-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 18.5 קק״ל 1019.2 קק״לפחמימות 3.8 גרם 210.0 גרםשומן 0.1 גרם 5.0 גרםנתרן 0.0 מ״ג 0.0 מ״גחלבון 0.5 גרם 30.0 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 7.6 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1.0 מ״ג 56.4 מ״גברזל 0.1 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 5.4 מ״ג 299.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.8 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות
-
פחמימות4 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 18.5 קק״ל 1019.2 קק״לפחמימות 3.8 גרם 210.0 גרםשומן 0.1 גרם 5.0 גרםנתרן 0.0 מ״ג 0.0 מ״גחלבון 0.5 גרם 30.0 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 7.6 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1.0 מ״ג 56.4 מ״גברזל 0.1 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 5.4 מ״ג 299.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.8 מ״גסגור
סופגניות ביס (או לביבות ביס, עדיין לא החלטתי) מיניאטוריות, שמפתיעות את הפה במרקמן: כשהשיניים מפצחות את המעטה הפריך מתגלה מרכז רך, עסיסי, וספוג בסירופ מתוק ומבושם.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 19 | כמות מנות 55 |
---|
מצרכים
מצרכים
סופגניות
-
1בינוני או 150 גרם תפוחי אדמה
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
1/2קובייה או 25 גרם שמרים טריים
-
1 1/4כוסות או 300 מ"ל מים פושרים
-
1 בקבוק שמן קנולה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: מבשלים תפ”א ומועכים עם כף ממי הבישול לפירה. מצננים מעט.
- שמים את הקמח בקערת מיקסר ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים סוכר ומים ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את מחית תפוח האדמה ולשים 10 דקות - הבצק יתקבל מאוד נוזלי ודביק, וזה בסדר. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפוח עד הכפלת הנפח, שעה עד שעה וחצי.
- מכינים את הסירופ: בסיר על אש קטנה מבשלים מים וסוכר, במשך 15-20 דקות, עד שמתקבל סירופ אחיד וסמיך מעט. מורידים מהאש ומקררים לגמרי טמפרטורת החדר. מוסיפים מי זהר ומערבבים.
- מטגנים, טובלים בסירופ ומגישים: מחממים שמן לטיגון עמוק. מכינים קערית עם שמן וטובלים בה כפית קטנה (למניעת הידבקות הבצק). ממלאים את הכפית בבצק ומטילים לתוך השמן הלוהט. מטגנים עד להזהבה, הופכים לצד השני ומזהיבים. הבצק תופח מאוד במהלך הטיגון, ומתמלא בועות.
- מוציאים את הכדורים בכף מחוררת ומספיגים לרגע על נייר סופג. מערבבים לסירופ מי זהר לתיבול. טובלים מיד את הכדורים הלוהטים בסירופ הקר.
- משהים 10 שניות ומוציאים מהסירופ.
- מגישים בערימה עם קיסמים וקעריות עם התוספות לטבילה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: מבשלים תפ”א ומועכים עם כף ממי הבישול לפירה. מצננים מעט.
- שמים את הקמח בקערת מיקסר ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים סוכר ומים ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את מחית תפוח האדמה ולשים 10 דקות - הבצק יתקבל מאוד נוזלי ודביק, וזה בסדר. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפוח עד הכפלת הנפח, שעה עד שעה וחצי.
- מכינים את הסירופ: בסיר על אש קטנה מבשלים מים וסוכר, במשך 15-20 דקות, עד שמתקבל סירופ אחיד וסמיך מעט. מורידים מהאש ומקררים לגמרי טמפרטורת החדר. מוסיפים מי זהר ומערבבים.
- מטגנים, טובלים בסירופ ומגישים: מחממים שמן לטיגון עמוק. מכינים קערית עם שמן וטובלים בה כפית קטנה (למניעת הידבקות הבצק). ממלאים את הכפית בבצק ומטילים לתוך השמן הלוהט. מטגנים עד להזהבה, הופכים לצד השני ומזהיבים. הבצק תופח מאוד במהלך הטיגון, ומתמלא בועות.
- מוציאים את הכדורים בכף מחוררת ומספיגים לרגע על נייר סופג. מערבבים לסירופ מי זהר לתיבול. טובלים מיד את הכדורים הלוהטים בסירופ הקר.
- משהים 10 שניות ומוציאים מהסירופ.
- מגישים בערימה עם קיסמים וקעריות עם התוספות לטבילה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן