-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 94.3 קק״ל 1132.2 קק״לפחמימות 13.7 גרם 164.4 גרםשומן 1.1 גרם 13.5 גרםנתרן 191.4 מ״ג 2297.0 מ״גחלבון 3.0 גרם 36.5 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 6.0 גרםשומן רווי 0.3 גרם 4.1 גרםכולסטרול 22.1 מ״ג 265.1 מ״גסידן 21.6 מ״ג 259.0 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 39.5 מ״ג 474.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.2 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות14 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 94.3 קק״ל 1132.2 קק״לפחמימות 13.7 גרם 164.4 גרםשומן 1.1 גרם 13.5 גרםנתרן 191.4 מ״ג 2297.0 מ״גחלבון 3.0 גרם 36.5 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 6.0 גרםשומן רווי 0.3 גרם 4.1 גרםכולסטרול 22.1 מ״ג 265.1 מ״גסידן 21.6 מ״ג 259.0 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 39.5 מ״ג 474.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 94 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילת פנקייק
-
1 1/2כוסות או 210 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4כוס או 35 גרם אבקת סוכר
-
1 ביצה L
-
1 1/4כוסות או 300 מ"ל חלב 3%
-
1 כפית גרידת לימון
אופן הכנה
- מכינים את הבלילה: בקערה מס’ 1 מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח ואבקת הסוכר. בקערה מס’ 2 טורפים את הביצה, החלב וגרידת הלימון.
- מוסיפים את תערובת הנוזלים לקערת הקמח וטורפים עד שאין גושים.
- מכינים את הפנקייק הפרוע: ממלאים את הבקבוק הלחיץ בבלילה וגוזרים מעט את הפיה, כדי להגדיל את הפתח.
- במחבת מחממים את השמן לטיגון חצי-עמוק.
- מתחילים בזילוף של עיגול חיצוני וממלאים אותו ב”קשקושים”. מטגנים עד להזהבה מצד אחד (כדקה), הופכים ומטגנים להזהבה מהצד השני. מוציאים לצלחת עם נייר סופג, מצננים ומקשטים באבקת הסוכר.
- מכינים את קריספיות הפרח: מדללים מעט את הבלילה, אם צריך.
- בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק, וכשהוא חם מכניסים לדקה את הידית עם פרח המתכת, שתתחמם טוב טוב.
- מנערים את הידית מעט ובזהירות מעודפי השמן וטובלים בקערה עם הבלילה (עד אמצע גובה הפרח, בערך). סופרים עד 3, מרימים ומעבירים לסיר השמן לטיגון של 20 שניות בערך.
- משחררים בעזרת כף מחוררת את הבצק לשמן. מטגנים להזהבה מלאה ומוציאים לנייר סופג. מצננים ומקשטים באבקת הסוכר.
אופן הכנה
- מכינים את הבלילה: בקערה מס’ 1 מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח ואבקת הסוכר. בקערה מס’ 2 טורפים את הביצה, החלב וגרידת הלימון.
- מוסיפים את תערובת הנוזלים לקערת הקמח וטורפים עד שאין גושים.
- מכינים את הפנקייק הפרוע: ממלאים את הבקבוק הלחיץ בבלילה וגוזרים מעט את הפיה, כדי להגדיל את הפתח.
- במחבת מחממים את השמן לטיגון חצי-עמוק.
- מתחילים בזילוף של עיגול חיצוני וממלאים אותו ב”קשקושים”. מטגנים עד להזהבה מצד אחד (כדקה), הופכים ומטגנים להזהבה מהצד השני. מוציאים לצלחת עם נייר סופג, מצננים ומקשטים באבקת הסוכר.
- מכינים את קריספיות הפרח: מדללים מעט את הבלילה, אם צריך.
- בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק, וכשהוא חם מכניסים לדקה את הידית עם פרח המתכת, שתתחמם טוב טוב.
- מנערים את הידית מעט ובזהירות מעודפי השמן וטובלים בקערה עם הבלילה (עד אמצע גובה הפרח, בערך). סופרים עד 3, מרימים ומעבירים לסיר השמן לטיגון של 20 שניות בערך.
- משחררים בעזרת כף מחוררת את הבצק לשמן. מטגנים להזהבה מלאה ומוציאים לנייר סופג. מצננים ומקשטים באבקת הסוכר.
הערות
- כדי להכין את הפנקייק הפרוע תצטרכו בקבוק לחיץ, או בקבוק קטשופ נקי ויבש. כדי להכין את קריספיות הפרח תצטרכו ידית "רוזט" עם פרח מתכת לטיגון
- ככל שבלילת הקריספיות דלילה יותר, כך הרוזט ייצא דק ועדין יותר. המרקם אמור להזכיר שמנת מתוקה סמיכה. אם הוא לא דליל מספיק מוסיפים מעט חלב או מים
הערות
- כדי להכין את הפנקייק הפרוע תצטרכו בקבוק לחיץ, או בקבוק קטשופ נקי ויבש. כדי להכין את קריספיות הפרח תצטרכו ידית "רוזט" עם פרח מתכת לטיגון
- ככל שבלילת הקריספיות דלילה יותר, כך הרוזט ייצא דק ועדין יותר. המרקם אמור להזכיר שמנת מתוקה סמיכה. אם הוא לא דליל מספיק מוסיפים מעט חלב או מים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן