עוף בתנור עם תפוחי אדמה שתמיד גונב את ההצגה
- עידית נרקיס כ"ץ
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 338.0 קק״ל 1352.0 קק״לפחמימות 6.1 גרם 24.2 גרםשומן 10.0 גרם 40.1 גרםנתרן 965.4 מ״ג 3861.6 מ״גחלבון 53.5 גרם 213.9 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 2.8 גרםשומן רווי 2.4 גרם 9.5 גרםכולסטרול 192.5 מ״ג 770.0 מ״גסידן 65.4 מ״ג 261.6 מ״גברזל 3.1 מ״ג 12.5 מ״גאשלגן 642.6 מ״ג 2570.5 מ״גאבץ 5.7 מ״ג 23.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה
-
פחמימות6 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 338.0 קק״ל 1352.0 קק״לפחמימות 6.1 גרם 24.2 גרםשומן 10.0 גרם 40.1 גרםנתרן 965.4 מ״ג 3861.6 מ״גחלבון 53.5 גרם 213.9 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 2.8 גרםשומן רווי 2.4 גרם 9.5 גרםכולסטרול 192.5 מ״ג 770.0 מ״גסידן 65.4 מ״ג 261.6 מ״גברזל 3.1 מ״ג 12.5 מ״גאשלגן 642.6 מ״ג 2570.5 מ״גאבץ 5.7 מ״ג 23.0 מ״גסגור
יש שילובים שתמיד עובדים: עוגת תפוחים וגלידת וניל, סלמון ורוזמרין, אורז וסויה ועוף ותפוחי אדמה. לא משנה אם זה שניצל ופירה, נגיסי עוף וצ’יפס או כרעיים ותפודים – אף פעם לא נמאס מהצימוד הזה.
לקראת אחת מארוחות השישי האחרונות שלנו, סידרתי יפה יפה את העוף בתבנית ומשחתי אותו ברוטב סויה-דבש-צ’ילי מתוק. רגע לפני ששיגרתי אותה אל התנור, הסתכלתי על התבנית שנראתה לי פתאום ריקה. אז פרסתי תפוחי אדמה, משחתי גם אותם ברוטב והתוצאה הייתה כ”כ מוצלחת, שאפילו הבן שלי שהכריז שהוא לא אוהב תפוחי אדמה בתנור (מה? מי? למה?) אכל הכול הכול.
אני בדרך כלל אוהבת לעשות לתפוחי אדמה אפויים בישול מקדים לפני שאני צולה אותם בחום התנור, אבל בגלל שפרסתי אותם דק, הם הספיקו להתרכך ולהשחים בצורה מושלמת. קחו בחשבון שהתוצאה קצת דביקה ושחומה מהרגיל בגלל רמת הסוכר ה(יחסית) גבוהה שיש במתכון, אל תתרגשו מזה.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 338 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 כרעי עוף בינוניות
-
4 תפוחי אדמה בינוניים
-
6 שיני שום
-
2 גבעולי מרווה
רוטב
-
1 כפית גדושה דבש
-
2 כפות רוטב סויה
-
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
-
1 כפית שמן קנולה
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות בתכנית אפייה טורבו.
- מכינים את הרוטב: טורפים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה, טועמים ומתקנים תיבול (עוד מתוק או מלוח, לפי הטעם). מניחים בצד.
- חוצים כל כרע עוף לחצי כך שמתקבלים ירך ושוק.
- מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה. מסדרים בצורה מרווחת את חלקי העוף בתבנית.
- קולפים את תפוחי האדמה, חוצים אותם לשניים לאורך וחותכים לחצאי עיגולים בעובי של כס”מ אחד. מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית בין חלקי העוף בשכבה אחת. מפזרים גם את שיני השום בקליפתן ועשבי התיבול.
- מושחים עם מברשת בצורה נדיבה את חלקי העוף, את תפוחי האדמה, השום ועשבי התיבול.
- אופים 50-60 דקות עד שהעוף מוכן מבפנים. לאחר כחצי שעה מומלץ להפוך את התבנית ולמשוח שוב את העוף והתפודים ברוטב שנשאר או במיצים שניגרו בתבנית.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות בתכנית אפייה טורבו.
- מכינים את הרוטב: טורפים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה, טועמים ומתקנים תיבול (עוד מתוק או מלוח, לפי הטעם). מניחים בצד.
- חוצים כל כרע עוף לחצי כך שמתקבלים ירך ושוק.
- מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה. מסדרים בצורה מרווחת את חלקי העוף בתבנית.
- קולפים את תפוחי האדמה, חוצים אותם לשניים לאורך וחותכים לחצאי עיגולים בעובי של כס”מ אחד. מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית בין חלקי העוף בשכבה אחת. מפזרים גם את שיני השום בקליפתן ועשבי התיבול.
- מושחים עם מברשת בצורה נדיבה את חלקי העוף, את תפוחי האדמה, השום ועשבי התיבול.
- אופים 50-60 דקות עד שהעוף מוכן מבפנים. לאחר כחצי שעה מומלץ להפוך את התבנית ולמשוח שוב את העוף והתפודים ברוטב שנשאר או במיצים שניגרו בתבנית.
הערות
- אפשר להשתמש בכרעי עוף, שוקי עוף או ירכי עוף - מה שאוהבים
- במקום מרווה אפשר להשתמש בכל עשב תיבול שאוהבים: תימין, רוזמרין וכו'
- כדי להכשיר את המתכון לפסח יש להשתמש בסויה כשרה לפסח, שכן בסויה רגילה יש גלוטן
- שימו לב שסויה רגילה, סויה דלת נתרן וסויה כשרה לפסח - לכולן יש טעם שונה ורמת מליחות שונה. חשוב לטעום את הרוטב לפני שמשתמשים בו ולאזן את הטעמים ע"י הוספת עוד מליחות (מהסויה או מהמלח) או מתיקות (מהדבש או מהצ'ילי)
- אם העוף והתפודים משחימים מדי, אך העוף עדיין לא מוכן עד הסוף, אפשר לכסות בנייר אלומיניום את התבנית עד גמר האפייה
הערות
- אפשר להשתמש בכרעי עוף, שוקי עוף או ירכי עוף - מה שאוהבים
- במקום מרווה אפשר להשתמש בכל עשב תיבול שאוהבים: תימין, רוזמרין וכו'
- כדי להכשיר את המתכון לפסח יש להשתמש בסויה כשרה לפסח, שכן בסויה רגילה יש גלוטן
- שימו לב שסויה רגילה, סויה דלת נתרן וסויה כשרה לפסח - לכולן יש טעם שונה ורמת מליחות שונה. חשוב לטעום את הרוטב לפני שמשתמשים בו ולאזן את הטעמים ע"י הוספת עוד מליחות (מהסויה או מהמלח) או מתיקות (מהדבש או מהצ'ילי)
- אם העוף והתפודים משחימים מדי, אך העוף עדיין לא מוכן עד הסוף, אפשר לכסות בנייר אלומיניום את התבנית עד גמר האפייה