עוף שלם בתנור עם ירקות שורש

תמרה אהרוני מכינה עוף שלם בתנור עם ירקות שורש ומשדרגת את המנה המוכרת עם משרה נהדר בניחוח הדרי. האורחים יתפעלו וילקקו את האצבעות
תמרה אהרוני מכינה עוף שלם בתנור עם ירקות שורש ומשדרגת את המנה המוכרת עם משרה נהדר בניחוח הדרי. האורחים יתפעלו וילקקו את האצבעות
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    26
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים
  • פחמימות
    53 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 514.3 קק״ל 3086.1 קק״ל
    פחמימות 53.1 גרם 318.8 גרם
    שומן 24.0 גרם 144.0 גרם
    נתרן 1239.8 מ״ג 7438.9 מ״ג
    חלבון 16.3 גרם 98.1 גרם
    סיבים תזונתיים 9.5 גרם 57.1 גרם
    שומן רווי 4.6 גרם 27.7 גרם
    כולסטרול 42.5 מ״ג 255.0 מ״ג
    סידן 151.6 מ״ג 909.9 מ״ג
    ברזל 3.0 מ״ג 18.1 מ״ג
    אשלגן 1307.0 מ״ג 7842.1 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 9.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    26
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים
  • פחמימות
    53 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 514.3 קק״ל 3086.1 קק״ל
    פחמימות 53.1 גרם 318.8 גרם
    שומן 24.0 גרם 144.0 גרם
    נתרן 1239.8 מ״ג 7438.9 מ״ג
    חלבון 16.3 גרם 98.1 גרם
    סיבים תזונתיים 9.5 גרם 57.1 גרם
    שומן רווי 4.6 גרם 27.7 גרם
    כולסטרול 42.5 מ״ג 255.0 מ״ג
    סידן 151.6 מ״ג 909.9 מ״ג
    ברזל 3.0 מ״ג 18.1 מ״ג
    אשלגן 1307.0 מ״ג 7842.1 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 9.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אוכל שילדים אוהבים
תמרה אהרוני
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

ירקות

מילוי העוף

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-250 מעלות.
  2. מכינים את המשרה: כותשים את שיני השום, קוצצים את עלי הפטרוזיליה ומגרדים את קליפת הלימון והתפוז. מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה. שמים את העוף במשרה ומשרים לפחות שעה ועד לילה במקרר.
  3. מכינים את הירקות: חותכים לקוביות גדולות את הבטטה, הגזר והדלורית. חותכים לשישיות את הבצל והשומר. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם, כותשים את שיני השום וחוצים את ראש השום לחצי.
  4. שמים את כל הירקות, עשבי התיבול ושמן הזית בתבנית צלייה גדולה ומתבלים במלח ובפלפל.
  5. מוציאים את העוף מהמשרה (שומרים את המשרה) ומניחים על הירקות בתבנית הצלייה.
  6. מכניסים לבטן העוף לימון וענפי טימין.
  7. צולים את העוף 15 דקות בחום 250 מעלות, מחלישים את חום התנור ל-180 וממשיכים לצלות עוד 45 דקות.
  8. בינתיים שמים את המשרה של העוף בסיר קטן ומצמצמים לחצי ליצירת רוטב.
  9. כשהעוף מוכן, מזלפים עליו מהרוטב המצומצם ומגישים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוף שלם בתנור עם ירקות שורש

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות