פרגיות צלויות עם סלט חסה פיקנטי וקרוטונים ביתיים
מי לא אוהב פרגיות? משה שגב מכין לכם ארוחת צהריים משודרגת של פרגיות צלויות בליווי סלט חסה וקרוטונים ביתיים. מנה פיקנטית שהיא ארוחה שלמה
מי לא אוהב פרגיות? משה שגב מכין לכם ארוחת צהריים משודרגת של פרגיות צלויות בליווי סלט חסה וקרוטונים ביתיים. מנה פיקנטית שהיא ארוחה שלמה
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 615.1 קק״ל 2460.3 קק״לפחמימות 25.2 גרם 100.9 גרםשומן 43.2 גרם 172.9 גרםנתרן 2321.7 מ״ג 9286.8 מ״גחלבון 32.9 גרם 131.4 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 20.2 גרםשומן רווי 5.2 גרם 20.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 98.2 מ״ג 393.0 מ״גברזל 3.5 מ״ג 14.2 מ״גאשלגן 489.1 מ״ג 1956.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות25 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 615.1 קק״ל 2460.3 קק״לפחמימות 25.2 גרם 100.9 גרםשומן 43.2 גרם 172.9 גרםנתרן 2321.7 מ״ג 9286.8 מ״גחלבון 32.9 גרם 131.4 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 20.2 גרםשומן רווי 5.2 גרם 20.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 98.2 מ״ג 393.0 מ״גברזל 3.5 מ״ג 14.2 מ״גאשלגן 489.1 מ״ג 1956.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 1.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 615 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פרגיות
-
500 גרם סטייק פרגית
-
5 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח גס
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1 לימון בינוני
סלט
-
3 עלי חסה רומית
-
4 צנוניות בינוניות
-
20 זיתים שחורים בינוניים
-
5 גבעולי פטרוזיליה
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1 פלפל ירוק בינוני
אופן הכנה
- כותשים את השום, חותכים את הלחם לקוביות קטנות. מגררים את קליפת הלימון בפומפייה. קוצצים דק את הפלפל החריף, פורסים את הצנוניות לפרוסות דקיקות. מפרידים את עלי הפטרוזיליה מהגבעולים. פורסים דק באלכסונים את הצ’ילי, חותכים את הגמבה לרצועות.
- מכינים את הרוטב: שמים את כל רכיבי הרוטב בכוס הבלנדר וטוחנים עד לקבלת משחה חלקה.
- מכינים את הקרוטונים: שמים את קוביות הלחם, שמן ושום בקערה. מערבבים, מכניסים למולטי-פריי ומטגנים עד להזהבה.
- מכינים את הפרגיות: משמנים את העוף בשמן זית מוסיפים מלח ופלפל חריף. מחממים מחבת גריל וצולים את הפרגיות במשך 3 דקות. מפזרים מעל את קליפת הלימון וסוכר, וממשיכים לצלות עוד קצת עד שהסוכר מתקרמל מעט. מכבים את הלהבה וחותכים את הפרגיות לפרוסות דקות.
- מכינים את הסלט: חותכים את החסה ומערבבים בקערה גדולה עם הצנוניות, זיתים, קרוטונים, פטרוזיליה ושני סוגי פלפלים. מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
- מגישים את הסלט עם רצועות פרגית מעל.
אופן הכנה
- כותשים את השום, חותכים את הלחם לקוביות קטנות. מגררים את קליפת הלימון בפומפייה. קוצצים דק את הפלפל החריף, פורסים את הצנוניות לפרוסות דקיקות. מפרידים את עלי הפטרוזיליה מהגבעולים. פורסים דק באלכסונים את הצ’ילי, חותכים את הגמבה לרצועות.
- מכינים את הרוטב: שמים את כל רכיבי הרוטב בכוס הבלנדר וטוחנים עד לקבלת משחה חלקה.
- מכינים את הקרוטונים: שמים את קוביות הלחם, שמן ושום בקערה. מערבבים, מכניסים למולטי-פריי ומטגנים עד להזהבה.
- מכינים את הפרגיות: משמנים את העוף בשמן זית מוסיפים מלח ופלפל חריף. מחממים מחבת גריל וצולים את הפרגיות במשך 3 דקות. מפזרים מעל את קליפת הלימון וסוכר, וממשיכים לצלות עוד קצת עד שהסוכר מתקרמל מעט. מכבים את הלהבה וחותכים את הפרגיות לפרוסות דקות.
- מכינים את הסלט: חותכים את החסה ומערבבים בקערה גדולה עם הצנוניות, זיתים, קרוטונים, פטרוזיליה ושני סוגי פלפלים. מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
- מגישים את הסלט עם רצועות פרגית מעל.
הערות
- ניתן לאפות את הקרוטונים גם בתנור
הערות
- ניתן לאפות את הקרוטונים גם בתנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן