פולנטה קוקוס עם ביצה עלומה ותרד מוקפץ
מנת בראנץ' קלאסית שמשלבת בין בוקר לצהריים: תבשיל פולנטה מתירס טרי וקרם קוקוס שמוגש עם ביצה עלומה, תרד מוקפץ וגבינה מיושנת וארומטית
מנת בראנץ' קלאסית שמשלבת בין בוקר לצהריים: תבשיל פולנטה מתירס טרי וקרם קוקוס שמוגש עם ביצה עלומה, תרד מוקפץ וגבינה מיושנת וארומטית
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 343.5 קק״ל 1374.0 קק״לפחמימות 28.6 גרם 114.3 גרםשומן 15.8 גרם 63.1 גרםנתרן 1211.2 מ״ג 4844.8 מ״גחלבון 20.1 גרם 80.2 גרםסיבים תזונתיים 4.6 גרם 18.4 גרםשומן רווי 5.3 גרם 21.4 גרםכולסטרול 265.9 מ״ג 1063.7 מ״גסידן 244.6 מ״ג 978.5 מ״גברזל 2.7 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 537.7 מ״ג 2151.0 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 8.1 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 40 דק׳כולל 40 דק׳
-
פחמימות29 גרם
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 343.5 קק״ל 1374.0 קק״לפחמימות 28.6 גרם 114.3 גרםשומן 15.8 גרם 63.1 גרםנתרן 1211.2 מ״ג 4844.8 מ״גחלבון 20.1 גרם 80.2 גרםסיבים תזונתיים 4.6 גרם 18.4 גרםשומן רווי 5.3 גרם 21.4 גרםכולסטרול 265.9 מ״ג 1063.7 מ״גסידן 244.6 מ״ג 978.5 מ״גברזל 2.7 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 537.7 מ״ג 2151.0 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 8.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 344 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פולנטה
-
2 שיני שום
-
6 עלי מרווה
-
400 גרם גרגירי תירס
-
2כוסות או 480 מ"ל חלב 3%
-
1 כוס קמח תירס אינסטנט
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 לימון בינוני
תרד
הגשה
-
1 עגבניות שרי גדולה
-
1 חופן פיסטוקים קלופים קלויים
-
50 גרם גבינת פרמזן
אופן הכנה
- פורסים את שיני השום. קוצצים את עלי המרווה. מגרדים על הפומפייה את קליפת הלימון. שוטפים וקוצצים גס את התרד. חוצים את עגבניות השרי. מגררים את הגבינה.
- מכינים את הפולנטה: מחממים סיר רחב, מתיזים את תרסיס השמן ומטגנים את השום והמרווה 1-2 דקות.
- טוחנים את גרעיני התירס עם החלב באמצעות בלנדר מוט, ומוסיפים לסיר ביחד עם קרם הקוקוס. מביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הפולנטה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים תוך עירבוב כ-15 דקות, עד שהתערבות מסמיכה והגרגירים נמסים.
- מכינים את הביצים העלומות: מרתיחים את המים בסיר. שוברים ביצה לכף מחוררת, מסננים את הנוזלים ומעבירים לקערה. מניחים בסיר. חוזרים על הפעולה עם כל הביצים. מבשלים 3 דקות ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
- מכינים את התרד: מחממים את הסיר, מתיזים את תרסיס השמן, מוסיפים את התרד עם המים שנשארו עליו ואת השום ומטגנים 2-3 דקות עד שהתרד מאבד מנפחו.
- מוסיפים לפולנטה את גרידת הלימון ומערבבים. מגישים עם התרד והביצה העלומה. סוחטים מסביב את מיץ העגבנייה ומפזרים את הפיסטוקים והגבינת.
אופן הכנה
- פורסים את שיני השום. קוצצים את עלי המרווה. מגרדים על הפומפייה את קליפת הלימון. שוטפים וקוצצים גס את התרד. חוצים את עגבניות השרי. מגררים את הגבינה.
- מכינים את הפולנטה: מחממים סיר רחב, מתיזים את תרסיס השמן ומטגנים את השום והמרווה 1-2 דקות.
- טוחנים את גרעיני התירס עם החלב באמצעות בלנדר מוט, ומוסיפים לסיר ביחד עם קרם הקוקוס. מביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הפולנטה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים תוך עירבוב כ-15 דקות, עד שהתערבות מסמיכה והגרגירים נמסים.
- מכינים את הביצים העלומות: מרתיחים את המים בסיר. שוברים ביצה לכף מחוררת, מסננים את הנוזלים ומעבירים לקערה. מניחים בסיר. חוזרים על הפעולה עם כל הביצים. מבשלים 3 דקות ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
- מכינים את התרד: מחממים את הסיר, מתיזים את תרסיס השמן, מוסיפים את התרד עם המים שנשארו עליו ואת השום ומטגנים 2-3 דקות עד שהתרד מאבד מנפחו.
- מוסיפים לפולנטה את גרידת הלימון ומערבבים. מגישים עם התרד והביצה העלומה. סוחטים מסביב את מיץ העגבנייה ומפזרים את הפיסטוקים והגבינת.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן