עוף טוב
עוף טוב

עוף שלם צלוי עם תפוחי אדמה בתנור

עוף שלם הוא פתרון מצוין למנה חגיגית, זולה וטעימה. תמרה אהרוני מלמדת כיצד להכין עוף שלם צלוי בלימון ובתוספת של תפוחי אדמה ועשבי תיבול
עוף שלם הוא פתרון מצוין למנה חגיגית, זולה וטעימה. תמרה אהרוני מלמדת כיצד להכין עוף שלם צלוי בלימון ובתוספת של תפוחי אדמה ועשבי תיבול
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • פחמימות
    6 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 343.4 קק״ל 1373.7 קק״ל
    פחמימות 6.0 גרם 24.1 גרם
    שומן 27.9 גרם 111.8 גרם
    נתרן 1215.6 מ״ג 4862.5 מ״ג
    חלבון 16.9 גרם 67.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 5.9 גרם
    שומן רווי 5.7 גרם 22.9 גרם
    כולסטרול 63.8 מ״ג 255.0 מ״ג
    סידן 41.5 מ״ג 165.9 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 5.4 מ״ג
    אשלגן 264.5 מ״ג 1058.0 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • פחמימות
    6 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 343.4 קק״ל 1373.7 קק״ל
    פחמימות 6.0 גרם 24.1 גרם
    שומן 27.9 גרם 111.8 גרם
    נתרן 1215.6 מ״ג 4862.5 מ״ג
    חלבון 16.9 גרם 67.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 5.9 גרם
    שומן רווי 5.7 גרם 22.9 גרם
    כולסטרול 63.8 מ״ג 255.0 מ״ג
    סידן 41.5 מ״ג 165.9 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 5.4 מ״ג
    אשלגן 264.5 מ״ג 1058.0 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני חגים
תמרה אהרוני
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות. קולפים וחוצים את תפוחי האדמה. קוצצים את עשבי התיבול, כותשים את השום, סוחטים לימון אחד.
  2. בקערה מערבבים שמן עם מחצית מעשבי התיבול והשום, מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל. מורחים את התערובת היטב על העוף מכל הצדדים וגם מבפנים. מכניסים לתוך העוף לימון שלם.
  3. שמים את תפוחי האדמה בתבנית, יוצקים עליהם שמן זית ומערבבים היטב עד שהם משומנים היטב. מפזרים על תפוחי האדמה את המחצית השנייה של עשבי התיבול והשום, ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.
  4. שמים את העוף על תפוחי האדמה ואופים כ-10 דקות על כל צד עד שהוא משחים ונהיה פריך. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים כ-40 דקות נוספות.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוף שלם צלוי עם תפוחי אדמה בתנור

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות