-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 645.8 קק״ל 3229.2 קק״לפחמימות 15.1 גרם 75.5 גרםשומן 34.4 גרם 171.9 גרםנתרן 434.9 מ״ג 2174.6 מ״גחלבון 76.0 גרם 380.1 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 9.6 גרםשומן רווי 12.1 גרם 60.4 גרםכולסטרול 119.7 מ״ג 598.5 מ״גסידן 239.3 מ״ג 1196.5 מ״גברזל 3.4 מ״ג 16.9 מ״גאשלגן 1226.8 מ״ג 6133.9 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 3.6 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 50 דק׳כולל 50 דק׳
-
פחמימות15 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 645.8 קק״ל 3229.2 קק״לפחמימות 15.1 גרם 75.5 גרםשומן 34.4 גרם 171.9 גרםנתרן 434.9 מ״ג 2174.6 מ״גחלבון 76.0 גרם 380.1 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 9.6 גרםשומן רווי 12.1 גרם 60.4 גרםכולסטרול 119.7 מ״ג 598.5 מ״גסידן 239.3 מ״ג 1196.5 מ״גברזל 3.4 מ״ג 16.9 מ״גאשלגן 1226.8 מ״ג 6133.9 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 3.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 646 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
ריזוטו
-
1 גבעול כרשה
-
1 בצל בינוני
-
3 כפות שמן זית
-
1 חבילה אורז ריזוטו
-
2 ליטר ציר ירקות
-
1 קופסה רסק עגבניות
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
3 כפות מיץ לימון
-
1 חופן כוסברהקצוצה
-
50 גרם חמאה
-
100 גרם גבינת פרמזן
דגים
-
5 פילה דגי לברק
-
4 כפות שמן זית
-
2 שיני שום
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את הריזוטו: קוצצים דק את הבצל ואת הכרשה.
- מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל והכרשה עד שהם רכים אבל לא מקבלים צבע.
- מוסיפים את אורז הריזוטו ומטגנים 2 דקות.
- מתחילים להוסיף ציר, מצקת אחת בכל פעם, תוך ערבוב מתמיד של הריזוטו. בכל פעם שהנוזלים בסיר מתאדים מוסיפים עוד מצקת נוזלים וממשיכים כך כ-40 דקות, עד שהאורז רך.
- מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה, מיץ לימון וכוסברה טרייה ומערבבים היטב.
- מוסיפים חמאה וגבינת פרמזן ומערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הדג: במחבת מחממים שמן זית.
- פורסים דק את שיני השום ומוסיפים למחבת עם התימין.
- מוסיפים את פילה הדג על צד העור למחבת וצורבים 2 דקות מכל צד. מתבלים במלח ופלפל שחור.
- יוצקים ריזוטו לצלחות הגשה, מניחים מעל פילה לברק ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הריזוטו: קוצצים דק את הבצל ואת הכרשה.
- מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל והכרשה עד שהם רכים אבל לא מקבלים צבע.
- מוסיפים את אורז הריזוטו ומטגנים 2 דקות.
- מתחילים להוסיף ציר, מצקת אחת בכל פעם, תוך ערבוב מתמיד של הריזוטו. בכל פעם שהנוזלים בסיר מתאדים מוסיפים עוד מצקת נוזלים וממשיכים כך כ-40 דקות, עד שהאורז רך.
- מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה, מיץ לימון וכוסברה טרייה ומערבבים היטב.
- מוסיפים חמאה וגבינת פרמזן ומערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הדג: במחבת מחממים שמן זית.
- פורסים דק את שיני השום ומוסיפים למחבת עם התימין.
- מוסיפים את פילה הדג על צד העור למחבת וצורבים 2 דקות מכל צד. מתבלים במלח ופלפל שחור.
- יוצקים ריזוטו לצלחות הגשה, מניחים מעל פילה לברק ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן