פריקסה – סנדביץ’ טוניסאי
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 226.2 קק״ל 4524.0 קק״לפחמימות 37.5 גרם 750.0 גרםשומן 5.9 גרם 118.0 גרםנתרן 271.3 מ״ג 5426.1 מ״גחלבון 5.4 גרם 107.0 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 27.0 גרםשומן רווי 0.4 גרם 7.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 7.5 מ״ג 150.0 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 53.5 מ״ג 1070.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים
-
פחמימות38 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 226.2 קק״ל 4524.0 קק״לפחמימות 37.5 גרם 750.0 גרםשומן 5.9 גרם 118.0 גרםנתרן 271.3 מ״ג 5426.1 מ״גחלבון 5.4 גרם 107.0 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 27.0 גרםשומן רווי 0.4 גרם 7.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 7.5 מ״ג 150.0 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 53.5 מ״ג 1070.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.0 מ״גסגור
פריקסה, בצק מטוגן טעים ממולא בכל טוב, הוא כנראה המאכל הלאומי של העיר נתניה… אני למדתי להכין אותו מחמותי שולה, שגרה בעיר.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 226 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1קובייה או 50 גרם שמרים טריים
-
1 כף מלח דק
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
2 כוסות מים פושרים
טיגון
-
1 בקבוק שמן קנולה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים ידנית. מוסיפים סוכר, מלח, שמן ומים. מעבדים עד שנוצר בצק אחיד גמיש ורך, אך לא דביק (כ-5 דקות במיקסר חזק עם וו גיטרה, או כ-10 דקות בלישה ידנית).
- משמנים את פני הבצק ומכסים בניילון נצמד (למניעת התייבשות). מניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה עד שעה וחצי, תלוי בטמפ’ החדר).
- מעצבים לחמניות ומתפיחים: מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-20 חלקים.
- יוצרים לחמניות ומניחים על מלבנים של ניירות אפייה. משמנים בתרסיס שמן ומניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה).
- מטגנים וממלאים: מחממים שמן לטיגון עמוק. מכניסים לחמנייה לסיר יחד עם נייר האפייה ומטגנים לאט להזהבה (3-2 דקות מכל צד. אם הלחמניות משחימות מהר יותר מנמיכים את האש). מוצאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם יתר הלחמניות ומצננים מעט.
- פותחים את הלחמניות וממלאים אותן בתוספות.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים ידנית. מוסיפים סוכר, מלח, שמן ומים. מעבדים עד שנוצר בצק אחיד גמיש ורך, אך לא דביק (כ-5 דקות במיקסר חזק עם וו גיטרה, או כ-10 דקות בלישה ידנית).
- משמנים את פני הבצק ומכסים בניילון נצמד (למניעת התייבשות). מניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה עד שעה וחצי, תלוי בטמפ’ החדר).
- מעצבים לחמניות ומתפיחים: מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-20 חלקים.
- יוצרים לחמניות ומניחים על מלבנים של ניירות אפייה. משמנים בתרסיס שמן ומניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה).
- מטגנים וממלאים: מחממים שמן לטיגון עמוק. מכניסים לחמנייה לסיר יחד עם נייר האפייה ומטגנים לאט להזהבה (3-2 דקות מכל צד. אם הלחמניות משחימות מהר יותר מנמיכים את האש). מוצאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם יתר הלחמניות ומצננים מעט.
- פותחים את הלחמניות וממלאים אותן בתוספות.
הערות
- תוספות אפשריות נוספות: קוביות תפוחי אדמה מבושלים וסלט קצוץ.
הערות
- תוספות אפשריות נוספות: קוביות תפוחי אדמה מבושלים וסלט קצוץ.
חוללו לכם טקסט חסר משמעות בעברית המכיל מילים לפי נושא הפרויקט עליו אתם עובדים. 'לורם איפסום' הוא מלל שמשמש כממלא מקום ומיועד לבדיקת הפונט והלייאאוט שלכם והתאמתם למוצר הסופי.
איך מחולל הלורם־איפסומר עובד: רובוט של אאא מושך טקסט מויקיפדיה לפי הנושא שבחרתם, הטקסט עובר טרנספורמציה בעזרת טכנולוגיית חלל עתידנית, ואז מוצג כאן כטקסט־דמה לשימושכם היצירתי. נסו ותהנו.
1. שוברים ביצה לקערה ובודקים שהיא טובה.
2. בסיר מרתיחים מים ומוסיפים להם כף חומץ 5%.
3. כשהמים מגיעים לרתיחה מכניסים את הביצה בזהירות, באמצעות כף.
4. ממתינים 3 דקות - והביצה מוכנה.
לחץ כאן
לחשידלחידגכדשגכשדגכשדג
שדגכשדגכךףלכםןי'כ
שדגכךלשדגףכךלשדגףךכליחשדג
תגובות (3)
איזה כיף טוניזאי בפה שלי
נראה טיל
וואי וואי נראה פצצה