עוף שלם צלוי עם תפוחי אדמה בתנור
עוף שלם הוא פתרון מצוין למנה חגיגית, זולה וטעימה. תמרה אהרוני מלמדת כיצד להכין עוף שלם צלוי בלימון ובתוספת של תפוחי אדמה ועשבי תיבול
עוף שלם הוא פתרון מצוין למנה חגיגית, זולה וטעימה. תמרה אהרוני מלמדת כיצד להכין עוף שלם צלוי בלימון ובתוספת של תפוחי אדמה ועשבי תיבול
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 343.4 קק״ל 1373.7 קק״לפחמימות 6.0 גרם 24.1 גרםשומן 27.9 גרם 111.8 גרםנתרן 1215.6 מ״ג 4862.5 מ״גחלבון 16.9 גרם 67.7 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 5.9 גרםשומן רווי 5.7 גרם 22.9 גרםכולסטרול 63.8 מ״ג 255.0 מ״גסידן 41.5 מ״ג 165.9 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 264.5 מ״ג 1058.0 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
פחמימות6 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 343.4 קק״ל 1373.7 קק״לפחמימות 6.0 גרם 24.1 גרםשומן 27.9 גרם 111.8 גרםנתרן 1215.6 מ״ג 4862.5 מ״גחלבון 16.9 גרם 67.7 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 5.9 גרםשומן רווי 5.7 גרם 22.9 גרםכולסטרול 63.8 מ״ג 255.0 מ״גסידן 41.5 מ״ג 165.9 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 264.5 מ״ג 1058.0 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 343 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות. קולפים וחוצים את תפוחי האדמה. קוצצים את עשבי התיבול, כותשים את השום, סוחטים לימון אחד.
- בקערה מערבבים שמן עם מחצית מעשבי התיבול והשום, מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל. מורחים את התערובת היטב על העוף מכל הצדדים וגם מבפנים. מכניסים לתוך העוף לימון שלם.
- שמים את תפוחי האדמה בתבנית, יוצקים עליהם שמן זית ומערבבים היטב עד שהם משומנים היטב. מפזרים על תפוחי האדמה את המחצית השנייה של עשבי התיבול והשום, ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.
- שמים את העוף על תפוחי האדמה ואופים כ-10 דקות על כל צד עד שהוא משחים ונהיה פריך. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים כ-40 דקות נוספות.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות. קולפים וחוצים את תפוחי האדמה. קוצצים את עשבי התיבול, כותשים את השום, סוחטים לימון אחד.
- בקערה מערבבים שמן עם מחצית מעשבי התיבול והשום, מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל. מורחים את התערובת היטב על העוף מכל הצדדים וגם מבפנים. מכניסים לתוך העוף לימון שלם.
- שמים את תפוחי האדמה בתבנית, יוצקים עליהם שמן זית ומערבבים היטב עד שהם משומנים היטב. מפזרים על תפוחי האדמה את המחצית השנייה של עשבי התיבול והשום, ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.
- שמים את העוף על תפוחי האדמה ואופים כ-10 דקות על כל צד עד שהוא משחים ונהיה פריך. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים כ-40 דקות נוספות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
דגכ