פנקייקים בריאים מקמח כוסמין עם קוואקר
רוצים שהילדים יאכלו אוכל קצת יותר בריא? איילת הירשמן מלמדת להכין פנקייקים בריאים מקמח כוסמין עם קוואקר. מגישים עם פירות ונהנים
רוצים שהילדים יאכלו אוכל קצת יותר בריא? איילת הירשמן מלמדת להכין פנקייקים בריאים מקמח כוסמין עם קוואקר. מגישים עם פירות ונהנים
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 83.0 קק״ל 995.9 קק״לפחמימות 6.6 גרם 78.7 גרםשומן 4.9 גרם 59.1 גרםנתרן 170.9 מ״ג 2050.9 מ״גחלבון 2.8 גרם 33.9 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.1 גרםשומן רווי 2.7 גרם 32.3 גרםכולסטרול 52.6 מ״ג 630.9 מ״גסידן 27.5 מ״ג 330.5 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 40.6 מ״ג 487.3 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות7 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 83.0 קק״ל 995.9 קק״לפחמימות 6.6 גרם 78.7 גרםשומן 4.9 גרם 59.1 גרםנתרן 170.9 מ״ג 2050.9 מ״גחלבון 2.8 גרם 33.9 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.1 גרםשומן רווי 2.7 גרם 32.3 גרםכולסטרול 52.6 מ״ג 630.9 מ״גסידן 27.5 מ״ג 330.5 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 40.6 מ״ג 487.3 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 83 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
50 גרם חמאה
-
2 ביצים L
-
1גביע או 200 מ"ל יוגורט 3%
-
1/4כוס או 60 מ"ל חלב 3%
-
2/3כוס או 95 גרם קמח תופח
-
2/3כוס או 95 גרם קמח כוסמין
-
1/4 כפית מלח דק
-
3 כפות שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
הגשה
אופן הכנה
- מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
- חותכים את הפירות לקוביות בגודל ביס.
- שמים את החמאה בקערה שמתאימה למיקרוגל וממיסים. יוצקים בזהירות את החמאה לקערה גדולה.
- מוסיפים את החלמונים, היוגורט והחלב וטורפים במטרפה ידנית בכמה תנועות יעילות וקצרות, רק עד שהבלילה אחידה.
- בקערה גדולה נפרדת, מערבבים את שני סוגי הקמח, הסוכר, המלח ושיבולת השועל, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את תכולת קערת החלמונים והחלב לקערת הקמח, ומערבבים במטרפה רק עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את החלבונים, ומערבבים שוב בכמה תנועות קצרות.
- מחממים את המחבת מעל להבה בינונית ומרססים בתרסיס השמן. יוצקים לתוך המחבת תלוליות מהבלילה ומטגנים רק עד שמופיעות בועות בשולי הפנקייק, והוא מזהיב בצידו התחתון. הופכים ומטגנים עוד כמה שניות, רק עד הזהבה. לפני שממשיכים, בודקים אם צריך לשמן שוב את המחבת.
- מעבירים את הפנקייקים לצלחת הגשה בליווי מייפל, חמאה, דבש ופירות.
אופן הכנה
- מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
- חותכים את הפירות לקוביות בגודל ביס.
- שמים את החמאה בקערה שמתאימה למיקרוגל וממיסים. יוצקים בזהירות את החמאה לקערה גדולה.
- מוסיפים את החלמונים, היוגורט והחלב וטורפים במטרפה ידנית בכמה תנועות יעילות וקצרות, רק עד שהבלילה אחידה.
- בקערה גדולה נפרדת, מערבבים את שני סוגי הקמח, הסוכר, המלח ושיבולת השועל, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את תכולת קערת החלמונים והחלב לקערת הקמח, ומערבבים במטרפה רק עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את החלבונים, ומערבבים שוב בכמה תנועות קצרות.
- מחממים את המחבת מעל להבה בינונית ומרססים בתרסיס השמן. יוצקים לתוך המחבת תלוליות מהבלילה ומטגנים רק עד שמופיעות בועות בשולי הפנקייק, והוא מזהיב בצידו התחתון. הופכים ומטגנים עוד כמה שניות, רק עד הזהבה. לפני שממשיכים, בודקים אם צריך לשמן שוב את המחבת.
- מעבירים את הפנקייקים לצלחת הגשה בליווי מייפל, חמאה, דבש ופירות.
הערות
- להגשה אפשר לבחור בכל פרי שאוהבים: תותים, ענבים, תפוזים או פירות יער
הערות
- להגשה אפשר לבחור בכל פרי שאוהבים: תותים, ענבים, תפוזים או פירות יער
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן