עוגת שושנים מבצק שמרים במילוי שוקולד וחלבה
עוגת שושנים משגעת מבצק שמרים עם בצק קל להכנה ומילוי מתוק כפול ומכופל – גם שוקולד וגם חלבה. מכינים לקראת שבת ונהנים מפרוסה עם כוס קפה
עוגת שושנים משגעת מבצק שמרים עם בצק קל להכנה ומילוי מתוק כפול ומכופל – גם שוקולד וגם חלבה. מכינים לקראת שבת ונהנים מפרוסה עם כוס קפה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 581.3 קק״ל 4650.8 קק״לפחמימות 62.6 גרם 500.9 גרםשומן 28.9 גרם 231.3 גרםנתרן 426.5 מ״ג 3412.0 מ״גחלבון 12.1 גרם 97.1 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 31.3 גרםשומן רווי 15.1 גרם 120.6 גרםכולסטרול 143.8 מ״ג 1150.4 מ״גסידן 41.1 מ״ג 328.6 מ״גברזל 2.6 מ״ג 20.9 מ״גאשלגן 236.5 מ״ג 1892.1 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 13.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות
-
פחמימות63 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 581.3 קק״ל 4650.8 קק״לפחמימות 62.6 גרם 500.9 גרםשומן 28.9 גרם 231.3 גרםנתרן 426.5 מ״ג 3412.0 מ״גחלבון 12.1 גרם 97.1 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 31.3 גרםשומן רווי 15.1 גרם 120.6 גרםכולסטרול 143.8 מ״ג 1150.4 מ״גסידן 41.1 מ״ג 328.6 מ״גברזל 2.6 מ״ג 20.9 מ״גאשלגן 236.5 מ״ג 1892.1 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 13.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 581 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מחממים את החלב והחמאה במיקרוגל ומערבבים בעזרת מטרפה עד שכל החמאה נמסה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים שוב. מפוררים לקערה את השמרים, ושוב מערבבים היטב בעזרת המטרפה.
- מעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים את הביצים והקמח ומערבלים תחילה במהירות נמוכה ואחר כך בינונית במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך ודביק שנפרד מדפנות הקערה. במידת הצורך מוסיפים קצת קמח. מוסיפים את המלח ומערבלים כ-1/2 דקה נוספת.
- משמנים קלות קערה נקייה ומעבירים אליה את הבצק. מכסים את הקערה בשקית או ניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת נפח הבצק, כשעה וחצי עד שעתיים.
- מכינים את המילוי: ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל או על באן מרי, מוסיפים את אבקת הסוכר והקקאו ומערבבים עד לקבלת מילוי אחיד וחלק. מצננים.
- מוציאים את הבצק ולשים כדי להוציא את האוויר. מרדדים על משטח עבודה מקומח למלבן בעובי כ-0.6 ס”מ. מורחים שכבה אחידה של המילוי בעזרת שפכטל או כף, כך שיכסה את כל המלבן חוץ מ-4 ס”מ בקצה הרחוק (לסגירה נוחה).
- מפזרים מעל את החלבה ומגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה וצפופה. מהדקים את הקצה ומניחים את הרולדה עם התפר כלפי מטה.
- בעזרת סכין חדה חותכים את הרולדה לחתיכות באורך של כ-6-7 ס”מ. מסדרים את החתיכות במרווחים בתוך תבנית האפייה, עם החתך כלפי מעלה. מכסים ומתפיחים שנית כ-30 דקות.
- מחממים את התנור ל-175 מעלות.
- מברישים את העוגה בביצה הטרופה ואופים כ-25 דקות, או עד להזהבה.
- מכינים את הסירופ: מביאים בסיר את הסוכר והמים לרתיחה ומבשלים עוד כ-3 דקות. מצננים. מברישים את העוגה בסירופ ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מחממים את החלב והחמאה במיקרוגל ומערבבים בעזרת מטרפה עד שכל החמאה נמסה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים שוב. מפוררים לקערה את השמרים, ושוב מערבבים היטב בעזרת המטרפה.
- מעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים את הביצים והקמח ומערבלים תחילה במהירות נמוכה ואחר כך בינונית במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך ודביק שנפרד מדפנות הקערה. במידת הצורך מוסיפים קצת קמח. מוסיפים את המלח ומערבלים כ-1/2 דקה נוספת.
- משמנים קלות קערה נקייה ומעבירים אליה את הבצק. מכסים את הקערה בשקית או ניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת נפח הבצק, כשעה וחצי עד שעתיים.
- מכינים את המילוי: ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל או על באן מרי, מוסיפים את אבקת הסוכר והקקאו ומערבבים עד לקבלת מילוי אחיד וחלק. מצננים.
- מוציאים את הבצק ולשים כדי להוציא את האוויר. מרדדים על משטח עבודה מקומח למלבן בעובי כ-0.6 ס”מ. מורחים שכבה אחידה של המילוי בעזרת שפכטל או כף, כך שיכסה את כל המלבן חוץ מ-4 ס”מ בקצה הרחוק (לסגירה נוחה).
- מפזרים מעל את החלבה ומגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה וצפופה. מהדקים את הקצה ומניחים את הרולדה עם התפר כלפי מטה.
- בעזרת סכין חדה חותכים את הרולדה לחתיכות באורך של כ-6-7 ס”מ. מסדרים את החתיכות במרווחים בתוך תבנית האפייה, עם החתך כלפי מעלה. מכסים ומתפיחים שנית כ-30 דקות.
- מחממים את התנור ל-175 מעלות.
- מברישים את העוגה בביצה הטרופה ואופים כ-25 דקות, או עד להזהבה.
- מכינים את הסירופ: מביאים בסיר את הסוכר והמים לרתיחה ומבשלים עוד כ-3 דקות. מצננים. מברישים את העוגה בסירופ ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן