כרעי עוף צלויות בתערובת תבלינים ג’מייקנית
איילת הירשמן לוקחת אותנו לג'מייקה ומכינה כרעי עוף צלויות בתערובת תבלינים משגעת. והבונוס? המנה נטולת גלוטן ומתאימה לאירוח בחג הפסח
איילת הירשמן לוקחת אותנו לג'מייקה ומכינה כרעי עוף צלויות בתערובת תבלינים משגעת. והבונוס? המנה נטולת גלוטן ומתאימה לאירוח בחג הפסח
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 261.4 קק״ל 1568.5 קק״לפחמימות 10.2 גרם 61.2 גרםשומן 9.4 גרם 56.7 גרםנתרן 673.1 מ״ג 4038.8 מ״גחלבון 36.7 גרם 220.0 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 10.7 גרםשומן רווי 1.7 גרם 10.0 גרםכולסטרול 128.3 מ״ג 770.0 מ״גסידן 56.6 מ״ג 339.8 מ״גברזל 3.3 מ״ג 19.9 מ״גאשלגן 686.7 מ״ג 4120.3 מ״גאבץ 4.1 מ״ג 24.9 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל 4 שעות ו-20 דק׳
-
פחמימות10 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 261.4 קק״ל 1568.5 קק״לפחמימות 10.2 גרם 61.2 גרםשומן 9.4 גרם 56.7 גרםנתרן 673.1 מ״ג 4038.8 מ״גחלבון 36.7 גרם 220.0 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 10.7 גרםשומן רווי 1.7 גרם 10.0 גרםכולסטרול 128.3 מ״ג 770.0 מ״גסידן 56.6 מ״ג 339.8 מ״גברזל 3.3 מ״ג 19.9 מ״גאשלגן 686.7 מ״ג 4120.3 מ״גאבץ 4.1 מ״ג 24.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 261 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרינדה
-
1 כפית פלפל אנגלי
-
1 כפית פלפל שחור שלם
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/2 כפית אגוז מוסקט
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית תימין יבש
-
4 גבעולי בצל ירוק
-
4 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
12 פלפלי צ'ילי אדומים בינוניים
-
1 1/2 כפיות סוכר חום בהיר – דמררה
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
1 כף שמן קנולה
אופן הכנה
- מחלקים את נתחי העוף לרגליים ולירכיים.
- קוצצים את הפלפל צ’ילי האדום והכוסברה.
- מכינים את המרינדה: שמים במעבד המזון את גרגירי הפלפל השחור והפלפל האנגלי ומוסיפים את הקינמון, אגוז המוסקט, הפפריקה, הטימין, הבצל הירוק, הג’ינג’ר והצ’ילי, ומעבדים למחית גרגירית.
- מוסיפים את הסוכר, המלח, רוטב הסויה ומיץ הלימון ומעבדים עוד זמן קצר.
- מניחים את נתחי העוף בתבנית צלייה, יוצקים עליהם את המרינדה ובעזרת הידיים מורחים אותם מכל צדיהם. מכסים ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות (עד לילה שלם).
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום. שמים את העוף בלי המרינדה בתבנית (שומרים את המרינדה).
- צולים את העוף בתנור החם 30 דקות. מנמיכים את החום ל-180 מעלות, מברישים את הנתחים במרינדה, מכסים ברדיד אלומיניום וצולים עוד 30-40 דקות, או עד שנתחי העוף עשויים, פריכים ושחומים.
- זורים על העוף את הכוסברה ומגישים.
אופן הכנה
- מחלקים את נתחי העוף לרגליים ולירכיים.
- קוצצים את הפלפל צ’ילי האדום והכוסברה.
- מכינים את המרינדה: שמים במעבד המזון את גרגירי הפלפל השחור והפלפל האנגלי ומוסיפים את הקינמון, אגוז המוסקט, הפפריקה, הטימין, הבצל הירוק, הג’ינג’ר והצ’ילי, ומעבדים למחית גרגירית.
- מוסיפים את הסוכר, המלח, רוטב הסויה ומיץ הלימון ומעבדים עוד זמן קצר.
- מניחים את נתחי העוף בתבנית צלייה, יוצקים עליהם את המרינדה ובעזרת הידיים מורחים אותם מכל צדיהם. מכסים ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות (עד לילה שלם).
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום. שמים את העוף בלי המרינדה בתבנית (שומרים את המרינדה).
- צולים את העוף בתנור החם 30 דקות. מנמיכים את החום ל-180 מעלות, מברישים את הנתחים במרינדה, מכסים ברדיד אלומיניום וצולים עוד 30-40 דקות, או עד שנתחי העוף עשויים, פריכים ושחומים.
- זורים על העוף את הכוסברה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן