פודינג לחם עם בננות, תפוז וקינמון
פודינג לחם בהגשה אישית, נימוח ורך מבפנים, פריך מבחוץ וספוג בטעמים נפלאים של בננה, תפוז וקינמון. אודי ואושר עם הקינוח המתוק המושלם
פודינג לחם בהגשה אישית, נימוח ורך מבפנים, פריך מבחוץ וספוג בטעמים נפלאים של בננה, תפוז וקינמון. אודי ואושר עם הקינוח המתוק המושלם
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 366.0 קק״ל 1463.9 קק״לפחמימות 24.9 גרם 99.5 גרםשומן 24.3 גרם 97.4 גרםנתרן 78.5 מ״ג 314.0 מ״גחלבון 8.0 גרם 32.1 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 12.2 גרםשומן רווי 12.3 גרם 49.2 גרםכולסטרול 261.8 מ״ג 1047.0 מ״גסידן 81.7 מ״ג 327.0 מ״גברזל 1.2 מ״ג 4.7 מ״גאשלגן 297.8 מ״ג 1191.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
פחמימות25 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 366.0 קק״ל 1463.9 קק״לפחמימות 24.9 גרם 99.5 גרםשומן 24.3 גרם 97.4 גרםנתרן 78.5 מ״ג 314.0 מ״גחלבון 8.0 גרם 32.1 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 12.2 גרםשומן רווי 12.3 גרם 49.2 גרםכולסטרול 261.8 מ״ג 1047.0 מ״גסידן 81.7 מ״ג 327.0 מ״גברזל 1.2 מ״ג 4.7 מ״גאשלגן 297.8 מ״ג 1191.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 366 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
75 גרם חמאה
-
1 כפית קינמון טחון
-
1 תפוז בינוני
-
1 חלה טרייה בינונית
-
2 בננות בינוניות
-
1 1/2כוסות או 360 מ"ל חלב 3%
-
1 1/2כוסות או 360 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1 ביצה L
-
3 חלמונים L
-
2 כפות אגוזי פקאן
-
2 כפות ריבת משמש
-
1 כף תימין טרי
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מגרדים על הפומפייה את קליפת התפוז. פורסים את החלה ל-4 פרוסות בעובי 1 ס”מ. מועכים את הבננות במזלג. מפרידים את הביצים. קוצצים גס את אגוזי הפקאן. מרתיחים מים בקומקום.
- מתיזים את תרסיס השמן על 4 כלים אישיים מתאימים לאפייה, ומניחים בתוך כל כלי 1/4 מכמות הבננות.
- מערבבים את החמאה עם הקינמון וקליפת התפוז. מורחים את פרוסות הלחם בחמאה המתובלת משני הצדדים, חוצים אותם ומניחים 2 חצאי פרוסה בכל כלי.
- בסיר קטן מביאים לסף רתיחה את החלב, השמנת ותמצית הווניל. בקערה נפרדת טורפים את הביצה, החלמונים והסוכר. שופכים תוך כדי טריפה את החלב והשמנת לתוך תערובת הביצים וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.
- יוצקים את התערובת לתוך הכלים האישיים על הלחם עד לגובה הכלי ומניחים בטמרטורת החדר לכ-20 דקות, כדי שהלחם יספוג חלק מהנוזלים.
- מעבירים את הכלים לתבנית תנור וממלאים עוד קצת מהנוזל. ממלאים מים רותחים בתבנית עד לאמצע גובה הכלים, ואופים כ-40 דקות, עד שהפודינג יציב בצדדים אבל מעט רוטט באמצע.
- מחממים בסיר קטן את הריבה והטימין. מורחים את הפודינג בכל כלי במעט מהתערובת, מפזרים את הפקאנים ומחזירים לתנור לעוד כ5 דקות עד להשחמה.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מגרדים על הפומפייה את קליפת התפוז. פורסים את החלה ל-4 פרוסות בעובי 1 ס”מ. מועכים את הבננות במזלג. מפרידים את הביצים. קוצצים גס את אגוזי הפקאן. מרתיחים מים בקומקום.
- מתיזים את תרסיס השמן על 4 כלים אישיים מתאימים לאפייה, ומניחים בתוך כל כלי 1/4 מכמות הבננות.
- מערבבים את החמאה עם הקינמון וקליפת התפוז. מורחים את פרוסות הלחם בחמאה המתובלת משני הצדדים, חוצים אותם ומניחים 2 חצאי פרוסה בכל כלי.
- בסיר קטן מביאים לסף רתיחה את החלב, השמנת ותמצית הווניל. בקערה נפרדת טורפים את הביצה, החלמונים והסוכר. שופכים תוך כדי טריפה את החלב והשמנת לתוך תערובת הביצים וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.
- יוצקים את התערובת לתוך הכלים האישיים על הלחם עד לגובה הכלי ומניחים בטמרטורת החדר לכ-20 דקות, כדי שהלחם יספוג חלק מהנוזלים.
- מעבירים את הכלים לתבנית תנור וממלאים עוד קצת מהנוזל. ממלאים מים רותחים בתבנית עד לאמצע גובה הכלים, ואופים כ-40 דקות, עד שהפודינג יציב בצדדים אבל מעט רוטט באמצע.
- מחממים בסיר קטן את הריבה והטימין. מורחים את הפודינג בכל כלי במעט מהתערובת, מפזרים את הפקאנים ומחזירים לתנור לעוד כ5 דקות עד להשחמה.
הערות
- מומלץ להגיש את המנה עם גלידה בצד
הערות
- מומלץ להגיש את המנה עם גלידה בצד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן