פנקוטה קוקוס עם רוטב פירות יער
איך מכינים קינוח מושלם בלי מוצרי חלב? אולגה טוכשר משתפת במתכון של פנקוטה קוקוס עם רוטב פירות יער שמכינים בקלות מבעוד מועד ומגישים לאורחים באהבה
איך מכינים קינוח מושלם בלי מוצרי חלב? אולגה טוכשר משתפת במתכון של פנקוטה קוקוס עם רוטב פירות יער שמכינים בקלות מבעוד מועד ומגישים לאורחים באהבה
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 167.2 קק״ל 1337.2 קק״לפחמימות 6.2 גרם 49.7 גרםשומן 15.3 גרם 122.4 גרםנתרן 21.3 מ״ג 170.5 מ״גחלבון 3.3 גרם 26.6 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.4 גרםשומן רווי 13.2 גרם 105.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 29.4 מ״ג 234.8 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 190.1 מ״ג 1520.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 3 שעות ו-20 דק׳
-
פחמימות6 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 167.2 קק״ל 1337.2 קק״לפחמימות 6.2 גרם 49.7 גרםשומן 15.3 גרם 122.4 גרםנתרן 21.3 מ״ג 170.5 מ״גחלבון 3.3 גרם 26.6 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.4 גרםשומן רווי 13.2 גרם 105.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 29.4 מ״ג 234.8 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 190.1 מ״ג 1520.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 167 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
פנקוטה
-
12 גרם אבקת ג’לטין
-
60מ"ל או 1/4 כוס מים
-
500 מ"ל קרם קוקוס
-
100מ"ל או 1/3 כוס חלב סויה
רוטב
-
200 גרם פירות יער קפואים
אופן הכנה
- בכלי קטן מערבבים את הג’לטין והמים ומשאירים בצד ל-10-15 דקות עד שהג’לטין יספח את כל הנוזלים.
- בסיר קטן על אש בינונית מחממים את קרם הקוקוס, החלב, הסוכר והווניל עד שכל הסוכר נמס. מערבבים מדי פעם. לא מביאים לרתיחה.
- מעבירים את הג’לטין לסיר עם התערובת החלבית על סף רתיחה, מכבים את האש ומערבבים היטב עד שכל הג’לטין נמס.
- יוצקים את התערובת לכוסות הגשה, ממלאים עד גובה 3/4 כוסות.
- מעבירים לקירור של 3-4 שעות (שעתיים במקפיא) עד שהפנקוטה מתייצבת.
- לפני הגשה מכינים את הרוטב: טוחנים את פירות היער בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון. מוסיפים את הסוכר, מביאים לרתיחה על אש בינונית ומבשלים כ-5 דקות. מצננים.
- יוצקים כמה כפות של הרוטב על צלחת הגשה, מוציאים את הפנקוטה מהתבנית ומניחים מעל הרוטב.
צילום: אפיק גבאי
אופן הכנה
- בכלי קטן מערבבים את הג’לטין והמים ומשאירים בצד ל-10-15 דקות עד שהג’לטין יספח את כל הנוזלים.
- בסיר קטן על אש בינונית מחממים את קרם הקוקוס, החלב, הסוכר והווניל עד שכל הסוכר נמס. מערבבים מדי פעם. לא מביאים לרתיחה.
- מעבירים את הג’לטין לסיר עם התערובת החלבית על סף רתיחה, מכבים את האש ומערבבים היטב עד שכל הג’לטין נמס.
- יוצקים את התערובת לכוסות הגשה, ממלאים עד גובה 3/4 כוסות.
- מעבירים לקירור של 3-4 שעות (שעתיים במקפיא) עד שהפנקוטה מתייצבת.
- לפני הגשה מכינים את הרוטב: טוחנים את פירות היער בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון. מוסיפים את הסוכר, מביאים לרתיחה על אש בינונית ומבשלים כ-5 דקות. מצננים.
- יוצקים כמה כפות של הרוטב על צלחת הגשה, מוציאים את הפנקוטה מהתבנית ומניחים מעל הרוטב.
צילום: אפיק גבאי
הערות
- אם אין לכם תבניות סיליקון, מומלץ לטבול את התבנית בה השתמשתם לכמה שניות במים חמים על מנת לקדם את חילוץ הפנקוטה. תזהרו לא להרטיב אותה!
- • אפשר להגיש את הפנקוטה בכוס או צנצנת – זה גם מרשים, וגם פוטר אתכם מלחלץ אותה מהתבנית
הערות
- אם אין לכם תבניות סיליקון, מומלץ לטבול את התבנית בה השתמשתם לכמה שניות במים חמים על מנת לקדם את חילוץ הפנקוטה. תזהרו לא להרטיב אותה!
- • אפשר להגיש את הפנקוטה בכוס או צנצנת – זה גם מרשים, וגם פוטר אתכם מלחלץ אותה מהתבנית
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
הי, אפשר להחליף את החלב סויה בחלב אחר לדוגמא שקדים?
היי נטלי,
בטח! כל חלב צמחי יעבוד פה.