עוגת שמרים במילוי שוקולד של רות אופק

אין מישהו שלא אוהב עוגות שמרים, במיוחד כאלה שיצאו הרגע מהתנור. רות אופק מלמדת איך מכינים עוגת שמרים במילוי שוקולד שאי אפשר להפסיק ליישר
אין מישהו שלא אוהב עוגות שמרים, במיוחד כאלה שיצאו הרגע מהתנור. רות אופק מלמדת איך מכינים עוגת שמרים במילוי שוקולד שאי אפשר להפסיק ליישר
  • רות אופק
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 6 שעות
  • פחמימות
    228 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2162.6 קק״ל 4325.2 קק״ל
    פחמימות 227.8 גרם 455.6 גרם
    שומן 109.4 גרם 218.7 גרם
    נתרן 927.9 מ״ג 1855.8 מ״ג
    חלבון 45.6 גרם 91.2 גרם
    סיבים תזונתיים 16.3 גרם 32.7 גרם
    שומן רווי 63.0 גרם 126.0 גרם
    כולסטרול 596.7 מ״ג 1193.4 מ״ג
    סידן 160.7 מ״ג 321.3 מ״ג
    ברזל 9.9 מ״ג 19.7 מ״ג
    אשלגן 964.8 מ״ג 1929.6 מ״ג
    אבץ 6.2 מ״ג 12.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 6 שעות
  • פחמימות
    228 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2162.6 קק״ל 4325.2 קק״ל
    פחמימות 227.8 גרם 455.6 גרם
    שומן 109.4 גרם 218.7 גרם
    נתרן 927.9 מ״ג 1855.8 מ״ג
    חלבון 45.6 גרם 91.2 גרם
    סיבים תזונתיים 16.3 גרם 32.7 גרם
    שומן רווי 63.0 גרם 126.0 גרם
    כולסטרול 596.7 מ״ג 1193.4 מ״ג
    סידן 160.7 מ״ג 321.3 מ״ג
    ברזל 9.9 מ״ג 19.7 מ״ג
    אשלגן 964.8 מ״ג 1929.6 מ״ג
    אבץ 6.2 מ״ג 12.3 מ״ג
    סגור

אין כמו ריח של עוגת שמרים חמה מהתנור, ושמרים שוקולד הוא השילוב האהוב עליי. את העוגה הזו אני מכינה בימי חורף גשומים, כשבחוץ קר ובפנים המים עומדים בקומקום לכוס תה מהבילה שמחכה לפרוסת עוגה מפנקת.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קינוחים
רות אופק
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


בצק

מלית שוקולד

זיגוג

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה מניחים את הקמח, השמרים, הסוכר והביצים.
  2. מחממים את החלב עד שהוא חמים ומוסיפים אליו את החמאה. מוסיפים לקערת המיקסר את החמאה והחלב ויחד איתם את המלח.
  3. מערבלים כל רכיבי הבצק במשך 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק, רך, מבריק ומעט דביק.
  4. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר כ-30 דקות. לאחר מכן מעבירים את הקערה המכוסה למקרר למשך לילה, או ל-4 שעות לפחות.
  5. כשעה לפני ההכנה מכינים את המלית: ממיסים במיקרוגל את החמאה והשוקולד, מוסיפים את אבקת הסוכר והקקאו ומערבבים היטב עד שאין גושים. מצננים את התערובת בטמפרטורת החדר, עד שהיא במרקם של קרם. בקיץ אפשר גם להכניס למקרר.
  6. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים את החלק הראשון למלבן על משטח מעט מקומח. מורחים חצי ממלית השוקולד ומגלגלים לרולדה. חותכים לאורך הרולדה לשבלולים ומסדרים בתבנית עם הרווחים בין שבלול לשבלול. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק. מניחים לבצק לתפוח למשך כ-30 דקות בקיץ, עד שעה בחורף.
  7. מחממים את התנור ל-160 מעלות. טורפים את הביצה עם מעט מים.
  8. מברישים את השבלולים בביצה ואופים את העוגות כ-25 דקות עד שהחלק העליון שלהן שחום ומבפנים לא רואים בצק לא אפוי.

הערות

  • המתכון מניב 2 עוגות ב-2 תבניות אינגליש קייק

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת שמרים במילוי שוקולד של רות אופק

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות