פסטייה עוף – מאפה בצק פילו במילוי עוף ופירות יבשים
ישראל אהרוני מכין את אחת המנות הקלאסיות מהמטבח המרוקאי - פסטייה עוף, מאפה בצק פילו במילוי עוף ופירות יבשים שמתאים לט"ו בשבט וגם לארוחה משפחתית
ישראל אהרוני מכין את אחת המנות הקלאסיות מהמטבח המרוקאי - פסטייה עוף, מאפה בצק פילו במילוי עוף ופירות יבשים שמתאים לט"ו בשבט וגם לארוחה משפחתית
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 437.8 קק״ל 3502.2 קק״לפחמימות 35.2 גרם 281.2 גרםשומן 24.2 גרם 193.3 גרםנתרן 596.4 מ״ג 4770.8 מ״גחלבון 20.0 גרם 160.2 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 22.4 גרםשומן רווי 4.2 גרם 33.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 53.0 מ״ג 424.0 מ״גברזל 1.9 מ״ג 15.0 מ״גאשלגן 391.4 מ״ג 3131.3 מ״גאבץ 87.5 מ״ג 700.1 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות35 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 437.8 קק״ל 3502.2 קק״לפחמימות 35.2 גרם 281.2 גרםשומן 24.2 גרם 193.3 גרםנתרן 596.4 מ״ג 4770.8 מ״גחלבון 20.0 גרם 160.2 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 22.4 גרםשומן רווי 4.2 גרם 33.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 53.0 מ״ג 424.0 מ״גברזל 1.9 מ״ג 15.0 מ״גאשלגן 391.4 מ״ג 3131.3 מ״גאבץ 87.5 מ״ג 700.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 438 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
4 כפות שמן זית
-
1 בצל גדול
-
3 שיני שום
-
2 כפיות זרעי כוסברה
-
500 גרם סטייק פרגית
-
1/2 כוס משמשים מיובשים
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
-
100 גרם שקדים פרוסים
-
2 כפיות קינמון טחון
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
1 קורט שבבי צ’ילי יבש
-
3/4 כפית מלח דק
-
2 כפות סילאן
-
1 צרור פטרוזיליה
מאפה
-
6 עלי בצק פילו קפואמופשר לפי הוראות היצרן
-
1/2 כוס שקדים טחונים
-
2 כפיות קינמון טחון
טיגון
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: קוצצים דק את הבצל והשום. קוצצים גס את המשמשים המיובשים והפטרוזיליה.
- מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים שמן זית. מטגנים את הבצל, השום וזרעי הכוסברה כדקה.
- חותכים את הפרגיות לקוביות בגודל ביס ומוסיפים למחבת. מטגנים 5 דקות.
- מוסיפים למחבת את המשמשים המיובשים, הצימוקים, השקדים, התבלינים, הסילאן והפטרוזיליה הקצוצה. מטגנים 5 דקות ומסירים מהאש.
- בקערית קטנה מערבבים את השקדים הטחונים, הסוכר והקינמון.
- במחבת נוספת מתיזים מעט תרסיס שמן זית. פורשים במחבת עלה פילו ומפזרים מעט מתערובת השקדים. חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלי פילו.
- מעל עלי הפילו שמים את תערובת העוף. פורשים מעל עלה פילו, מעט מתערובת השקדים וחוזרים על הפעולה עם עוד שני עלי פילו. תוחבים מעט את שולי הבצק ומצמידים לתחתית המחבת.
- מניחים את המחבת על להבה בינונית ומטגנים על צד אחד 5-7 דקות.
- בעזרת צלחת, הופכים את המאפה לצידו השני ומטגנים 5-7 דקות.
- מגישים את הפסטייה מיד.
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: קוצצים דק את הבצל והשום. קוצצים גס את המשמשים המיובשים והפטרוזיליה.
- מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים שמן זית. מטגנים את הבצל, השום וזרעי הכוסברה כדקה.
- חותכים את הפרגיות לקוביות בגודל ביס ומוסיפים למחבת. מטגנים 5 דקות.
- מוסיפים למחבת את המשמשים המיובשים, הצימוקים, השקדים, התבלינים, הסילאן והפטרוזיליה הקצוצה. מטגנים 5 דקות ומסירים מהאש.
- בקערית קטנה מערבבים את השקדים הטחונים, הסוכר והקינמון.
- במחבת נוספת מתיזים מעט תרסיס שמן זית. פורשים במחבת עלה פילו ומפזרים מעט מתערובת השקדים. חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלי פילו.
- מעל עלי הפילו שמים את תערובת העוף. פורשים מעל עלה פילו, מעט מתערובת השקדים וחוזרים על הפעולה עם עוד שני עלי פילו. תוחבים מעט את שולי הבצק ומצמידים לתחתית המחבת.
- מניחים את המחבת על להבה בינונית ומטגנים על צד אחד 5-7 דקות.
- בעזרת צלחת, הופכים את המאפה לצידו השני ומטגנים 5-7 דקות.
- מגישים את הפסטייה מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן