-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 280.2 קק״ל 4483.5 קק״לפחמימות 48.6 גרם 777.6 גרםשומן 5.8 גרם 92.3 גרםנתרן 342.8 מ״ג 5485.1 מ״גחלבון 7.3 גרם 116.2 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 40.8 גרםשומן רווי 0.6 גרם 10.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.6 מ״ג 265.7 מ״גברזל 1.0 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 237.3 מ״ג 3796.2 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 12.0 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
פחמימות49 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 280.2 קק״ל 4483.5 קק״לפחמימות 48.6 גרם 777.6 גרםשומן 5.8 גרם 92.3 גרםנתרן 342.8 מ״ג 5485.1 מ״גחלבון 7.3 גרם 116.2 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 40.8 גרםשומן רווי 0.6 גרם 10.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.6 מ״ג 265.7 מ״גברזל 1.0 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 237.3 מ״ג 3796.2 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 12.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 280 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1קובייה או 50 גרם שמרים טריים
-
2 2/3כוסות או 650 מ"ל מים פושרים
-
1 כף מלח דק
-
1/3 כוס שמן זית
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של כדור פינג פונג או טניס. מניחים בצורה מרווחת מאוד 4-5 כדורים על גבי נייר אפייה מקומח בגודל תבנית התנור. משמנים מעט כל כדור כדי למנוע התייבשות. חשוב לא להתעסק יותר מדי עם הכדורים, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק.
- משאירים לתפיחה נוספת של 20 דקות.
- מכינים את הרוטב: טוחנים במעבד מזון את העגבניות עם המלח לרסק חלק. מערבבים פנימה את עלי הבזיליקום.
- שומרים בצד.
- מעצבים, מקשטים ואופים: מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מרדדים כל כדור בצק ל”פיתה” בעובי של כ- 1/2 ס”מ. דואגים להשאיר כמה סנטימטרים פנויים בין משטח בצק אחד לשני, כדי שיהיה לפיצות מקום לתפוח.
- מעבירים בזהירות את נייר האפייה עם משטחי הבצק אל תבנית התנור.
- מורחים על גבי כל משטח שכבה דקה ואחידה של רוטב עגבניות ומפזרים שכבה של גבינה מפוררת.
- מסדרים מעל תוספות שאוהבים, בצורה של פרצוף.
- ללא תפיחה נוספת אופים מיד, עד שהבצק שחום מלמטה והגבינה מבעבעת (כ-8-12 דקות).
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של כדור פינג פונג או טניס. מניחים בצורה מרווחת מאוד 4-5 כדורים על גבי נייר אפייה מקומח בגודל תבנית התנור. משמנים מעט כל כדור כדי למנוע התייבשות. חשוב לא להתעסק יותר מדי עם הכדורים, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק.
- משאירים לתפיחה נוספת של 20 דקות.
- מכינים את הרוטב: טוחנים במעבד מזון את העגבניות עם המלח לרסק חלק. מערבבים פנימה את עלי הבזיליקום.
- שומרים בצד.
- מעצבים, מקשטים ואופים: מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מרדדים כל כדור בצק ל”פיתה” בעובי של כ- 1/2 ס”מ. דואגים להשאיר כמה סנטימטרים פנויים בין משטח בצק אחד לשני, כדי שיהיה לפיצות מקום לתפוח.
- מעבירים בזהירות את נייר האפייה עם משטחי הבצק אל תבנית התנור.
- מורחים על גבי כל משטח שכבה דקה ואחידה של רוטב עגבניות ומפזרים שכבה של גבינה מפוררת.
- מסדרים מעל תוספות שאוהבים, בצורה של פרצוף.
- ללא תפיחה נוספת אופים מיד, עד שהבצק שחום מלמטה והגבינה מבעבעת (כ-8-12 דקות).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן