-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 4637.0 קק״ל 4637.0 קק״לפחמימות 413.0 גרם 413.0 גרםשומן 299.8 גרם 299.8 גרםנתרן 531.5 מ״ג 531.5 מ״גחלבון 82.4 גרם 82.4 גרםסיבים תזונתיים 49.2 גרם 49.2 גרםשומן רווי 29.1 גרם 29.1 גרםכולסטרול 1522.8 מ״ג 1522.8 מ״גסידן 356.9 מ״ג 356.9 מ״גברזל 12.5 מ״ג 12.5 מ״גאשלגן 3147.8 מ״ג 3147.8 מ״גאבץ 7.2 מ״ג 7.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
פחמימות413 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 4637.0 קק״ל 4637.0 קק״לפחמימות 413.0 גרם 413.0 גרםשומן 299.8 גרם 299.8 גרםנתרן 531.5 מ״ג 531.5 מ״גחלבון 82.4 גרם 82.4 גרםסיבים תזונתיים 49.2 גרם 49.2 גרםשומן רווי 29.1 גרם 29.1 גרםכולסטרול 1522.8 מ״ג 1522.8 מ״גסידן 356.9 מ״ג 356.9 מ״גברזל 12.5 מ״ג 12.5 מ״גאשלגן 3147.8 מ״ג 3147.8 מ״גאבץ 7.2 מ״ג 7.2 מ״גסגור
עוגת תפוחים שהייתה כל כך אהובה על הלקוחות של הקונדיטוריה שהם לחצו להמשיך ולקבל אותה כל השנה, בגרסה הכשרה לפסח…
המתכון מתוך הספר של הקונדיטור בן עמי “מתוק מהחיים” שהפיק השף הצמוד שלי (קוקימדיה, בשבילכם).
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 4637 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
8בינוניים או 1 ק"ג תפוחי עץ גרני סמיט
-
2 כפיות קינמון טחון
-
4 כפות מיץ לימון
בצק (תחתית+כיסוי)
-
200גרם או 2 1/2 כוסות קמח מצה
-
70גרם או 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
-
6 ביצים L
-
240מ"ל או 1 כוס שמן קנולה
ציפוי
-
50גרם או 1/2 כוס אגוזי מלך
-
2 כפיות קינמון טחון
אופן הכנה
- מכינים את המלית: מחממים תנור ל-180 מעלות. מקלפים תפוחים ופורסים לפרוסות. קוצצים אגוזים.
- בקערה מערבבים תפוחים, סוכר, קינמון ומיץ לימון, עד שהתפוחים מצופים לגמרי. מניחים בצד לכ- 30 דקות, עד הרכבת העוגה.
- מכינים את הבצק: לקערת מיקסר מנפים קמח מצה וקמח תפוח אדמה. מוסיפים סוכר ומערבבים בכף. מוסיפים ביצים ושמן ומעבדים בוו גיטרה רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך מאוד. מניחים בצד לכ-20 דקות, כדי שהנוזלים ייספגו בקמח המצה.
- מכינים את הציפוי: בקערה שלישית, מערבבים היטב אגוזי מלך, סוכר וקינמון.
- מרכיבים את העוגה: בידיים רטובות, משטחים כמחצית מהבצק בתבנית. משטחים מעל את מלית התפוחים. מניחים את שארית הבצק מעל מלית התפוחים ומשטחים בידיים רטובות או בעזרת מרית, לכיסוי אחיד של התפוחים. מפזרים את הציפוי מעל הבצק.
- אופים כשעה עד שעה ורבע, עד שהבצק זהוב.
אופן הכנה
- מכינים את המלית: מחממים תנור ל-180 מעלות. מקלפים תפוחים ופורסים לפרוסות. קוצצים אגוזים.
- בקערה מערבבים תפוחים, סוכר, קינמון ומיץ לימון, עד שהתפוחים מצופים לגמרי. מניחים בצד לכ- 30 דקות, עד הרכבת העוגה.
- מכינים את הבצק: לקערת מיקסר מנפים קמח מצה וקמח תפוח אדמה. מוסיפים סוכר ומערבבים בכף. מוסיפים ביצים ושמן ומעבדים בוו גיטרה רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך מאוד. מניחים בצד לכ-20 דקות, כדי שהנוזלים ייספגו בקמח המצה.
- מכינים את הציפוי: בקערה שלישית, מערבבים היטב אגוזי מלך, סוכר וקינמון.
- מרכיבים את העוגה: בידיים רטובות, משטחים כמחצית מהבצק בתבנית. משטחים מעל את מלית התפוחים. מניחים את שארית הבצק מעל מלית התפוחים ומשטחים בידיים רטובות או בעזרת מרית, לכיסוי אחיד של התפוחים. מפזרים את הציפוי מעל הבצק.
- אופים כשעה עד שעה ורבע, עד שהבצק זהוב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן