פריקסה – סנדביץ’ טוניסאי

בא לכם להכין לבד פריקסה? קבלו מתכון של סנדביץ' טוניסא, שמכינים בבית על בסיס בצק שמרים, מטגנים ומגישים עם מגוון תוספות טעימות שכל אחד יאהב
בא לכם להכין לבד פריקסה? קבלו מתכון של סנדביץ' טוניסא, שמכינים בבית על בסיס בצק שמרים, מטגנים ומגישים עם מגוון תוספות טעימות שכל אחד יאהב
  • קרין גורן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • פחמימות
    38 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 226.2 קק״ל 4524.0 קק״ל
    פחמימות 37.5 גרם 750.0 גרם
    שומן 5.9 גרם 118.0 גרם
    נתרן 271.3 מ״ג 5426.1 מ״ג
    חלבון 5.4 גרם 107.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 27.0 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 7.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 7.5 מ״ג 150.0 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 12.0 מ״ג
    אשלגן 53.5 מ״ג 1070.0 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 10.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • פחמימות
    38 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 226.2 קק״ל 4524.0 קק״ל
    פחמימות 37.5 גרם 750.0 גרם
    שומן 5.9 גרם 118.0 גרם
    נתרן 271.3 מ״ג 5426.1 מ״ג
    חלבון 5.4 גרם 107.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 27.0 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 7.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 7.5 מ״ג 150.0 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 12.0 מ״ג
    אשלגן 53.5 מ״ג 1070.0 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 10.0 מ״ג
    סגור

פריקסה, בצק מטוגן טעים ממולא בכל טוב, הוא כנראה המאכל הלאומי של העיר נתניה… אני למדתי להכין אותו מחמותי שולה, שגרה בעיר.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אוכל טוניסאי
קרין גורן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

טיגון

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים ידנית. מוסיפים סוכר, מלח, שמן ומים. מעבדים עד שנוצר בצק אחיד גמיש ורך, אך לא דביק (כ-5 דקות במיקסר חזק עם וו גיטרה, או כ-10 דקות בלישה ידנית).
  2. משמנים את פני הבצק ומכסים בניילון נצמד (למניעת התייבשות). מניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה עד שעה וחצי, תלוי בטמפ’ החדר).
  3. מעצבים לחמניות ומתפיחים: מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-20 חלקים.
  4. יוצרים לחמניות ומניחים על מלבנים של ניירות אפייה. משמנים בתרסיס שמן ומניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה).
  5. מטגנים וממלאים: מחממים שמן לטיגון עמוק. מכניסים לחמנייה לסיר יחד עם נייר האפייה ומטגנים לאט להזהבה (3-2 דקות מכל צד. אם הלחמניות משחימות מהר יותר מנמיכים את האש). מוצאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם יתר הלחמניות ומצננים מעט.
  6. פותחים את הלחמניות וממלאים אותן בתוספות.

הערות

  • תוספות אפשריות נוספות: קוביות תפוחי אדמה מבושלים וסלט קצוץ.
שאלות ותשובות

חוללו לכם טקסט חסר משמעות בעברית המכיל מילים לפי נושא הפרויקט עליו אתם עובדים. 'לורם איפסום' הוא מלל שמשמש כממלא מקום ומיועד לבדיקת הפונט והלייאאוט שלכם והתאמתם למוצר הסופי.
איך מחולל הלורם־איפסומר עובד: רובוט של אאא מושך טקסט מויקיפדיה לפי הנושא שבחרתם, הטקסט עובר טרנספורמציה בעזרת טכנולוגיית חלל עתידנית, ואז מוצג כאן כטקסט־דמה לשימושכם היצירתי. נסו ותהנו.

1. שוברים ביצה לקערה ובודקים שהיא טובה.
2. בסיר מרתיחים מים ומוסיפים להם כף חומץ 5%.
3. כשהמים מגיעים לרתיחה מכניסים את הביצה בזהירות, באמצעות כף.
4. ממתינים 3 דקות - והביצה מוכנה.

לחץ כאן

לחשידלחידגכדשגכשדגכשדג
שדגכשדגכךףלכםןי'כ
שדגכךלשדגףכךלשדגףךכליחשדג


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פריקסה – סנדביץ’ טוניסאי

הכנתם את המתכון?

כן

    מתן זארי

תגובות (3)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות