עוף מטוגן עם מיונז חריף
אחת המנות הכי מושחתות שיש - עוף מטוגן כמו בדרום ארצות הברית, עם ציפוי פריך במיוחד. אהרוני משדך לו מיונז חריף ממכר שמשדרג את המנה
אחת המנות הכי מושחתות שיש - עוף מטוגן כמו בדרום ארצות הברית, עם ציפוי פריך במיוחד. אהרוני משדך לו מיונז חריף ממכר שמשדרג את המנה
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 614.1 קק״ל 2456.6 קק״לפחמימות 40.1 גרם 160.3 גרםשומן 29.0 גרם 116.0 גרםנתרן 1579.7 מ״ג 6318.9 מ״גחלבון 41.3 גרם 165.2 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.2 גרםשומן רווי 5.6 גרם 22.3 גרםכולסטרול 284.3 מ״ג 1137.3 מ״גסידן 72.9 מ״ג 291.8 מ״גברזל 4.0 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 1218.7 מ״ג 4874.9 מ״גאבץ 4.1 מ״ג 16.6 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
פחמימות40 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 614.1 קק״ל 2456.6 קק״לפחמימות 40.1 גרם 160.3 גרםשומן 29.0 גרם 116.0 גרםנתרן 1579.7 מ״ג 6318.9 מ״גחלבון 41.3 גרם 165.2 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.2 גרםשומן רווי 5.6 גרם 22.3 גרםכולסטרול 284.3 מ״ג 1137.3 מ״גסידן 72.9 מ״ג 291.8 מ״גברזל 4.0 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 1218.7 מ״ג 4874.9 מ״גאבץ 4.1 מ״ג 16.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 614 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
8 שוקי עוף עם עור בינוניות
-
1/2 כוס קמח לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 גבעולי רוזמרין
-
1 כוס פירורי לחם
תערובת ביצים
-
2 ביצים L
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
מיונז חריף
-
2 שיני שום
-
1/2 כוס מיונז
-
1 כף רסק עגבניות
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
טיגון
אופן הכנה
- בסיר רחב ושטוח מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
- בקערה גדולה מערבבים את הקמח, המלח והפלפל השחור וטובלים את שוקי העוף כך שיהיו מכוסות היטב מכל הצדדים. מנערים מעודפי קמח ומעבירים לצלחת.
- בקערה נפרדת מערבבים את כל רכיבי תערובת הביצים.
- קוצצים דק את הרוזמרין ומערבבים בקערה נוספת עם פירורי הלחם.
- טובלים את השוקיים המקומחות בתערובת הביצים, טובלים כל שוק בפירורי הלחם ומצפים היטב. שימו לב שהציפוי של השוקיים יהיה מלא ואחיד.
- מכניסים בזהירות את השוקיים לשמן החם ומניחים להן להיטגן לאט, בלי להזיז ולטלטל אותם. כעבור כחמש דקות, כשהחלק התחתון מזהיב יפה, הופכים בזהירות על הצד השני וממשיכים לטגן עוד כמה דקות עד שהשוקיים זהובות יפה מכל צדיהן.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מעבירים את השוקיים המטוגנות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות.
- מכינים את רוטב המיונז החריף: כותשים את שיני השום.
- בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
- מגישים את שוקי העוף לצד המיונז החריף.
אופן הכנה
- בסיר רחב ושטוח מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
- בקערה גדולה מערבבים את הקמח, המלח והפלפל השחור וטובלים את שוקי העוף כך שיהיו מכוסות היטב מכל הצדדים. מנערים מעודפי קמח ומעבירים לצלחת.
- בקערה נפרדת מערבבים את כל רכיבי תערובת הביצים.
- קוצצים דק את הרוזמרין ומערבבים בקערה נוספת עם פירורי הלחם.
- טובלים את השוקיים המקומחות בתערובת הביצים, טובלים כל שוק בפירורי הלחם ומצפים היטב. שימו לב שהציפוי של השוקיים יהיה מלא ואחיד.
- מכניסים בזהירות את השוקיים לשמן החם ומניחים להן להיטגן לאט, בלי להזיז ולטלטל אותם. כעבור כחמש דקות, כשהחלק התחתון מזהיב יפה, הופכים בזהירות על הצד השני וממשיכים לטגן עוד כמה דקות עד שהשוקיים זהובות יפה מכל צדיהן.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מעבירים את השוקיים המטוגנות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות.
- מכינים את רוטב המיונז החריף: כותשים את שיני השום.
- בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
- מגישים את שוקי העוף לצד המיונז החריף.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן