פרוסות אנטריקוט עם ארטישוק ירושלמי וזיתים
משה שגב מכין מנה מיוחדת של פרוסות אנטריקוט צרוב בליווי תבשיל ארטישוק ירושלמי, זיתים, אריסה ולימון כבוש. מנה משגעת וטעימה במיוחד
משה שגב מכין מנה מיוחדת של פרוסות אנטריקוט צרוב בליווי תבשיל ארטישוק ירושלמי, זיתים, אריסה ולימון כבוש. מנה משגעת וטעימה במיוחד
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 924.0 קק״ל 3696.1 קק״לפחמימות 62.3 גרם 249.3 גרםשומן 59.0 גרם 236.1 גרםנתרן 3588.0 מ״ג 14352.2 מ״גחלבון 41.9 גרם 167.7 גרםסיבים תזונתיים 8.7 גרם 34.8 גרםשומן רווי 19.1 גרם 76.4 גרםכולסטרול 129.5 מ״ג 518.0 מ״גסידן 184.7 מ״ג 738.7 מ״גברזל 16.3 מ״ג 65.4 מ״גאשלגן 2166.1 מ״ג 8664.3 מ״גאבץ 6.6 מ״ג 26.2 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
פחמימות62 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 924.0 קק״ל 3696.1 קק״לפחמימות 62.3 גרם 249.3 גרםשומן 59.0 גרם 236.1 גרםנתרן 3588.0 מ״ג 14352.2 מ״גחלבון 41.9 גרם 167.7 גרםסיבים תזונתיים 8.7 גרם 34.8 גרםשומן רווי 19.1 גרם 76.4 גרםכולסטרול 129.5 מ״ג 518.0 מ״גסידן 184.7 מ״ג 738.7 מ״גברזל 16.3 מ״ג 65.4 מ״גאשלגן 2166.1 מ״ג 8664.3 מ״גאבץ 6.6 מ״ג 26.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 924 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבשיל ארטישוק ירושלמי
-
7 כפות שמן זית
-
2 גבעולי כרישות
-
20 זיתים ירוקים קטנים
-
1 לימון כבוש בינוני
-
1 כף אריסה
-
3 עגבניות בינוניות
-
1 כוס מים
-
1 צרור כוסברה
-
1 צרור פטרוזיליה
-
10 ארטישוקים ירושלמים בינוניים
-
1 כף מלח גס
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
אנטריקוט
-
700 גרם אנטריקוט
-
5 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח גס
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מבשלים את הארטישוק הירושלמי עד שהוא רך כמעט לחלוטין. פורסים את הכרישה. חותכים את העגבניות לפלחים. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
- מכינים את התבשיל: מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים את הכרישה ומאדים עד להזהבה. מוסיפים זיתים, לימון כבוש, אריסה ועגבניות ומערבבים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את עשבי התיבול בשלמותם ומכבים את האש.
- מעבירים את הארטישוק הירושלמי לתבנית אפייה עמוקה ויוצקים מעל את התבשיל. אופים כ-30 דקות.
- מכינים את הסטייקים: מחממים את המחבת וצולים היטב מכל הצדדים את נתח הבשר עד למידה הרצויה. ממליחים ומפלפלים. מסירים מהאש ופורסים לפרוסות.
- מוציאים את תבנית האפייה מהתנור ומניחים מעל את פרוסות הבשר. מגישים מיד.
אופן הכנה
- מבשלים את הארטישוק הירושלמי עד שהוא רך כמעט לחלוטין. פורסים את הכרישה. חותכים את העגבניות לפלחים. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
- מכינים את התבשיל: מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים את הכרישה ומאדים עד להזהבה. מוסיפים זיתים, לימון כבוש, אריסה ועגבניות ומערבבים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את עשבי התיבול בשלמותם ומכבים את האש.
- מעבירים את הארטישוק הירושלמי לתבנית אפייה עמוקה ויוצקים מעל את התבשיל. אופים כ-30 דקות.
- מכינים את הסטייקים: מחממים את המחבת וצולים היטב מכל הצדדים את נתח הבשר עד למידה הרצויה. ממליחים ומפלפלים. מסירים מהאש ופורסים לפרוסות.
- מוציאים את תבנית האפייה מהתנור ומניחים מעל את פרוסות הבשר. מגישים מיד.
הערות
- מומלץ לאפות את הבשר בתנור על גבי רשת צלייה ומעל התבשיל. כך כל הנוזלים שהבשר מגיר יורדים היישר לתבשיל ומעשירים אותו
הערות
- מומלץ לאפות את הבשר בתנור על גבי רשת צלייה ומעל התבשיל. כך כל הנוזלים שהבשר מגיר יורדים היישר לתבשיל ומעשירים אותו
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן