-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1157.5 קק״ל 2314.9 קק״לפחמימות 128.3 גרם 256.5 גרםשומן 56.2 גרם 112.5 גרםנתרן 1678.4 מ״ג 3356.9 מ״גחלבון 20.0 גרם 40.1 גרםסיבים תזונתיים 24.8 גרם 49.6 גרםשומן רווי 103.3 גרם 206.6 גרםכולסטרול 302.2 מ״ג 604.4 מ״גסידן 79.4 מ״ג 158.7 מ״גברזל 3.3 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 668.5 מ״ג 1337.0 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 3.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 45 דק׳כולל 45 דק׳
-
פחמימות128 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1157.5 קק״ל 2314.9 קק״לפחמימות 128.3 גרם 256.5 גרםשומן 56.2 גרם 112.5 גרםנתרן 1678.4 מ״ג 3356.9 מ״גחלבון 20.0 גרם 40.1 גרםסיבים תזונתיים 24.8 גרם 49.6 גרםשומן רווי 103.3 גרם 206.6 גרםכולסטרול 302.2 מ״ג 604.4 מ״גסידן 79.4 מ״ג 158.7 מ״גברזל 3.3 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 668.5 מ״ג 1337.0 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 3.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 1158 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילת פנקייק
-
140גרם או 1 כוס קמח לבן
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
2 ביצים L
-
1 כפית מלח דק
-
45 גרם חמאה
סירופ דובדבנים חמוצים
-
1 קופסה דובדבנים משומרים בסירופ
סוכר וקינמון
-
2 כפות אבקת סוכר
-
1 כפית קינמון טחון
הגשה
-
1 גביע קרם פרש
אופן הכנה
- מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. מערבבים יחד את אבקת הסוכר והקינמון.
- בקערה גדולה מערבבים את הקמח והשמנת בתנועות איטיות. מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
- בקערה נפרדת מקציפים בעזרת מטרפה ידנית את החלבונים, המלח והסוכר לכדי קציפה אוורירית ויציבה.
- מקפלים את החלבונים לתוך הבלילה, מתחילים עם 1/3 מהחלבונים, מערבבים ואז מקפלים את 2/3 הנותרים.
- מחממים את החמאה במחבת, יוצקים פנימה את הבלילה ומטגנים על להבה בינונית עד שהחלק התחתון של ה”פנקייק” שחום. מעבירים את ה”פנקייק” החצי אפוי לצלחת, הופכים ומחזירים למחבת (עם הצד הלא מטוגן כלפי מטה). כאשר החלק התחתון השחים, חותכים את ה”פנקייק” העבה שנוצר שתי וערב ומוסיפים מעט חמאה. ממשיכים לטגן עד שכל הצדדים שחומים. מכבים את האש.
- מכינים את הסירופ: מעבירים את תכולת הצנצנת והסוכר לסיר קטן ומבשלים 30 דקות עד שהנוזל מקבל מרקם סמיך של סירופ.
- מעבירים את הקייזרשמאן לצלחת הגשה, מפזרים מעט אבקת סוכר קינמון, ומגישים לצד סירופ הדובדבנים וקרם פרש.
אופן הכנה
- מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. מערבבים יחד את אבקת הסוכר והקינמון.
- בקערה גדולה מערבבים את הקמח והשמנת בתנועות איטיות. מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
- בקערה נפרדת מקציפים בעזרת מטרפה ידנית את החלבונים, המלח והסוכר לכדי קציפה אוורירית ויציבה.
- מקפלים את החלבונים לתוך הבלילה, מתחילים עם 1/3 מהחלבונים, מערבבים ואז מקפלים את 2/3 הנותרים.
- מחממים את החמאה במחבת, יוצקים פנימה את הבלילה ומטגנים על להבה בינונית עד שהחלק התחתון של ה”פנקייק” שחום. מעבירים את ה”פנקייק” החצי אפוי לצלחת, הופכים ומחזירים למחבת (עם הצד הלא מטוגן כלפי מטה). כאשר החלק התחתון השחים, חותכים את ה”פנקייק” העבה שנוצר שתי וערב ומוסיפים מעט חמאה. ממשיכים לטגן עד שכל הצדדים שחומים. מכבים את האש.
- מכינים את הסירופ: מעבירים את תכולת הצנצנת והסוכר לסיר קטן ומבשלים 30 דקות עד שהנוזל מקבל מרקם סמיך של סירופ.
- מעבירים את הקייזרשמאן לצלחת הגשה, מפזרים מעט אבקת סוכר קינמון, ומגישים לצד סירופ הדובדבנים וקרם פרש.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן