פילה סלמון בסילאן וחרדל
אתם מארחים בחג הפסח ומתלבטים איזו מנת דג להכין? שי-לי ליפא מכינה פילה סלמון בסילאן וחרדל שכולם אוהבים. 5 דקות עבודה והמון מחמאות
אתם מארחים בחג הפסח ומתלבטים איזו מנת דג להכין? שי-לי ליפא מכינה פילה סלמון בסילאן וחרדל שכולם אוהבים. 5 דקות עבודה והמון מחמאות
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 27.1 קק״ל 216.5 קק״לפחמימות 2.6 גרם 21.0 גרםשומן 1.7 גרם 13.3 גרםנתרן 160.6 מ״ג 1284.8 מ״גחלבון 0.3 גרם 2.5 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.8 גרםשומן רווי 0.2 גרם 1.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 3.0 מ״ג 24.1 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.6 מ״גאשלגן 23.2 מ״ג 185.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 5 דק׳כולל 25 דק׳
-
פחמימות3 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 27.1 קק״ל 216.5 קק״לפחמימות 2.6 גרם 21.0 גרםשומן 1.7 גרם 13.3 גרםנתרן 160.6 מ״ג 1284.8 מ״גחלבון 0.3 גרם 2.5 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.8 גרםשומן רווי 0.2 גרם 1.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 3.0 מ״ג 24.1 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.6 מ״גאשלגן 23.2 מ״ג 185.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 27 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1.6 ק"ג פילה דג סלמון
-
2 כפות חרדל גרגירים
-
1 כף סילאן
-
1 כף שמן זית
-
2 גבעולי תימין טרי
-
1 קורט מלח גס
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מוציאים את הסלמון מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את הסלמון בתבנית כשהעור כלפי מטה.
- מערבבים בקערית חרדל, סילאן ושמן זית. מורחים על הדג, מפזרים ענפי תימין ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- אופים בתנור החם 15-20 דקות עד שהסלמון זהוב ומוכן. לא להתפתות ולאפות יותר מדי, כדי לא לייבש (ליתר בטחון פורסים חתיכה מהסלמון ובודקים אם הוא בצבע ורוד אטום. אם במרכזו הוא עדיין ורוד שקוף, מחזירים לעוד כ-5 דקות אפייה).
אופן הכנה
- מוציאים את הסלמון מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את הסלמון בתבנית כשהעור כלפי מטה.
- מערבבים בקערית חרדל, סילאן ושמן זית. מורחים על הדג, מפזרים ענפי תימין ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- אופים בתנור החם 15-20 דקות עד שהסלמון זהוב ומוכן. לא להתפתות ולאפות יותר מדי, כדי לא לייבש (ליתר בטחון פורסים חתיכה מהסלמון ובודקים אם הוא בצבע ורוד אטום. אם במרכזו הוא עדיין ורוד שקוף, מחזירים לעוד כ-5 דקות אפייה).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן