
עוף צלוי בתנור עם נקניקיות צ’וריסו
רוצים לשדרג את מנת העוף הקבועה שלכם? איילת הירשמן מכינה עוף צלוי בתנור עם נקניקיות צ'וריסו, שמוסיפות לו טעם פיקנטי וקצת מעושן
רוצים לשדרג את מנת העוף הקבועה שלכם? איילת הירשמן מכינה עוף צלוי בתנור עם נקניקיות צ'וריסו, שמוסיפות לו טעם פיקנטי וקצת מעושן
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 951.2 קק״ל 3804.8 קק״לפחמימות 7.9 גרם 31.4 גרםשומן 85.9 גרם 343.5 גרםנתרן 2781.4 מ״ג 11125.4 מ״גחלבון 71.8 גרם 287.3 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.3 גרםשומן רווי 25.1 גרם 100.6 גרםכולסטרול 291.9 מ״ג 1167.6 מ״גסידן 119.0 מ״ג 475.9 מ״גברזל 6.7 מ״ג 26.9 מ״גאשלגן 949.8 מ״ג 3799.3 מ״גאבץ 11.0 מ״ג 44.0 מ״גסגור
-
מרכיבים8 -
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳ -
פחמימות8 גרם -
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 951.2 קק״ל 3804.8 קק״לפחמימות 7.9 גרם 31.4 גרםשומן 85.9 גרם 343.5 גרםנתרן 2781.4 מ״ג 11125.4 מ״גחלבון 71.8 גרם 287.3 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.3 גרםשומן רווי 25.1 גרם 100.6 גרםכולסטרול 291.9 מ״ג 1167.6 מ״גסידן 119.0 מ״ג 475.9 מ״גברזל 6.7 מ״ג 26.9 מ״גאשלגן 949.8 מ״ג 3799.3 מ״גאבץ 11.0 מ״ג 44.0 מ״גסגור

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 951 | כמות מנות 4 |
|---|
מצרכים
מצרכים
-
1/4 כוס שמן זית
-
2 כפות חרדל דיז’ון
-
1 כף רוטב סויה
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 בצלים סגולים בינוניים
-
8 שוקי עוף עם עור בינוניות
-
8 נקניקיות צ'וריסו בינוניות

אופן הכנה
- קולפים את הבצלים ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס”מ.
- שמים בקערה את השמן זית, החרדל, הסויה, הפלפל השחור והמלח וטורפים למרקם חלק. מעבירים לשקית אטומה ואליה מוסיפים את העוף, הבצל והשמן. סוגרים את השקית היטב ומשקשקים אותה כדי שכל המרכיבים יתערבבו היטב. מאחסנים במקרר שעה לפחות אבל אפשר גם למשך לילה שלם, עד יומיים.
- לאחר ההשרייה, מחממים את התנור ל-200 מעלות. מעבירים את נתחי העוף והבצל מהשקית לתבנית צלייה גדולה ויוצקים מלמעלה את הרוטב שבשקית.
- חותכים את נקניקיות הצ’וריסו למקטעים באורך 4 ס”מ.
- מוסיפים את נקניקיות הצ’וריסו, מערבבים אותן קצת עם הרוטב שבתבנית ומסדרים בשכבה אחת בין נתחי העוף. צולים 20 דקות, עד שנתחי העוף מתחילים להזהיב.
- מנמיכים את חום התנור ל-170 וממשיכים לצלות כשעה עד שעה ורבע, עד שנתחי העוף צלויים, שחומים ועשויים - אם העוף משחים מדי במהלך הצלייה אפשר לכסות את התבנית ברדיד אלומיניום ולהמשיך לצלות כך. כעשר דקות לפני סוף הצלייה כדאי להסיר את הרדיד אלומיניום ולהשחים את העוף. מוציאים ומשהים רבע שעה לפני ההגשה.
אופן הכנה
- קולפים את הבצלים ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס”מ.
- שמים בקערה את השמן זית, החרדל, הסויה, הפלפל השחור והמלח וטורפים למרקם חלק. מעבירים לשקית אטומה ואליה מוסיפים את העוף, הבצל והשמן. סוגרים את השקית היטב ומשקשקים אותה כדי שכל המרכיבים יתערבבו היטב. מאחסנים במקרר שעה לפחות אבל אפשר גם למשך לילה שלם, עד יומיים.
- לאחר ההשרייה, מחממים את התנור ל-200 מעלות. מעבירים את נתחי העוף והבצל מהשקית לתבנית צלייה גדולה ויוצקים מלמעלה את הרוטב שבשקית.
- חותכים את נקניקיות הצ’וריסו למקטעים באורך 4 ס”מ.
- מוסיפים את נקניקיות הצ’וריסו, מערבבים אותן קצת עם הרוטב שבתבנית ומסדרים בשכבה אחת בין נתחי העוף. צולים 20 דקות, עד שנתחי העוף מתחילים להזהיב.
- מנמיכים את חום התנור ל-170 וממשיכים לצלות כשעה עד שעה ורבע, עד שנתחי העוף צלויים, שחומים ועשויים - אם העוף משחים מדי במהלך הצלייה אפשר לכסות את התבנית ברדיד אלומיניום ולהמשיך לצלות כך. כעשר דקות לפני סוף הצלייה כדאי להסיר את הרדיד אלומיניום ולהשחים את העוף. מוציאים ומשהים רבע שעה לפני ההגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן

