פילה דג בתנור עם ירקות קלויים
איך מכינים ארוחת צהריים מזינה ובריאה בתבנית אחת? שי-לי ליפא עם מתכון קליל של פילה דג בתנור עם ירקות קלויים. מנה צבעונית וכיפית גם לאירוח
איך מכינים ארוחת צהריים מזינה ובריאה בתבנית אחת? שי-לי ליפא עם מתכון קליל של פילה דג בתנור עם ירקות קלויים. מנה צבעונית וכיפית גם לאירוח
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 417.8 קק״ל 1671.2 קק״לפחמימות 189.4 גרם 757.6 גרםשומן 17.2 גרם 68.7 גרםנתרן 576.3 מ״ג 2305.3 מ״גחלבון 50.8 גרם 203.2 גרםסיבים תזונתיים 6.4 גרם 25.7 גרםשומן רווי 3.4 גרם 13.7 גרםכולסטרול 86.0 מ״ג 344.0 מ״גסידן 51.4 מ״ג 205.5 מ״גברזל 2.2 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 1125.7 מ״ג 4503.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.7 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה
-
פחמימות189 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 417.8 קק״ל 1671.2 קק״לפחמימות 189.4 גרם 757.6 גרםשומן 17.2 גרם 68.7 גרםנתרן 576.3 מ״ג 2305.3 מ״גחלבון 50.8 גרם 203.2 גרםסיבים תזונתיים 6.4 גרם 25.7 גרםשומן רווי 3.4 גרם 13.7 גרםכולסטרול 86.0 מ״ג 344.0 מ״גסידן 51.4 מ״ג 205.5 מ״גברזל 2.2 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 1125.7 מ״ג 4503.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 418 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 פילה דגי לברק
-
1/2שקית או 400 גרם שעועית ירוקה קפואה
-
1 פלפל אדום בינוני
-
1 פלפל צהוב בינוני
-
1 בצל סגול בינוני
-
20 עגבניות שרי קטנות
-
1/3 כוס זיתי קלמטה
-
1/4 כוס יין לבן יבש
-
4 כפות שמן זית
-
1/2 כפית אבקת שום
-
2 גבעולי תימין טרי
-
1/2 כפית מלח גס
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 כפית גרידת לימון
אופן הכנה
- מוציאים את הדגים מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הירקות לאפייה: פורסים את הפלפלים לרצועות בעובי 2 ס”מ, פורסים את הבצל לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
- מניחים בתבנית שעועית ירוקה, פלפל אדום, פלפל צהוב, בצל סגול, עגבניות וזיתים, יוצקים יין לבן ו-2 כפות שמן זית, מתבלים באבקת שום ותימין, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
- אופים בתנור החם 20 דקות (אם אוהבים את הירקות יותר רכים אפשר לאפות עוד 5 דקות).
- מניחים את הדגים על הירקות כשהעור כלפי מטה. מפזרים על הדגים גרידת לימון, מזלפים מעט שמן הזית ומתבלים באבקת שום, מלח ופלפל שחור. מחזירים לתנור ואופים 12-10 דקות עד שהדגים מוכנים.
אופן הכנה
- מוציאים את הדגים מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הירקות לאפייה: פורסים את הפלפלים לרצועות בעובי 2 ס”מ, פורסים את הבצל לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
- מניחים בתבנית שעועית ירוקה, פלפל אדום, פלפל צהוב, בצל סגול, עגבניות וזיתים, יוצקים יין לבן ו-2 כפות שמן זית, מתבלים באבקת שום ותימין, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
- אופים בתנור החם 20 דקות (אם אוהבים את הירקות יותר רכים אפשר לאפות עוד 5 דקות).
- מניחים את הדגים על הירקות כשהעור כלפי מטה. מפזרים על הדגים גרידת לימון, מזלפים מעט שמן הזית ומתבלים באבקת שום, מלח ופלפל שחור. מחזירים לתנור ואופים 12-10 דקות עד שהדגים מוכנים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן