-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3643.3 קק״ל 3643.3 קק״לפחמימות 336.3 גרם 336.3 גרםשומן 242.6 גרם 242.6 גרםנתרן 2255.8 מ״ג 2255.8 מ״גחלבון 26.5 גרם 26.5 גרםסיבים תזונתיים 20.8 גרם 20.8 גרםשומן רווי 41.1 גרם 41.1 גרםכולסטרול 761.4 מ״ג 761.4 מ״גסידן 292.7 מ״ג 292.7 מ״גברזל 5.8 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 1135.7 מ״ג 1135.7 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 2.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
פחמימות336 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3643.3 קק״ל 3643.3 קק״לפחמימות 336.3 גרם 336.3 גרםשומן 242.6 גרם 242.6 גרםנתרן 2255.8 מ״ג 2255.8 מ״גחלבון 26.5 גרם 26.5 גרםסיבים תזונתיים 20.8 גרם 20.8 גרםשומן רווי 41.1 גרם 41.1 גרםכולסטרול 761.4 מ״ג 761.4 מ״גסידן 292.7 מ״ג 292.7 מ״גברזל 5.8 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 1135.7 מ״ג 1135.7 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 2.6 מ״גסגור
דמיינו את הקפה שאחרי ניקיונות הבית המיוחדים לפסח, חובה שיהיה משהו מתוק לידו, לא? בדיוק בשביל זה הבאנו לכם את המתכון של קרן אגם לעוגת תפוחים בחושה, עסיסית, עשירה וקוקוסית. תהיו מוכנים להתאהב.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 3643 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
3 ביצים L
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבןמעוניינים להחליף את הסוכר בדבש?החליפו את הדבש בסוכר200 גרם דבש
-
1 כוס שמן קנולהמעוניינים להחליף את שמן הקנולה בשמן זית ולחסוך קלוריות?מעוניינים בשמן קנולה?3/4 כוס שמן זית
-
1/2 כוס מיץ תפוזים
-
1/2 כוס קמח מצה
-
1/4 כוס קורנפלור
-
1/2 כוס קוקוס טחון
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1 קורט מלח דק
-
3 תפוחי עץ אדומים בינונייםאו כל זן שאוהבים: קלופים נקיים וחתוכים לפרוסות
-
3 כפות מיץ לימון
-
1 גרם מקל וניל
-
1 כף סוכר חום כהה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות אפייה בנייר אפייה לאינגליש הנמל.
- מערבבים את התפוחים עם מיץ הלימון ומניחים בצד.
- טורפים בקערה גדולה את הביצים והסוכר הלבן, מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים וממשיכים לטרוף.
- מוסיפים את הקוקוס, קמח המצה והקורנפלור ולאחר מכן את תמצית הווניל, אבקת האפייה ואת המלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לתבניות, ולאחר מכן מניחים ומסדרים מעל את פרוסות התפוחים ומפזרים מעליהם סוכר חום.
- מכניסים לתנור ואופים בתנור במשך כ-35-40 דקות עד שקיסם שנועצים במרכז העוגה יוצא עם פירורים.
- מוציאים, מצננים מעט ומגישים, אפשר עם כדור גלידה וניל בצד.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות אפייה בנייר אפייה לאינגליש הנמל.
- מערבבים את התפוחים עם מיץ הלימון ומניחים בצד.
- טורפים בקערה גדולה את הביצים והסוכר הלבן, מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים וממשיכים לטרוף.
- מוסיפים את הקוקוס, קמח המצה והקורנפלור ולאחר מכן את תמצית הווניל, אבקת האפייה ואת המלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לתבניות, ולאחר מכן מניחים ומסדרים מעל את פרוסות התפוחים ומפזרים מעליהם סוכר חום.
- מכניסים לתנור ואופים בתנור במשך כ-35-40 דקות עד שקיסם שנועצים במרכז העוגה יוצא עם פירורים.
- מוציאים, מצננים מעט ומגישים, אפשר עם כדור גלידה וניל בצד.
הערות
- ניתן להחליף את התפוחים לאגסים
- לאוהבי הקינמון: הוסיפו לתפוחים כפית קינמון
- העוגה נשמרת עד ארבעה ימים בקופסה אטומה
הערות
- ניתן להחליף את התפוחים לאגסים
- לאוהבי הקינמון: הוסיפו לתפוחים כפית קינמון
- העוגה נשמרת עד ארבעה ימים בקופסה אטומה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן