-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 5774.1 קק״ל 5774.1 קק״לפחמימות 367.5 גרם 367.5 גרםשומן 388.1 גרם 388.1 גרםנתרן 3334.0 מ״ג 3334.0 מ״גחלבון 107.9 גרם 107.9 גרםסיבים תזונתיים 6.8 גרם 6.8 גרםשומן רווי 52.8 גרם 52.8 גרםכולסטרול 468.8 מ״ג 468.8 מ״גסידן 110.0 מ״ג 110.0 מ״גברזל 4.5 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 448.9 מ״ג 448.9 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 3.1 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
פחמימות368 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 5774.1 קק״ל 5774.1 קק״לפחמימות 367.5 גרם 367.5 גרםשומן 388.1 גרם 388.1 גרםנתרן 3334.0 מ״ג 3334.0 מ״גחלבון 107.9 גרם 107.9 גרםסיבים תזונתיים 6.8 גרם 6.8 גרםשומן רווי 52.8 גרם 52.8 גרםכולסטרול 468.8 מ״ג 468.8 מ״גסידן 110.0 מ״ג 110.0 מ״גברזל 4.5 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 448.9 מ״ג 448.9 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 3.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 5774 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קלתית
מלית
-
100 גרם חמאה
-
1/3כוס או 80 גרם סוכר חום כהה
-
1/3כוס או 100 גרם דבש
-
1/4כוס או 60 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
300 גרם בוטנים קלויים
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית ואופים אפייה חלקית: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד, רך ולא דביק.
- משטחים את הבצק ל”פיתה”, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
- מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לריבוע או מלבן בעובי 1/2 ס”מ (לפי התבנית בה משתמשים), ומעבירים לתבנית (הכי קל להפוך את נייר האפייה עם הבצק על התבנית, ולקלף את הנייר). מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים מעט (ובינתיים מכינים את המלית).
- מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
- בסיר מחממים חמאה, סוכר חום ודבש תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מוסיפים שמנת מתוקה, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מערבבים פנימה 2 סוגי בוטנים.
- יוצקים את תערובת הבוטנים על הקלתית ואופים 10-15 דקות, עד שהמלית מבעבעת.
- משחררים מהתבנית בזהירות כל עוד הקרמל חם, אחרת הוא יתקשה וידביק את הפאי לתבנית. מצננים ומגישים.
- שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית ואופים אפייה חלקית: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד, רך ולא דביק.
- משטחים את הבצק ל”פיתה”, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
- מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לריבוע או מלבן בעובי 1/2 ס”מ (לפי התבנית בה משתמשים), ומעבירים לתבנית (הכי קל להפוך את נייר האפייה עם הבצק על התבנית, ולקלף את הנייר). מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים מעט (ובינתיים מכינים את המלית).
- מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
- בסיר מחממים חמאה, סוכר חום ודבש תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מוסיפים שמנת מתוקה, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מערבבים פנימה 2 סוגי בוטנים.
- יוצקים את תערובת הבוטנים על הקלתית ואופים 10-15 דקות, עד שהמלית מבעבעת.
- משחררים מהתבנית בזהירות כל עוד הקרמל חם, אחרת הוא יתקשה וידביק את הפאי לתבנית. מצננים ומגישים.
- שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.
הערות
- אפשר להכין את הפאי בתבנית ריבועית בגודל 22-23 ס"מ, או בתבנית מלבנית בגודל 35X10 ס"מ.
הערות
- אפשר להכין את הפאי בתבנית ריבועית בגודל 22-23 ס"מ, או בתבנית מלבנית בגודל 35X10 ס"מ.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן