עוף שלם צלוי במחבת עם תפוחי אדמה
עוף שלם צלוי במחבת? לא תאמינו כמה זה טעים! איילת הירשמן מכינה מנת עוף נהדרת בלי להשתמש בתנור, בליווי תפוחי אדמה פריכים ושחומים
עוף שלם צלוי במחבת? לא תאמינו כמה זה טעים! איילת הירשמן מכינה מנת עוף נהדרת בלי להשתמש בתנור, בליווי תפוחי אדמה פריכים ושחומים
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 358.1 קק״ל 2148.5 קק״לפחמימות 0.8 גרם 4.9 גרםשומן 40.2 גרם 241.2 גרםנתרן 519.2 מ״ג 3115.1 מ״גחלבון 0.2 גרם 1.4 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 2.4 גרםשומן רווי 5.7 גרם 33.9 גרםכולסטרול 0.2 מ״ג 1.0 מ״גסידן 7.8 מ״ג 46.8 מ״גברזל 0.4 מ״ג 2.3 מ״גאשלגן 195.7 מ״ג 1174.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.8 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
פחמימות1 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 358.1 קק״ל 2148.5 קק״לפחמימות 0.8 גרם 4.9 גרםשומן 40.2 גרם 241.2 גרםנתרן 519.2 מ״ג 3115.1 מ״גחלבון 0.2 גרם 1.4 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 2.4 גרםשומן רווי 5.7 גרם 33.9 גרםכולסטרול 0.2 מ״ג 1.0 מ״גסידן 7.8 מ״ג 46.8 מ״גברזל 0.4 מ״ג 2.3 מ״גאשלגן 195.7 מ״ג 1174.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 358 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 ק"ג עוף שלם
-
1 כוס שמן זית
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
4 תפוחי אדמה בינוניים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- משטחים את העוף: חותכים את העוף משני צדי עמוד השדרה שלו ואז משטחים קצת ומועכים קלות בעזרת הידיים - העוף נראה כמו ספר פתוח או כעין פרפר.
- מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה את השמן עם הפפריקה.
- מורחים את העוף מכל צדיו במיץ לימון ומתבלים אותו במלח ובפלפל שחור.
- יוצקים כמה כפות משמן הפפריקה למחבת גדולה, מחממים היטב ומניחים בה את העוף. מניחים על העוף מכסה של סיר ועוד חפץ כבד כמו קופסת שימורים וצולים כך 10 דקות.
- קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות.
- מסדרים את תפוחי האדמה סביב לעוף, מתבלים אותם במלח ובפלפל שחור. ממשיכים לצלות כך את העוף ותפוחי האדמה על להבה בינונית-גבוהה בערך 45 דקות, ובכל רבע שעה הופכים את העוף, מערבבים את תפוחי האדמה ומניחים שוב את המכסה והחפץ הכבד. העוף מוכן כשהוא פריך ושחום מכל הצדדים ותפוחי האדמה פריכים ושחומים.
אופן הכנה
- משטחים את העוף: חותכים את העוף משני צדי עמוד השדרה שלו ואז משטחים קצת ומועכים קלות בעזרת הידיים - העוף נראה כמו ספר פתוח או כעין פרפר.
- מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה את השמן עם הפפריקה.
- מורחים את העוף מכל צדיו במיץ לימון ומתבלים אותו במלח ובפלפל שחור.
- יוצקים כמה כפות משמן הפפריקה למחבת גדולה, מחממים היטב ומניחים בה את העוף. מניחים על העוף מכסה של סיר ועוד חפץ כבד כמו קופסת שימורים וצולים כך 10 דקות.
- קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות.
- מסדרים את תפוחי האדמה סביב לעוף, מתבלים אותם במלח ובפלפל שחור. ממשיכים לצלות כך את העוף ותפוחי האדמה על להבה בינונית-גבוהה בערך 45 דקות, ובכל רבע שעה הופכים את העוף, מערבבים את תפוחי האדמה ומניחים שוב את המכסה והחפץ הכבד. העוף מוכן כשהוא פריך ושחום מכל הצדדים ותפוחי האדמה פריכים ושחומים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן