פצצת שוקולד-קפה עם רוטב אספרסו חם
פצצת שוקולד-קפה עם רוטב אספרסו חם זה מעין טארט או עוגת שוקולד-קפה עשירה ועסיסית ללא גלוטן, טעימה בטיאוף, שמתאימה גם בתור קינוח פסח
פצצת שוקולד-קפה עם רוטב אספרסו חם זה מעין טארט או עוגת שוקולד-קפה עשירה ועסיסית ללא גלוטן, טעימה בטיאוף, שמתאימה גם בתור קינוח פסח
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4530.7 קק״ל 4530.7 קק״לפחמימות 276.9 גרם 276.9 גרםשומן 343.2 גרם 343.2 גרםנתרן 694.3 מ״ג 694.3 מ״גחלבון 83.4 גרם 83.4 גרםסיבים תזונתיים 32.0 גרם 32.0 גרםשומן רווי 206.1 גרם 206.1 גרםכולסטרול 2322.1 מ״ג 2322.1 מ״גסידן 559.2 מ״ג 559.2 מ״גברזל 35.4 מ״ג 35.4 מ״גאשלגן 3354.8 מ״ג 3354.8 מ״גאבץ 15.9 מ״ג 15.9 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל 4 שעות ו-30 דק׳
-
פחמימות277 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4530.7 קק״ל 4530.7 קק״לפחמימות 276.9 גרם 276.9 גרםשומן 343.2 גרם 343.2 גרםנתרן 694.3 מ״ג 694.3 מ״גחלבון 83.4 גרם 83.4 גרםסיבים תזונתיים 32.0 גרם 32.0 גרםשומן רווי 206.1 גרם 206.1 גרםכולסטרול 2322.1 מ״ג 2322.1 מ״גסידן 559.2 מ״ג 559.2 מ״גברזל 35.4 מ״ג 35.4 מ״גאשלגן 3354.8 מ״ג 3354.8 מ״גאבץ 15.9 מ״ג 15.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 4531 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית טארט 26 ס"מ
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-120 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- במיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 8-10 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר.
- בינתיים ממיסים שוקולד, חמאה ונס קפה. טורפים 1/3 מהקצף לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה ליקר. מקפלים את יתרת הקצף עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כשעתיים, עד שפני העוגה מתחילים להיסדק והיא יציבה בקושי. העוגה לא תיראה אפויה לגמרי וזה בסדר. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. מעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים לפחות.
- שומרים במקרר. פורסים בסכין טבולה במים רותחים,
- יוצקים כוס אספרסו קצר רותח מעל העוגה הקרה. מגישים מיד.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-120 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- במיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 8-10 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר.
- בינתיים ממיסים שוקולד, חמאה ונס קפה. טורפים 1/3 מהקצף לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה ליקר. מקפלים את יתרת הקצף עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כשעתיים, עד שפני העוגה מתחילים להיסדק והיא יציבה בקושי. העוגה לא תיראה אפויה לגמרי וזה בסדר. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. מעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים לפחות.
- שומרים במקרר. פורסים בסכין טבולה במים רותחים,
- יוצקים כוס אספרסו קצר רותח מעל העוגה הקרה. מגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן