עוף עם פירות יבשים של תמרה וישראל אהרוני
תמרה וישראל אהרוני מבשלים קדרת עוף עם פירות יבשים. מגישים את המנה המושלמת עם אורז לבן שיספוג את כל הרוטב ומתכוננים לקצור מחמאות
תמרה וישראל אהרוני מבשלים קדרת עוף עם פירות יבשים. מגישים את המנה המושלמת עם אורז לבן שיספוג את כל הרוטב ומתכוננים לקצור מחמאות
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 606.5 קק״ל 3639.2 קק״לפחמימות 42.9 גרם 257.5 גרםשומן 22.7 גרם 136.3 גרםנתרן 272.7 מ״ג 1636.2 מ״גחלבון 57.2 גרם 343.1 גרםסיבים תזונתיים 6.8 גרם 41.0 גרםשומן רווי 3.6 גרם 21.8 גרםכולסטרול 192.5 מ״ג 1155.0 מ״גסידן 149.8 מ״ג 899.0 מ״גברזל 5.3 מ״ג 31.6 מ״גאשלגן 1170.1 מ״ג 7020.5 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 38.8 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות43 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 606.5 קק״ל 3639.2 קק״לפחמימות 42.9 גרם 257.5 גרםשומן 22.7 גרם 136.3 גרםנתרן 272.7 מ״ג 1636.2 מ״גחלבון 57.2 גרם 343.1 גרםסיבים תזונתיים 6.8 גרם 41.0 גרםשומן רווי 3.6 גרם 21.8 גרםכולסטרול 192.5 מ״ג 1155.0 מ״גסידן 149.8 מ״ג 899.0 מ״גברזל 5.3 מ״ג 31.6 מ״גאשלגן 1170.1 מ״ג 7020.5 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 38.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 607 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 כפות שמן זית
-
6 כרעי עוף בינוניות
-
2 כפות זרעי כוסברה
-
2 כפות זרעי כמון
-
10 תרמילי הל שלם
-
4 בצלי שאלוט בינוניים
-
6 שיני שום
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
2 מקלות קינמון בינוניים
-
1 כף ראס אל חנות
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
2 כוסות מים
-
4 כפות חומץ בלסמי
-
2 כפות דבש
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
-
1/2 כוס משמשים מיובשים
-
1/2 כוס תאנים מיובשות
-
1/2 כוס שקדים שלמים קלויים
-
1/2 כוס כוסברה
אופן הכנה
- במכתש ועלי כותשים את התבלינים. שומרים בצד.
- בסיר רחב מחממים שמן זית. חוצים את הכרעיים, מתבלים את חלקי העוף במלח ופלפל שחור ומטגנים את חלקי העוף מכל הצדדים עד השחמה. מוציאים ושומרים בצד.
- חותכים גס בצלי שאלוט, כותשים את השום ומגררים את הג’ינג’ר.
- מוסיפים את בצלי השאלוט, השום והג’ינג’ר לסיר ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את התבלינים הכתושים ואת הקינמון, הראס אל חנות, שבבי הצ’ילי ומערבבים.
- מוסיפים את המים, החומץ הבלסמי והדבש ומעלים לרתיחה.
- ברתיחה מחזירים את העוף לסיר, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות.
- מוסיפים את הפירות היבשים לסיר, מכסים ומבשלים למשך 30 דקות נוספות.
- מפזרים מעל עלי כוסברה ושקדים קלויים ומגישים.
אופן הכנה
- במכתש ועלי כותשים את התבלינים. שומרים בצד.
- בסיר רחב מחממים שמן זית. חוצים את הכרעיים, מתבלים את חלקי העוף במלח ופלפל שחור ומטגנים את חלקי העוף מכל הצדדים עד השחמה. מוציאים ושומרים בצד.
- חותכים גס בצלי שאלוט, כותשים את השום ומגררים את הג’ינג’ר.
- מוסיפים את בצלי השאלוט, השום והג’ינג’ר לסיר ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את התבלינים הכתושים ואת הקינמון, הראס אל חנות, שבבי הצ’ילי ומערבבים.
- מוסיפים את המים, החומץ הבלסמי והדבש ומעלים לרתיחה.
- ברתיחה מחזירים את העוף לסיר, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות.
- מוסיפים את הפירות היבשים לסיר, מכסים ומבשלים למשך 30 דקות נוספות.
- מפזרים מעל עלי כוסברה ושקדים קלויים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן