלחת הגשה, ומעליה מניחים נתח צוואר עגל עם במיה ורוטב.
הערות
- את ציר הבקר אפשר להחליף בכמות זהה של מים
הערות
- את ציר הבקר אפשר להחליף בכמות זהה של מים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן