-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 179.1 קק״ל 1074.8 קק״לפחמימות 20.5 גרם 122.8 גרםשומן 10.3 גרם 62.0 גרםנתרן 2678.6 מ״ג 16071.7 מ״גחלבון 1.2 גרם 7.2 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 12.3 גרםשומן רווי 1.5 גרם 8.8 גרםכולסטרול 0.3 מ״ג 1.9 מ״גסידן 30.1 מ״ג 180.9 מ״גברזל 0.6 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 152.8 מ״ג 916.8 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.1 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות21 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 179.1 קק״ל 1074.8 קק״לפחמימות 20.5 גרם 122.8 גרםשומן 10.3 גרם 62.0 גרםנתרן 2678.6 מ״ג 16071.7 מ״גחלבון 1.2 גרם 7.2 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 12.3 גרםשומן רווי 1.5 גרם 8.8 גרםכולסטרול 0.3 מ״ג 1.9 מ״גסידן 30.1 מ״ג 180.9 מ״גברזל 0.6 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 152.8 מ״ג 916.8 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 179 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
זיגוג
-
3 כפות שמן זית
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
-
3 כפות מיץ תפוזים
-
3 כפות דבש
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
5 גבעולי תימין טרי
ירקות
-
6 תפוחי אדמה בינוניים
-
4 בצלים סגולים בינוניים
-
5 גבעולי תימין טרי
-
3 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף אבקת מרק עוף
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-220 מעלות. שוטפים ומייבשים היטב את העוף במגבות נייר.
- חותכים את הלימון לחצי.
- קולפים את הירקות וחותכים לשמיניות.
- מכינים תבנית צלייה ומניחים עליה רשת.
- מושחים את העוף מכל צדיו במיץ הלימון ומתבלים במלח. מכניסים את הלימון לתוך העוף.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הזיגוג ומושחים בו את העוף. מורחים גם את חלקו הפנימי של העוף ומכניסים לתוכו את גבעולי הטימין.
- שמים את העוף על הרשת כשצד החזה למטה וצולים 15 דקות עד הזהבה.
- מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, מוציאים את העוף, הופכים אותו בזהירות ומושחים בנוזלי הצלייה שהצטברו בתבנית. צולים עוד כ-40 דקות, במהלכן מוציאים את העוף עוד פעם אחת לפחות ומושחים שוב בנוזלי הצלייה. כשהעוף מוכן וצלוי מעבירים מהרשת לצלחת ומשהים שם 10 דקות לפני ההגשה.
- שמים במקביל בתבנית אחרת את תפוחי האדמה והבצל, מתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת המרק, מערבבים, יוצקים שמן זית ומוסיפים את הטימין. מכניסים גם את התבנית הזאת לתנור לצד תבנית העוף וצולים עד שהירקות מתחילים להיחרך. אפשר לעטוף את התבנית ברדיד אלומיניום ולצלות כך.
- מגישים את העוף עם הירקות.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-220 מעלות. שוטפים ומייבשים היטב את העוף במגבות נייר.
- חותכים את הלימון לחצי.
- קולפים את הירקות וחותכים לשמיניות.
- מכינים תבנית צלייה ומניחים עליה רשת.
- מושחים את העוף מכל צדיו במיץ הלימון ומתבלים במלח. מכניסים את הלימון לתוך העוף.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הזיגוג ומושחים בו את העוף. מורחים גם את חלקו הפנימי של העוף ומכניסים לתוכו את גבעולי הטימין.
- שמים את העוף על הרשת כשצד החזה למטה וצולים 15 דקות עד הזהבה.
- מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, מוציאים את העוף, הופכים אותו בזהירות ומושחים בנוזלי הצלייה שהצטברו בתבנית. צולים עוד כ-40 דקות, במהלכן מוציאים את העוף עוד פעם אחת לפחות ומושחים שוב בנוזלי הצלייה. כשהעוף מוכן וצלוי מעבירים מהרשת לצלחת ומשהים שם 10 דקות לפני ההגשה.
- שמים במקביל בתבנית אחרת את תפוחי האדמה והבצל, מתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת המרק, מערבבים, יוצקים שמן זית ומוסיפים את הטימין. מכניסים גם את התבנית הזאת לתנור לצד תבנית העוף וצולים עד שהירקות מתחילים להיחרך. אפשר לעטוף את התבנית ברדיד אלומיניום ולצלות כך.
- מגישים את העוף עם הירקות.
הערות
- אפשר להשתמש ברשת התנור או לקנות רשת קטנה בגודל התבנית בחנויות כלים
הערות
- אפשר להשתמש ברשת התנור או לקנות רשת קטנה בגודל התבנית בחנויות כלים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן