
עוגת תמרים בחושה בציפוי טופי
עוגת תמרים בחושה בציפוי טופי זו עוגה לחה, עסיסית, מתוקה וטעימה מאוד, שפשוט להכין ולהגיש עם רוטב טופי קרמלי. מתימה לחגיגות ט"ו בשבט
עוגת תמרים בחושה בציפוי טופי זו עוגה לחה, עסיסית, מתוקה וטעימה מאוד, שפשוט להכין ולהגיש עם רוטב טופי קרמלי. מתימה לחגיגות ט"ו בשבט
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2533.9 קק״ל 5067.8 קק״לפחמימות 383.2 גרם 766.5 גרםשומן 133.5 גרם 267.0 גרםנתרן 1755.1 מ״ג 3510.3 מ״גחלבון 29.7 גרם 59.3 גרםסיבים תזונתיים 13.5 גרם 27.1 גרםשומן רווי 77.5 גרם 154.9 גרםכולסטרול 734.2 מ״ג 1468.4 מ״גסידן 218.1 מ״ג 436.3 מ״גברזל 4.6 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 1435.3 מ״ג 2870.6 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 5.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10 -
הכנה 15 דק׳כולל שעה -
פחמימות383 גרם -
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2533.9 קק״ל 5067.8 קק״לפחמימות 383.2 גרם 766.5 גרםשומן 133.5 גרם 267.0 גרםנתרן 1755.1 מ״ג 3510.3 מ״גחלבון 29.7 גרם 59.3 גרםסיבים תזונתיים 13.5 גרם 27.1 גרםשומן רווי 77.5 גרם 154.9 גרםכולסטרול 734.2 מ״ג 1468.4 מ״גסידן 218.1 מ״ג 436.3 מ״גברזל 4.6 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 1435.3 מ״ג 2870.6 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 5.3 מ״גסגור

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 2534 | כמות מנות 2 |
|---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
200 גרם חמאה רכה
-
1קופסה או 450 גרם ממרח תמרים
-
3 ביצים L
-
3/4 כוס סוכר וניל
-
1/2 כוס מיץ תפוזים
-
2 כוסות קמח תופח
-
1 כפית קינמון טחון
ציפוי טופי
-
1/2 כוס סוכר חום כהה
-
100 גרם חמאה
-
1/2 כוס שמנת מתוקה 38%

אופן הכנה
- מכינים את העוגה ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- טורפים בקערה גדולה את החמאה עם ממרח תמרים, ביצים, סוכר ומיץ. מנפים פנימה קמח תופח וקינמון וטורפים לתערובת חלקה.
- ממלאים תבניות אינגליש קייק משומנות ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה רכה וקפיצית למגע וקיסם יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
- בזמן שהעוגה בתנור, מכינים רוטב טופי: בסיר מבשלים יחד סוכר חום, חמאה ושמנת מתוקה במשך 2 דקות עד שהסוכר נמס והרוטב סמיך.
- מוזגים את הרוטב על העוגה המוכנה ומחזירים לתנור ל-5 דקות. מצננים לפני שמגישים.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- טורפים בקערה גדולה את החמאה עם ממרח תמרים, ביצים, סוכר ומיץ. מנפים פנימה קמח תופח וקינמון וטורפים לתערובת חלקה.
- ממלאים תבניות אינגליש קייק משומנות ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה רכה וקפיצית למגע וקיסם יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
- בזמן שהעוגה בתנור, מכינים רוטב טופי: בסיר מבשלים יחד סוכר חום, חמאה ושמנת מתוקה במשך 2 דקות עד שהסוכר נמס והרוטב סמיך.
- מוזגים את הרוטב על העוגה המוכנה ומחזירים לתנור ל-5 דקות. מצננים לפני שמגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן

