פאי תפוחים צרפתי
קבלו מתכון של פאי תפוחים צרפתי נפלא עם קלתית מושלמת שלא מתכווצת בתנור, ועם ערימות של פרוסות תפוחים שמסודרות יפה, כמו בוויטרינה בצרפת
קבלו מתכון של פאי תפוחים צרפתי נפלא עם קלתית מושלמת שלא מתכווצת בתנור, ועם ערימות של פרוסות תפוחים שמסודרות יפה, כמו בוויטרינה בצרפת
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3770.4 קק״ל 3770.4 קק״לפחמימות 598.4 גרם 598.4 גרםשומן 134.4 גרם 134.4 גרםנתרן 166.1 מ״ג 166.1 מ״גחלבון 39.6 גרם 39.6 גרםסיבים תזונתיים 43.9 גרם 43.9 גרםשומן רווי 75.3 גרם 75.3 גרםכולסטרול 622.8 מ״ג 622.8 מ״גסידן 233.3 מ״ג 233.3 מ״גברזל 7.0 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 2142.9 מ״ג 2142.9 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 3.8 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
פחמימות598 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3770.4 קק״ל 3770.4 קק״לפחמימות 598.4 גרם 598.4 גרםשומן 134.4 גרם 134.4 גרםנתרן 166.1 מ״ג 166.1 מ״גחלבון 39.6 גרם 39.6 גרםסיבים תזונתיים 43.9 גרם 43.9 גרםשומן רווי 75.3 גרם 75.3 גרםכולסטרול 622.8 מ״ג 622.8 מ״גסידן 233.3 מ״ג 233.3 מ״גברזל 7.0 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 2142.9 מ״ג 2142.9 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 3.8 מ״גסגור
את מלית הפאי הבאה למדתי להכין בקורס צרפתי בבית הספר לנוטר, אבל את הקלתית המצאתי לבד. נמאס לי מבצק פריך שמתכווץ באפייה, ואחרי מיליון ניסיונות הגעתי לקלתית המושלמת – שלא מתכווצת אפילו במילימטר בתנור. וכמה שהיא קלה להכנה… מעליה יבואו ערימות של פרוסות תפוחים, אבל מסודרות יפה, כמו בצרפת.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 3770 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית טארט 26 ס"מ
תפוחים
-
1 כוס רסק תפוחים
-
6 תפוחי עץ אדומים גדולים
הברשה לפני האפייה
-
50 גרם חמאה רכה
זיגוג אחרי האפייה
-
1/2 כוס ריבת משמש
-
1/4 כוס מים רותחים
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: בקערה מערבבים חמאה מומסת ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד. מהדקים בידיים את הבצק לתחתית וגם לדפנות של תבנית מרופדת בנייר אפייה. דוקרים במזלג.
- מחממים תנור ל-170 מעלות ובינתיים שומרים את התבנית עם הבצק במקפיא.
- מכינים את התפוחים, מברישים בחמאה ומפזרים סוכר ואופים: קולפים, חוצים ומגלענים כל תפוח. פורסים דק דק במנדולינה (כ-20 פרוסות מכל ½ תפוח).
- מורחים את הבצק ברסק תפוחים ומפזרים מעט פרוסות תפוחים (הפחות יפות) לכיסוי ראשוני בשכבה אחת.
- מסדרים את הפרוסות בחפיפה כמו קלפים במעגל החיצוני - נשענות מעט על הבצק. מסדרים עוד שכבה מעל (חופפת מעט) בעיגול פנימי יותר. מגביהים את המרכז בעוד פרוסות תפוחים (פחות יפות). מסדרים עיגול שלישי. מגביהים מרכז ומסדרים עוד 5 פרוסות כמו פרח, ומסיימים עם פרוסה עבה שנחתכה עם חותכן פרח, לקישוט. מברישים בחמאה מומסת (בעדינות, לא להזיז את הפרוסות) ומפזרים סוכר.
- מכניסים לתנור ואופים כ-50-40 דקות, להשחמה.
- מזגגים, מצננים ומגישים: מברישים בעדינות בריבת משמש מדוללת במים רותחים. משתמשים בכל כמות הריבה, לזיגוג בשכבה נדיבה. מצננים לגמרי לפני שמגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: בקערה מערבבים חמאה מומסת ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד. מהדקים בידיים את הבצק לתחתית וגם לדפנות של תבנית מרופדת בנייר אפייה. דוקרים במזלג.
- מחממים תנור ל-170 מעלות ובינתיים שומרים את התבנית עם הבצק במקפיא.
- מכינים את התפוחים, מברישים בחמאה ומפזרים סוכר ואופים: קולפים, חוצים ומגלענים כל תפוח. פורסים דק דק במנדולינה (כ-20 פרוסות מכל ½ תפוח).
- מורחים את הבצק ברסק תפוחים ומפזרים מעט פרוסות תפוחים (הפחות יפות) לכיסוי ראשוני בשכבה אחת.
- מסדרים את הפרוסות בחפיפה כמו קלפים במעגל החיצוני - נשענות מעט על הבצק. מסדרים עוד שכבה מעל (חופפת מעט) בעיגול פנימי יותר. מגביהים את המרכז בעוד פרוסות תפוחים (פחות יפות). מסדרים עיגול שלישי. מגביהים מרכז ומסדרים עוד 5 פרוסות כמו פרח, ומסיימים עם פרוסה עבה שנחתכה עם חותכן פרח, לקישוט. מברישים בחמאה מומסת (בעדינות, לא להזיז את הפרוסות) ומפזרים סוכר.
- מכניסים לתנור ואופים כ-50-40 דקות, להשחמה.
- מזגגים, מצננים ומגישים: מברישים בעדינות בריבת משמש מדוללת במים רותחים. משתמשים בכל כמות הריבה, לזיגוג בשכבה נדיבה. מצננים לגמרי לפני שמגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן