עוף צלוי ברוטב תפוזים ויין לבן עם ירקות שורש
בכל ארוחה חובה שתהיה מנת עוף טעימה שמכינים בתנור בקלי קלות. שי-לי ליפא מכינה עוף צלוי ברוטב תפוזים ויין לבן עם ירקות שורש ומשמשים מיובשים
בכל ארוחה חובה שתהיה מנת עוף טעימה שמכינים בתנור בקלי קלות. שי-לי ליפא מכינה עוף צלוי ברוטב תפוזים ויין לבן עם ירקות שורש ומשמשים מיובשים
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 283.9 קק״ל 1703.4 קק״לפחמימות 8.3 גרם 49.6 גרםשומן 11.2 גרם 67.5 גרםנתרן 423.9 מ״ג 2543.4 מ״גחלבון 31.3 גרם 187.6 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 10.9 גרםשומן רווי 2.3 גרם 13.6 גרםכולסטרול 128.7 מ״ג 771.9 מ״גסידן 42.5 מ״ג 255.2 מ״גברזל 2.0 מ״ג 11.9 מ״גאשלגן 652.5 מ״ג 3915.1 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 18.1 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
פחמימות8 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 283.9 קק״ל 1703.4 קק״לפחמימות 8.3 גרם 49.6 גרםשומן 11.2 גרם 67.5 גרםנתרן 423.9 מ״ג 2543.4 מ״גחלבון 31.3 גרם 187.6 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 10.9 גרםשומן רווי 2.3 גרם 13.6 גרםכולסטרול 128.7 מ״ג 771.9 מ״גסידן 42.5 מ״ג 255.2 מ״גברזל 2.0 מ״ג 11.9 מ״גאשלגן 652.5 מ״ג 3915.1 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 18.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 284 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 ירכי עוף עם עור בינוניות
-
1/2 כוס מיץ תפוזים
-
1/2 כוס יין לבן יבש
-
3 כפות שמן זית
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 בצל בינוני
-
1 גבעול סלרי
-
1 גזר גדול
-
10 משמשים מיובשים קטנים
אופן הכנה
- מערבבים בקערה גדולה מיץ תפוזים, יין לבן, שמן זית, פפריקה, מלח ופלפל שחור.
- פורסים את הבצל לעיגולים בעובי 1 ס”מ, את הסלרי לעיגולים בעובי 1 ס”מ ואת הגזר לעיגולים בעובי 1 ס”מ.
- מוסיפים עוף, בצל, סלרי, גזר ומשמשים, מערבבים ומשרים כשעה בטמפ’ החדר. אפשר גם להשרות יום מראש בקערה מכוסה בניילון נצמד במקרר (ואז יש להוציא את העוף מהמקרר כשעה לפני האפייה כדי שיגיע לטמפ’ החדר).
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום ומעליו נייר אפייה.
- מניחים את העוף בתבנית ומפזרים מעליו את הירקות.
- אופים בתנור החם 40 דקות. הופכים את העוף ואופים עוד 40 דקות עד שהעוף זהוב ומוכן.
אופן הכנה
- מערבבים בקערה גדולה מיץ תפוזים, יין לבן, שמן זית, פפריקה, מלח ופלפל שחור.
- פורסים את הבצל לעיגולים בעובי 1 ס”מ, את הסלרי לעיגולים בעובי 1 ס”מ ואת הגזר לעיגולים בעובי 1 ס”מ.
- מוסיפים עוף, בצל, סלרי, גזר ומשמשים, מערבבים ומשרים כשעה בטמפ’ החדר. אפשר גם להשרות יום מראש בקערה מכוסה בניילון נצמד במקרר (ואז יש להוציא את העוף מהמקרר כשעה לפני האפייה כדי שיגיע לטמפ’ החדר).
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום ומעליו נייר אפייה.
- מניחים את העוף בתבנית ומפזרים מעליו את הירקות.
- אופים בתנור החם 40 דקות. הופכים את העוף ואופים עוד 40 דקות עד שהעוף זהוב ומוכן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן