תבשיל פרגיות ופתיתים בסיר אחד
רוצים לבשל לילדים ארוחה מזינה וטעימה בסיר אחד? אושר אידלמן שואב השראה מהפאייה הספרדית ומכין תבשיל פרגיות ופתיתים עם ירקות שהוא ארוחה שלמה
רוצים לבשל לילדים ארוחה מזינה וטעימה בסיר אחד? אושר אידלמן שואב השראה מהפאייה הספרדית ומכין תבשיל פרגיות ופתיתים עם ירקות שהוא ארוחה שלמה
- אושר אידלמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 363.0 קק״ל 2178.2 קק״לפחמימות 25.9 גרם 155.1 גרםשומן 12.3 גרם 73.8 גרםנתרן 986.5 מ״ג 5918.8 מ״גחלבון 34.4 גרם 206.2 גרםסיבים תזונתיים 5.5 גרם 33.0 גרםשומן רווי 1.0 גרם 6.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 63.9 מ״ג 383.3 מ״גברזל 2.3 מ״ג 13.7 מ״גאשלגן 656.5 מ״ג 3938.7 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 5.5 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
פחמימות26 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 363.0 קק״ל 2178.2 קק״לפחמימות 25.9 גרם 155.1 גרםשומן 12.3 גרם 73.8 גרםנתרן 986.5 מ״ג 5918.8 מ״גחלבון 34.4 גרם 206.2 גרםסיבים תזונתיים 5.5 גרם 33.0 גרםשומן רווי 1.0 גרם 6.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 63.9 מ״ג 383.3 מ״גברזל 2.3 מ״ג 13.7 מ״גאשלגן 656.5 מ״ג 3938.7 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 5.5 מ״גסגור
תבשיל פרגיות ופתיתים הוא מנה מאוזנת ובריאה שאני נוהג להכין בבית למשפחה, סיר שהוא ארוחה מלאה בלי התעסקויות מיותרות ועם טעמים שילדים אוהבים. ההשראה מגיעה מהפאייה הספרדית שהותאמה לחך המשפחתי הישראלי.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 363 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 סטייק פרגית בינוניים
-
1 בצל בינוני
-
1 1/2 כוסות פתיתים מלאים
-
3 גזרים בינוניים
-
2 קישואים בינוניים
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית מלח דק
-
3 1/2 כוסות מים
סלט
-
2 עגבניות בינוניות
-
2 מלפפונים בינוניים
-
3 כפות טחינה גולמית
-
2 כפות מים
-
3 כפות מיץ לימון
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- חותכים את הפרגיות לקוביות בגודל 2 ס”מ.
- קולפים וקוצצים את הבצל. קולפים את הגזר וחותכים אותו ואת הקישואים לקוביות.
- מחממים סיר סוטאז’, מתיזים את תרסיס השמן על הפרגיות וצורבים במחבת משני הצדדים. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את שאר הרכיבים, מלבד המים, ומטגנים דקה נוספת. יוצקים פנימה את המים ומסדרים את הפרגיות בתוך הפתיתים. מביאים לרתיחה, מכסים ומכניסים לתנור ל-30 דקות.
- מכינים את הסלט: קוצצים את העגבניות והמלפפונים דק דק. מערבבים את הטחינה בכלי נפרד עם המים והלימון, ומגישים לצד הסיר שיצא מהתנור.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- חותכים את הפרגיות לקוביות בגודל 2 ס”מ.
- קולפים וקוצצים את הבצל. קולפים את הגזר וחותכים אותו ואת הקישואים לקוביות.
- מחממים סיר סוטאז’, מתיזים את תרסיס השמן על הפרגיות וצורבים במחבת משני הצדדים. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את שאר הרכיבים, מלבד המים, ומטגנים דקה נוספת. יוצקים פנימה את המים ומסדרים את הפרגיות בתוך הפתיתים. מביאים לרתיחה, מכסים ומכניסים לתנור ל-30 דקות.
- מכינים את הסלט: קוצצים את העגבניות והמלפפונים דק דק. מערבבים את הטחינה בכלי נפרד עם המים והלימון, ומגישים לצד הסיר שיצא מהתנור.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
טעים וכיף 🙂