פאי תפוחים אמריקאי

קבלו מתכון של פאי תפוחים אמריקאי מפורסם: עסיסי ונימוח מבפנים, טעים ופשוט להכנה, שמכינים בתבנית פאי עמוקה עם כיסוי בצק זהוב מלמעלה
קבלו מתכון של פאי תפוחים אמריקאי מפורסם: עסיסי ונימוח מבפנים, טעים ופשוט להכנה, שמכינים בתבנית פאי עמוקה עם כיסוי בצק זהוב מלמעלה
  • קרין גורן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • פחמימות
    591 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4905.4 קק״ל 4905.4 קק״ל
    פחמימות 590.9 גרם 590.9 גרם
    שומן 256.4 גרם 256.4 גרם
    נתרן 3195.2 מ״ג 3195.2 מ״ג
    חלבון 48.7 גרם 48.7 גרם
    סיבים תזונתיים 39.2 גרם 39.2 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 0.6 גרם
    כולסטרול 2.3 מ״ג 2.3 מ״ג
    סידן 192.8 מ״ג 192.8 מ״ג
    ברזל 7.5 מ״ג 7.5 מ״ג
    אשלגן 1893.7 מ״ג 1893.7 מ״ג
    אבץ 4.6 מ״ג 4.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • פחמימות
    591 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4905.4 קק״ל 4905.4 קק״ל
    פחמימות 590.9 גרם 590.9 גרם
    שומן 256.4 גרם 256.4 גרם
    נתרן 3195.2 מ״ג 3195.2 מ״ג
    חלבון 48.7 גרם 48.7 גרם
    סיבים תזונתיים 39.2 גרם 39.2 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 0.6 גרם
    כולסטרול 2.3 מ״ג 2.3 מ״ג
    סידן 192.8 מ״ג 192.8 מ״ג
    ברזל 7.5 מ״ג 7.5 מ״ג
    אשלגן 1893.7 מ״ג 1893.7 מ״ג
    אבץ 4.6 מ״ג 4.6 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אוכל אמריקאי
קרין גורן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


תבנית טארט 24 ס"מ

בצק (תחתית וכיסוי)

מלית

זיגוג

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חומץ ומים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ומעט לח אך לא דביק. משטחים את הבצק ל-2 “פיתות”, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
  2. מרדדים “פיתה אחת” על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס”מ הגדול במעט מהתבנית, וקורצים החוצה כוכבים בעזרת חותכן עוגיות. מעבירים למגש ושומרים במקרר על נייר האפייה עד הרכבת הפאי.
  3. מוסיפים את שאריות הבצק ל”פיתה” השנייה ומרדדים על נייר אפייה חדש מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס”מ הגדול אף הוא במעט מהתבנית. מעבירים לתבנית ומרפדים את התחתית והדפנות. דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא עד להרכבת הפאי (לא אופים אפייה מוקדמת).
  4. מכינים את המלית: בקערית מערבבים סוכר חום עם קמח, קינמון ומוסקט מגורר. שמים את התפוחים בקערת ערבוב גדולה ומטפטפים עליהם מיץ לימון. מפזרים בהדרגה את תערובת הסוכר תוך כדי ערבוב.
  5. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-210 מעלות.
  6. מעבירים את התפוחים לתבנית מעל תחתית הבצק בגבעה גדולה. מפזרים מעל קוביות חמאה.
  7. מברישים את שולי הבצק בחלב, מכסים בבצק העליון (זה עם הכוכבים) ומהדקים את השוליים במזלג (להידוק וגם ליצירת דוגמא). מפזרים סוכר לקישוט.
  8. אופים 15 דקות ומנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות. ממשיכים לאפות עוד 40-45 דקות עד להשחמה (אפשר לבדוק שהתפוחים רכים בעזרת החדרת סכין דרך החורים בכיסוי הבצק).
  9. מצננים 20 דקות, פורסים ומגישים חמים.

הערות

  • משתמשים בתבנית פאי עמוקה.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פאי תפוחים אמריקאי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות