-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2738.5 קק״ל 2738.5 קק״לפחמימות 173.3 גרם 173.3 גרםשומן 224.4 גרם 224.4 גרםנתרן 2973.9 מ״ג 2973.9 מ״גחלבון 19.3 גרם 19.3 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 4.5 גרםשומן רווי 106.5 גרם 106.5 גרםכולסטרול 430.0 מ״ג 430.0 מ״גסידן 88.5 מ״ג 88.5 מ״גברזל 2.8 מ״ג 2.8 מ״גאשלגן 507.4 מ״ג 507.4 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
פחמימות173 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2738.5 קק״ל 2738.5 קק״לפחמימות 173.3 גרם 173.3 גרםשומן 224.4 גרם 224.4 גרםנתרן 2973.9 מ״ג 2973.9 מ״גחלבון 19.3 גרם 19.3 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 4.5 גרםשומן רווי 106.5 גרם 106.5 גרםכולסטרול 430.0 מ״ג 430.0 מ״גסידן 88.5 מ״ג 88.5 מ״גברזל 2.8 מ״ג 2.8 מ״גאשלגן 507.4 מ״ג 507.4 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 2739 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית טארט 22 ס"מ
עוגה
-
1/3 כוס שמן קנולה
-
170גרם או 1 1/4 כוסות קמח תופח
-
2 כפיות קינמון טחון
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 1/2כוסות או 300 גרם רסק תפוחים
קרם שקדים
-
1כוס או 240 מ"ל מים רותחים
-
4 שקיות תה צ’אי מסאלה
-
200 גרם חמאה
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- משמנים את התבנית בשמן או מרפדים אותה בנייר אפייה ומשמנים בשמן.
- מכינים את העוגה: שמים בקערה גדולה את השמן ואת הסוכר ומערבבים במטרפה ידנית עד שהם מתאחדים למרקם אחיד.
- מוסיפים את הקמח, הקינמון הטחון והמלח ומערבבים היטב עם כף עץ, עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- מוסיפים את רסק התפוחים ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית ומיישרים את העיסה לגובה אחיד.
- אופים בתנור החם 30-35 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא כשעליו מעט פירורים. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את הקרם: יוצקים את המים הרותחים לסיר ומניחים על הכיריים בלי להדליק את הלהבה. מוסיפים את שקיקי התה ומשהים במשך 10 דקות.
- מוציאים את השקיקים מהמים ומוסיפים את הסוכר. מערבבים. מחממים את הסיר על להבה בינונית 7-5 דקות ומערבבים מדי פעם.
- מכבים את הלהבה ומוסיפים את החמאה. מכבים את הלהבה ומצננים. מעבירים למקרר כדי שהקרם יתייצב לחצי שעה לפחות.
- מורחים את הקרם על העוגה ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- משמנים את התבנית בשמן או מרפדים אותה בנייר אפייה ומשמנים בשמן.
- מכינים את העוגה: שמים בקערה גדולה את השמן ואת הסוכר ומערבבים במטרפה ידנית עד שהם מתאחדים למרקם אחיד.
- מוסיפים את הקמח, הקינמון הטחון והמלח ומערבבים היטב עם כף עץ, עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- מוסיפים את רסק התפוחים ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית ומיישרים את העיסה לגובה אחיד.
- אופים בתנור החם 30-35 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא כשעליו מעט פירורים. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את הקרם: יוצקים את המים הרותחים לסיר ומניחים על הכיריים בלי להדליק את הלהבה. מוסיפים את שקיקי התה ומשהים במשך 10 דקות.
- מוציאים את השקיקים מהמים ומוסיפים את הסוכר. מערבבים. מחממים את הסיר על להבה בינונית 7-5 דקות ומערבבים מדי פעם.
- מכבים את הלהבה ומוסיפים את החמאה. מכבים את הלהבה ומצננים. מעבירים למקרר כדי שהקרם יתייצב לחצי שעה לפחות.
- מורחים את הקרם על העוגה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן