פילה דג ברוטב שמנת ועשבי תיבול
שי-לי ליפא מוכיחה שהשילוב בין יין לבן וטרגון הוא שילוב מנצח במנת פילה דג ברוטב שמנת ועשבי תיבול. ארוחה קלילה שמתאימה לאירוח חלבי
שי-לי ליפא מוכיחה שהשילוב בין יין לבן וטרגון הוא שילוב מנצח במנת פילה דג ברוטב שמנת ועשבי תיבול. ארוחה קלילה שמתאימה לאירוח חלבי
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 525.1 קק״ל 2100.5 קק״לפחמימות 15.5 גרם 62.2 גרםשומן 18.0 גרם 71.8 גרםנתרן 1699.4 מ״ג 6797.6 מ״גחלבון 37.9 גרם 151.6 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 8.7 גרםשומן רווי 8.0 גרם 31.8 גרםכולסטרול 119.9 מ״ג 479.5 מ״גסידן 154.1 מ״ג 616.3 מ״גברזל 3.7 מ״ג 15.0 מ״גאשלגן 1023.3 מ״ג 4093.1 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 6.6 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
פחמימות16 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 525.1 קק״ל 2100.5 קק״לפחמימות 15.5 גרם 62.2 גרםשומן 18.0 גרם 71.8 גרםנתרן 1699.4 מ״ג 6797.6 מ״גחלבון 37.9 גרם 151.6 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 8.7 גרםשומן רווי 8.0 גרם 31.8 גרםכולסטרול 119.9 מ״ג 479.5 מ״גסידן 154.1 מ״ג 616.3 מ״גברזל 3.7 מ״ג 15.0 מ״גאשלגן 1023.3 מ״ג 4093.1 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 6.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 525 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
דגים
-
2 דגי בורי בינוניים
ציר
-
3 כוסות יין לבן יבש
-
2 כוסות מים
-
1 כף גרידת לימון
-
1 בצל בינוני
-
1 גזר בינוני
-
2 שיני שום
-
3 עלי דפנה בינוניים
-
2 גבעולי תימין טרי
-
1 כף פלפל שחור שלם
-
1 כפית מלח דק
רוטב
-
50 גרם חמאה
-
1 בצל קטן
-
1/4 כוס יין לבן יבש
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת לבישול 15% יטבתה
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
1/2 צרור עירית
-
2 כפות טרגון
אופן הכנה
- חותכים את הדגים ל-4 חתיכות פילה עם העור. חותכים את הבצל לרבעים ואת הגזר לפרוסות עבות. חוצים את השום. קוצצים דק את הבצל שמיועד לרוטב. קוצצים את העירית והטרגון.
- מכינים את הדגים: מביאים לרתיחה בסיר רחב את רכיבי הציר. מבשלים כ-10 דקות ללא כיסוי למיזוג הטעמים ולצמצום חלק מהנוזלים.
- מניחים את הפילטים של הבורי בתוך הציר כשהעור כלפי מטה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5-4 דקות. מכבים את הלהבה ומשאירים את הדג בציר לעוד 5 דקות.
- מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת בינונית על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים את הבצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מבשלים 4-3 דקות עד שהיין מתאדה.
- מוסיפים את השמנת לבישול, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-2 דקות עד שהשמנת מסמיכה.
- מוסיפים את העירית והטרגון ומערבבים. טועמים, מתקנים את התיבול ומגישים.
אופן הכנה
- חותכים את הדגים ל-4 חתיכות פילה עם העור. חותכים את הבצל לרבעים ואת הגזר לפרוסות עבות. חוצים את השום. קוצצים דק את הבצל שמיועד לרוטב. קוצצים את העירית והטרגון.
- מכינים את הדגים: מביאים לרתיחה בסיר רחב את רכיבי הציר. מבשלים כ-10 דקות ללא כיסוי למיזוג הטעמים ולצמצום חלק מהנוזלים.
- מניחים את הפילטים של הבורי בתוך הציר כשהעור כלפי מטה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5-4 דקות. מכבים את הלהבה ומשאירים את הדג בציר לעוד 5 דקות.
- מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת בינונית על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים את הבצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מבשלים 4-3 דקות עד שהיין מתאדה.
- מוסיפים את השמנת לבישול, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-2 דקות עד שהשמנת מסמיכה.
- מוסיפים את העירית והטרגון ומערבבים. טועמים, מתקנים את התיבול ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן