עוגת שמרים למתחילים (ללא לישה)

עוגת שמרים למתחילים (ללא לישה) זו עוגת שמרים פרווה נפלאה עם מלית שוקולד, שמכינים בקלי קלות בלי מיקסר ובלי לישה. פטנט נהדר ושווה אימוץ
עוגת שמרים למתחילים (ללא לישה) זו עוגת שמרים פרווה נפלאה עם מלית שוקולד, שמכינים בקלי קלות בלי מיקסר ובלי לישה. פטנט נהדר ושווה אימוץ
  • קרין גורן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 5 שעות
  • פחמימות
    126 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1271.3 קק״ל 3814.0 קק״ל
    פחמימות 126.2 גרם 378.7 גרם
    שומן 74.6 גרם 223.7 גרם
    נתרן 323.4 מ״ג 970.2 מ״ג
    חלבון 24.1 גרם 72.2 גרם
    סיבים תזונתיים 5.7 גרם 17.2 גרם
    שומן רווי 39.2 גרם 117.6 גרם
    כולסטרול 169.2 מ״ג 507.6 מ״ג
    סידן 56.8 מ״ג 170.5 מ״ג
    ברזל 3.7 מ״ג 11.2 מ״ג
    אשלגן 386.2 מ״ג 1158.5 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 7.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 5 שעות
  • פחמימות
    126 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1271.3 קק״ל 3814.0 קק״ל
    פחמימות 126.2 גרם 378.7 גרם
    שומן 74.6 גרם 223.7 גרם
    נתרן 323.4 מ״ג 970.2 מ״ג
    חלבון 24.1 גרם 72.2 גרם
    סיבים תזונתיים 5.7 גרם 17.2 גרם
    שומן רווי 39.2 גרם 117.6 גרם
    כולסטרול 169.2 מ״ג 507.6 מ״ג
    סידן 56.8 מ״ג 170.5 מ״ג
    ברזל 3.7 מ״ג 11.2 מ״ג
    אשלגן 386.2 מ״ג 1158.5 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 7.3 מ״ג
    סגור

בלי מיקסר! בלי ללוש! הבצק הזה הוא המרשם שלי לכל מי שמפחד מעוגות שמרים.

הרעיון מבוסס על טכניקה של לחם ללא לישה שמצאתי בספר אמריקאי. חשבתי שאם אפשר להכין לחם בלי לישה – למה לא לנסות את זה גם בעוגות. וזה עבד! לקחתי את הרעיון ושכללתי אותו לעוגת שמרים הכי קלה שיש – בספר החדש שאני כותבת קראתי לה עוגת שמרים למתחילים.

הערה: לעוגות חלביות מחליפים את חלב הקוקוס בחלב רגיל, גם בבצק וגם בזיגוג (וכמובן שאפשר למלא במליות חלביות).

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכונים ללא לקטוז
קרין גורן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק ללא לישה

זיגוג

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים 4 שעות במקרר: בקערה גדולה מערבבים מים פושרים ושמרית (אין צורך לחכות לתסיסה, ערבוב קצר מספיק).
  2. ממיסים את המרגרינה במיקרוגל ומערבבים עם חלב הקוקוס לקבלת תערובת פושרת.
  3. מוסיפים לקערה עם השמרים את תערובת החלב, סוכר וביצים ומערבבים.
  4. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים בכף עץ, עד לקבלת תערובת אחידה. אין צורך ללוש בכלל!
  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לתפיחה והתייצבות, למשך 4 שעות (עד 24 שעות).
  6. מרדדים, ממלאים ומתפיחים: מעבירים את הבצק למשטח מקומח (הוא ייראה קצת מפורק וגבשושי וזה בסדר). מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח, למלבן בעובי 1/2 ס”מ. מורחים בממרח שוקולד בנדיבות ומגלגלים לרולדה.
  7. מניחים את הרולדות באופן מרווח על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. למראה מקצועי יותר, מניחים כל רולדה בתבנית אינגליש קייק משומנת. מניחים לתפיחה בטמפרטורת החדר, עד להכפלת הנפח. (לתפיחה מזורזת שמים את העוגות במדף האמצעי של תנור קר וכבוי, מניחים בתחתית התנור תבנית רחבה ועמוקה ומוזגים לתוכה 2 כוסות מים רותחים).
  8. אופים ומזגגים: מחממים תנור ל-170 מעלות (אם התפחתם בתוך התנור - מוציאים החוצה את העוגות כשהוא מתחמם, ונפטרים מהתבנית עם המים).
  9. מכניסים את העוגות לתנור החם ואופים 30-35 דקות, עד שהן תפוחות, שחומות, ריחניות וספוגיות למגע. מומלץ להחדיר סכין למרכז, להזיז מעט ולהציץ אם המרקם בפנים כבר לא בצקי.
  10. בזמן שהעוגות בתנור מכינים את הזיגוג: בסיר קטן מחממים חלב קוקוס, סוכר ותמצית וניל עד שהסוכר נמס. מביאים לסף רתיחה ומיד מסירים מהאש (אם החלב ירתח הוא יתפרק).
  11. מוציאים את העוגות מהתנור ומיד מברישים בזיגוג החם. מצננים מעט ומגישים בגאווה את עוגת השמרים הראשונה שלכם (כבוד!).

 


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת שמרים למתחילים (ללא לישה)

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות