פאד תאי עוף וירקות של אושר אידלמן
אושר אידלמן מכין את מנת האטריות הכי מפורסמת בתאילנד, פאד תאי עם עוף. כבר לא צריך להזמין טייק אוואי, מכינים בקלות בבית ומרגישים בחו"ל
אושר אידלמן מכין את מנת האטריות הכי מפורסמת בתאילנד, פאד תאי עם עוף. כבר לא צריך להזמין טייק אוואי, מכינים בקלות בבית ומרגישים בחו"ל
- אושר אידלמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 404.9 קק״ל 809.9 קק״לפחמימות 34.9 גרם 69.8 גרםשומן 20.9 גרם 41.8 גרםנתרן 791.3 מ״ג 1582.6 מ״גחלבון 24.7 גרם 49.4 גרםסיבים תזונתיים 8.9 גרם 17.8 גרםשומן רווי 2.1 גרם 4.2 גרםכולסטרול 164.9 מ״ג 329.8 מ״גסידן 160.3 מ״ג 320.6 מ״גברזל 2.9 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 815.5 מ״ג 1631.0 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 2.4 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
פחמימות35 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 404.9 קק״ל 809.9 קק״לפחמימות 34.9 גרם 69.8 גרםשומן 20.9 גרם 41.8 גרםנתרן 791.3 מ״ג 1582.6 מ״גחלבון 24.7 גרם 49.4 גרםסיבים תזונתיים 8.9 גרם 17.8 גרםשומן רווי 2.1 גרם 4.2 גרםכולסטרול 164.9 מ״ג 329.8 מ״גסידן 160.3 מ״ג 320.6 מ״גברזל 2.9 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 815.5 מ״ג 1631.0 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 2.4 מ״גסגור
למה בעצם שלא נכין פאד תאי בבית? ככה נשלוט בכמויות הסוכר והמלח שמפמפמים לנו במסעדות. לקחתי את מנת הרחוב התאילנדית שאכלתי כל כך הרבה פעמים בטיוליי במזרח, והכנסתי אותה למטבח הישראלי הביתי.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 405 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
פאד תאי
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 ביצה L
-
100 גרם חזה עוף שלם
-
50 גרם אטריות אורז בעובי 3 מ”מ
-
1/4 כרוב לבן בינוני
-
1 גזר בינוני
-
1 כוס נבטים סיניים
-
2 גבעולי בצל ירוק
רוטב
-
4 כפות רוטב פאד תאי
-
1 כף רכז תמרהינדי
-
1 כפית רוטב דגים
-
3 כפות מים
הגשה
-
1 כף בוטנים קלויים
-
1 ליים בינוני
-
1 גבעול בצל ירוק
אופן הכנה
- חותכים את העוף לרצועות.
- משרים את האטריות במים לשעתיים ומסננים.
- פורסים דק את הכרוב, מגרדים את הגזר על פומפייה, קוצצים את הבצל הירוק והבוטנים.
- מערבבים יחד את רכיבי הרוטב.
- מחממים את השמן במחבת ושוברים את הביצה.
- טורפים את הביצה עם כף העץ, ולאחר דקה מוסיפים את העוף. מקפיצים 2 דקות נוספות תוך ערבוב.
- מוסיפים את אטריות האורז והרוטב וממשיכים לבשל תוך ערבוב תמידי כ-2-3 דקות.
- מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לבשל תוך ערבוב 2 דקות נוספות (מוסיפים מעט מים אם צריך).
- מעבירים את תכולת המחבת לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הבוטנים, פלחי הליים, הנבטים, הבצל הירוק ומגישים.
אופן הכנה
- חותכים את העוף לרצועות.
- משרים את האטריות במים לשעתיים ומסננים.
- פורסים דק את הכרוב, מגרדים את הגזר על פומפייה, קוצצים את הבצל הירוק והבוטנים.
- מערבבים יחד את רכיבי הרוטב.
- מחממים את השמן במחבת ושוברים את הביצה.
- טורפים את הביצה עם כף העץ, ולאחר דקה מוסיפים את העוף. מקפיצים 2 דקות נוספות תוך ערבוב.
- מוסיפים את אטריות האורז והרוטב וממשיכים לבשל תוך ערבוב תמידי כ-2-3 דקות.
- מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לבשל תוך ערבוב 2 דקות נוספות (מוסיפים מעט מים אם צריך).
- מעבירים את תכולת המחבת לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הבוטנים, פלחי הליים, הנבטים, הבצל הירוק ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן