עוף שלם בתנור עם ירקות שורש
תמרה אהרוני מכינה עוף שלם בתנור עם ירקות שורש ומשדרגת את המנה המוכרת עם משרה נהדר בניחוח הדרי. האורחים יתפעלו וילקקו את האצבעות
תמרה אהרוני מכינה עוף שלם בתנור עם ירקות שורש ומשדרגת את המנה המוכרת עם משרה נהדר בניחוח הדרי. האורחים יתפעלו וילקקו את האצבעות
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 514.3 קק״ל 3086.1 קק״לפחמימות 53.1 גרם 318.8 גרםשומן 24.0 גרם 144.0 גרםנתרן 1239.8 מ״ג 7438.9 מ״גחלבון 16.3 גרם 98.1 גרםסיבים תזונתיים 9.5 גרם 57.1 גרםשומן רווי 4.6 גרם 27.7 גרםכולסטרול 42.5 מ״ג 255.0 מ״גסידן 151.6 מ״ג 909.9 מ״גברזל 3.0 מ״ג 18.1 מ״גאשלגן 1307.0 מ״ג 7842.1 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 9.0 מ״גסגור
-
מרכיבים26
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים
-
פחמימות53 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 514.3 קק״ל 3086.1 קק״לפחמימות 53.1 גרם 318.8 גרםשומן 24.0 גרם 144.0 גרםנתרן 1239.8 מ״ג 7438.9 מ״גחלבון 16.3 גרם 98.1 גרםסיבים תזונתיים 9.5 גרם 57.1 גרםשומן רווי 4.6 גרם 27.7 גרםכולסטרול 42.5 מ״ג 255.0 מ״גסידן 151.6 מ״ג 909.9 מ״גברזל 3.0 מ״ג 18.1 מ״גאשלגן 1307.0 מ״ג 7842.1 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 9.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 26 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 514 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
משרה
-
1 עוף שלם בינוני
-
1 כף גרידת לימון
-
1 כף גרידת תפוז
-
2 כפות ריבת תפוזים
-
1 כוס מיץ תפוזים
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
1 כף תימין טרי
-
1/2 כוס פטרוזיליה
-
5 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
ירקות
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-250 מעלות.
- מכינים את המשרה: כותשים את שיני השום, קוצצים את עלי הפטרוזיליה ומגרדים את קליפת הלימון והתפוז. מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה. שמים את העוף במשרה ומשרים לפחות שעה ועד לילה במקרר.
- מכינים את הירקות: חותכים לקוביות גדולות את הבטטה, הגזר והדלורית. חותכים לשישיות את הבצל והשומר. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם, כותשים את שיני השום וחוצים את ראש השום לחצי.
- שמים את כל הירקות, עשבי התיבול ושמן הזית בתבנית צלייה גדולה ומתבלים במלח ובפלפל.
- מוציאים את העוף מהמשרה (שומרים את המשרה) ומניחים על הירקות בתבנית הצלייה.
- מכניסים לבטן העוף לימון וענפי טימין.
- צולים את העוף 15 דקות בחום 250 מעלות, מחלישים את חום התנור ל-180 וממשיכים לצלות עוד 45 דקות.
- בינתיים שמים את המשרה של העוף בסיר קטן ומצמצמים לחצי ליצירת רוטב.
- כשהעוף מוכן, מזלפים עליו מהרוטב המצומצם ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-250 מעלות.
- מכינים את המשרה: כותשים את שיני השום, קוצצים את עלי הפטרוזיליה ומגרדים את קליפת הלימון והתפוז. מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה. שמים את העוף במשרה ומשרים לפחות שעה ועד לילה במקרר.
- מכינים את הירקות: חותכים לקוביות גדולות את הבטטה, הגזר והדלורית. חותכים לשישיות את הבצל והשומר. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם, כותשים את שיני השום וחוצים את ראש השום לחצי.
- שמים את כל הירקות, עשבי התיבול ושמן הזית בתבנית צלייה גדולה ומתבלים במלח ובפלפל.
- מוציאים את העוף מהמשרה (שומרים את המשרה) ומניחים על הירקות בתבנית הצלייה.
- מכניסים לבטן העוף לימון וענפי טימין.
- צולים את העוף 15 דקות בחום 250 מעלות, מחלישים את חום התנור ל-180 וממשיכים לצלות עוד 45 דקות.
- בינתיים שמים את המשרה של העוף בסיר קטן ומצמצמים לחצי ליצירת רוטב.
- כשהעוף מוכן, מזלפים עליו מהרוטב המצומצם ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן